Underbara sömn!

Fy fasen vad gott jag har sovit nu! Gick och la mig efter jag varit ute med Sant efter jobbet! Sov i två timmar :P Men fasen va gött det var! Jag var verkligen helt slut i kroppen!
Städade på förlossningen idag. Det var helt okej faktiskt, fick se lite av hur det ser ut där. Men förlossningsrummen skulle man inte städa.. Det gör personalen själva, så de rummen får vänta tills vi ska gå på öppethus..
idag har jag haft riktigt ont.. Det börjar gå upp i svanken nu oxå.. =( Men det är bara att bita ihop och ta hand om sig själv :) Så ska nog allt gå bra.
TÄnkte lägga upp lite info om foglossning om ni är nyfikna ^^,


Vad är foglossning?

Foglossning är fysiskt fenomen under graviditet då bäckenringens broskfogar under hormonernas inverkan mjukas upp och bäckenringens ben därmed lossar från varandra. Genom denna fysiska förändring förbereds kvinnans kropp för att föda barnet, genom att uppmjukningen ökar måtten i bäckenets in- och utgång med 1-2 cm. Så snart kvinnan har fött sitt barn och hormonnivåerna återgår till det icke-gravida tillståndet så stelnar åter broskfogarna och benringen blir stabil igen. På latin heter fenomenet symfyseolys. Vanligen upplever den gravida kvinnan smärta i bäckenet samt en trötthetskänsla i ländryggen i samband med foglossningen.


Symptom

Smärta över blygdbenet och i ljumskarna är de vanligaste symptomen. Du kan också få ryggsmärtor, smärtor i bakre delen av bäckenet eller höftsmärtor. Det är vanligt med en skapande eller klickande känsla i området runt blygdbenet och smärtan kan röra sig nedåt lårens insida eller mellan benen. Smärtan förvärras ofta om du har benen brett isär, promenerar, går upp- eller nerför en trappa eller ändrar ställning i sängen. Den är ofta mycket värre på natten och kan göra att du sover dåligt. Det kan vara särskilt smärtsamt att gå upp på toaletten på natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0