Blogg torka..

Känner att jag har lite blogg torka.. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om.. Eller om jag överhuvudtaget känner ens för att skriva..?
Idag har jag inte gjort så mkt.. Varit på arbetsförmedlingen, varit med sarah när hon gjorde sin åttonde tatuering.. ( tror jag det var =P ) Sen har jag tvättat..
Ingen märkvärdig dag precis.. heh!
nej nu ska jag gå bort till Hemköp och köpa mjölk, för jag ska göra chokladpudding :D

Heeej då!

Tiden går så snabbt

Magen växer och jag växer.. Var och köpte mammakläder i förgår. Jag kan ju inte ha mina jeans längre så det fick bli mamma jeans istället. Riktigt fina faktiskt =) Det går inte en dag utan att jag tänker på att jag e gravid! Säger för mig själv flera ggr om dagen " Jag är gravid " bara för att det ska sjunka in helt.. Haha men jag tror aldrig att det kommer göra det. Det känns alldeles för overkligt! Det har ju alltid varit en dröm om att få bli gravid och få en liten bebis.. Och helt plötsligt som en blixt från en klar himmel så står jag där med drömmen inslagen.. Det känns helt ofattbart =) Ofattbart på en helt underbart sätt!

Om två veckor ska vi på ultraljud och jag längtar så mycket efter att få se den lilla / lille igen!
Vilken underbar syn det är! Jag blir alldeles varm i hela kroppen då jag tänker på det ♥

Nej nu ska jag sova lite..
Förlåt för att jag inte har skrivit på några dagar, men jag har helt enkelt haft bloggtorka ^^,

Ta hand om er alla!

 

 

Vecka 16

Lemmar och leder har nu fullständigt bildats hos fostret. Musklerna blir allt starkare. Rörelserna mer aktiva. Ögonbryn och ögonfransar växer fram. Kroppen täcks av ett tunt fjunlager. Ögonen är känsliga för ljus. Barnet reagerar på ljud. Det tycker om att du sjunger för det. Läs mer: Fostret tycker om musik

Din mage är troligen en populär attraktion i din omgivning. Tänk på att det är du som bestämmer om någon får känna på din mage eller inte.

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet och några kan uppleva lite hjärtklappning. Detta är inte farligt. Muskler och senor blir slappare.
Fostervattnet i din kropp byts ut helt och hållet under 3 timmar.
Dags att börja planera din mammaledighet, och meddela arbetsgivaren. Här kan du läsa mer om vad som krävs när det gäller föräldraledighet, föräldrapenning m.m.

Fostrets längd: 16 cm. Hel längd, hjässa till fot.
Fostrets vikt: 125 g


Pimp my bike!!


Före...





Efter...



Fick ett litet ryck och ville pimpa min bike..
Ska måla den en gång till i morgon sen är den helt färdig =)
Vad tycker ni?
Själv e jag rätt så nöjd =)

Dopp i Nissan!

Jag och Micki gick ner till Nissan innan idag för att svalka oss.. På med badkläderna och sen hopp ner i vattnet! Riktigt valt och skönt var det!
Nä usch jag bara skojjar! I dont like Nissan vattnet!
Men Santo gillade det! Han badade och simmade runt hela tiden! Fångade näckrosor och simmade efter stenar som vi kastade i vattnet! Han är en riktig vattenhund! ( Förutom när det gäller att duscha hemma i badkaret! ) haha
Jag lägger upp bilder på det lite senare. För nu ska jag fixa tvätten och sen ska vi se på film!

Hörs sen!

Baj baj

Dirty Dancing

Idag röjde vi upp i lägenheten och städade och donade så det blev skinande rent!
Sen har jag inte gjort så mkt mer.. Har mått dåligt nu i några dagar så jag tog det bara lugnt.
Satte mig neri soffan med ett stort glas vatten och satte på en underbart bra film.. Och det var ingen mindre än
Dirty Dancing! Jag bara älskar den filmen!
Spelade in mammas favorit scen och skickade den till henne! Och hon blev alldeles till sig :P Hon älskar scenen då de kryper mot varandra på golvet och sjunger "baaaaaaaaaaby, my sweet baaaaaaaby"



 

 

 

 

Vecka 15

Fostret växer snabbt. Kroppen växer snabbare än huvudet nu så att fostret får mer riktiga proportioner. Håret på fostrets huvud börjar bli tätare. Pigmentcellerna börjar producera pigment. Det bestäms nu vilken hårfärg ditt barn får. Barnets hud är mycket tunn och genomskinlig. Man kan se blodkärl genom huden.

Jeans är inte bekväma att använda längre. Kanske det är dags att använda mammakläder? Bekväma byxor som inte stramar är bäst för dig och fostret.

Fostrets längd: 14 cm. Hel längd, hjässa till fot


God kväll!

Idag efter jobbet åkte jag och Micki ner till stranden och badade och soooooolade! Så nu är man lite brunare än innan! Mitt mål denna sommaren är att bli brunare än Micki! Så håll tummarna för mig! Det lär jag behöva! haha
Efter stranden så åkte vi hem och grillade! Det blev Micki hamburgare! Det finns ingen godare hamburgare än hans burgare =)
Nu har vi precis sett en film hom är baserad på verkliga händelser ang människor som blivit borförda av utomjordingar. Det var en bra film, men ändå lite läskig.. för man vet inte om det e sant lr inte.. Men de visades verkliga inspelningar i filmen... Se den! Den heter The fourth kind ( närkontakt ) på svenska..

Nej nu hinner jag inte skriva mer blogg för micki ska spela poker..


vi hörs i morgon!


huvudvärk och svag

Jag har sån huvudvärk! Är alldeles svag i kroppen! Har ingen ork eller lust till att göra någonting. Känner mig lite smått ledsen, fast inte ledsen ledsen.. utan bara ledsen i kroppen?! haha äh skit samma! Jag vet inte vad jag skriver om :P
Iallafall.. Jag måste börja äta järntabletter. Har alldeles för lite järn i kroppen nu under graviditeten så då får man knapra piller! ^^,
Nä jag ska nog hoppa in i duschen, sen ut med Santo.
Skriver kanske mer lite senare om jag e på bätte humör..


Förlåt Dex! Jag glömde ringa igår!!!

...

Igår var ingen speciellt bra dag. Jag var svag i kroppen och hade inte mkt ork. När jag och mamma var på Eurostorp var jag vungen att sitta ner ett tag för allt snurrade.
På kvällen blev jag så seg i hela kroppen. Hade egentligen tänkt följa med dex och anna ut, men jag hade ingen ork. Sen var inte kvällen i sig så speciellt bra..

Usch jag var så besviken och ledsen igår så det finns inte..
Tur att jag har dig. Du ställer alltid upp och finns alltid vid min sida och får mig att bli glad igen! ( Du vet vem du är )

Varför blir jag inte förvånad..?

Bara för att jag är gravid betyder inte det att jag inte är samma tjej som innan.. Det betyder inte att jag måste sitta hemma själv hela tiden för folk vill inte ha med mig.. Det är så jag känner och det gör jävligt ont!
Att bli ringd i sista sekund.. Att bli lämnad ensam hemma.. Att känna sig ensam bara för att jag ska ha barn.. Det sårar mer än vad folk tror..
Jag är fortfarande samma Cissi som innan...



Jag tjänar inget på att vara så snäll mot andra när man bara får ett slag i ansiktet tillbaka..

Det värmer i hjärtat

Det värmer så i hjärtat när vänner och bekanta blir så glada när dom får reda på att vi ska ha barn! När man får höra " Åh jag är så glad för er skull"
Det var ganska svårt att smälta i början.. Det är ju en ganska stor omställning i livet och ett enormt ansvar. Det gick lixom inte riktigt in i huvudet att jag skulle bli mamma, att jag har en växande liten bebis i magen! Men nu när jag tänker på det forsar en värmande känsla i hela kroppen. Om 6 månader kommer vi ha en liten bebis hos oss och livet kommer ta en ny vändning.
Den dagen då vi fick se bebisen på ultraljudet.. Det var en fantastisk syn! Att se den lille ligga där och vifta på armar och ben och vinka med handen.. Oförglömligt!
Jag var livrädd de första två månaderna.. Tankar for runt i huvudet och gjorde en helknäpp..
Men nu.. Nu är jag inte alls rädd! Nu ser jag bara fram emot att få uppleva graviditeten tillsammans med Micki, familj och vänner.. Och tillslut få hålla den lille i famnen ♥


Lik mor min..

Jag konstaterade precis hur lik jag är mamma till sättet! Vi pratade i telefon för två timmar sen, och då sa hon aatt hon skulle vara klar om två timmar.. Vilket det har gått nu. Så jag ringde henne precis och frågade när va klar..
" Jag ska bara äta"
" har du inte gjort det än?!"
" nä, jag kommer snart, jag ska bara fix jordgubbarna"

Haha! Jag e precis likadan.. Man börjar med en sak, och sen helt plötsligt så kommer man på en annan sak som man kan göra, och lämnar allt man höll på med!
Sådan mor, sådan dotter ^^,

Nu tar det väl ännu en timme innan hon e helt klar :P
Så man får väl komma på något som man kan göra så länge.. Som att skriva blogg tex =)

Igår var Sverker och hans tjej Sara här. Vi var lite på stranden sen bar det av hem till oss för grillning! Riktigt trevligt! God mat och trevligt sällskap =) Perfekt start på helgen!


"Ska vi bada?"

När vi säger det hemma så springer Santo och gömmer sig.. Han HATAR att bada / duscha! haha!
Tur att man har en stark karl i huset som orkar bära Santo till badkaret ^^,  För att bära en sprattlandes panikslagen 35 kilos hund.. Haha det klarar inte mina muskler av! Höhö!




Jag var ute och borstade Santo efter badet, och helt plötsligt kommer det en dam cyklandes och tvärstannar cykeln och nästan springer fram till oss! "Åhh vilken fin hund! Åh vilken fin hund" Sen stod hon nog och tjötade med mig i 10 -15 min.. Jag hade ingen aning om vem kvinnan var men hon babblade på.. Hon hade en vännina på Stålgatan som hade två döttrar?! haha och sen hade hon hittat flaskor och burkar som hon pantat på Hemköp! Haha det e alltid roligt med lite knasiga människor ^^,


Oops!

Igår åkte jag och Micki till stranden.. gjorde misstaget att inte smörja in mig.. Så nu har jag bränt mig lite på ryggen.. Men men, det e ju dåligt väder idag så då hinner huden att vila sig ^^ För i morgon är det stranden som gäller igen =) höhö! Vi får även besök av Mickis jobbarkompis och hans tjej i morgon. Kul att träffa lite nytt folkn =)

I tisdags var vi ute i Vilshärad hos Ella och Peter på lite middag. Det var verkligen jätte mysigt. Satt och pratade massa om graviditeten med Ella :P hehe! Så nu vet man lite mer, man lär ju sig något nytt hela tiden.

Jag hinner inte skriva så mkt mer nu, för jag ska iväg med mamma..
Men jag skriver og mer ikväll..

hej så länge!




Vecka 13

Grattis - du är nu gravid i vecka 13 och har inlett den 2: a trimestern! Fostrets olika organ fortsätter att växa, men organens "arkitektur" är lagd. Det betyder att skada på grund av läkemedel, infektion och liknande efter denna period inte ger missbildningar. Stämbanden börjar så smått att utvecklas. Fostrets bukspottskörtel börjar producera insulin, och levern börjar utsöndra galla.

Din livmoder växer i jämn takt. Detta kan ge upphov till lite magsmärtor. Din aptit ökar, men tänk på att äta sunt!

Istället för att sova på rygg kan det vara klokt att hitta en annan sovställning. När du ligger på rygg ökar trycket på organ och blodådror som ligger "bakom" fostret.

Gravida ska använda bilbälte. Det finns ingen anledning att inte göra detta, även om du är gravid. Du kan med fördel lägga bilbältet så långt ned på magen som möjligt, ev. köpa ett hjälpmedel för gravida för att kunna lägga bältet nedanför fostret.

Fostrets längd: 6,6 cm från hjässa till stuss


Inte många timmars sömn..

Fy tusan va rädd jag var i natt när ovädret satte igång! Jag kröp närmare Micki och drog hans arm om mig! haha! Det var ju verkligen inte lite det åskade och blixtrade heller! Precis utanför oss! Usch! Jag kommer nog alltid ha en liten rädsla för sånt oväder! Jag kommer ihåg när jag var liten och farmor var och hälsade på oss, så åskade det jätte mycket! Då gjorde vi en koja och så satt vi i den med ficklampor och läste sagor! Då var jag inte rädd..! Men så kan man ju inte göra nu! hahaha!
Igår var jag och Micki på stranden och åt glass.. Gick ner och kollade läget på stranden och blev så sugna på att bada! Så vi åkte hem och hämtade badsakerna och sen ner till stranden igen! Ohh vad härligt det var i vattnet!! Jag hoppas på fint väder i morgon så man kan åka till stranden igen =)


Fiskmåsjävlar!

Vi har en hel jävla släkt med fiskmåsar utanför oss! Föräldrarna vaktar sina ungar som springer omkring på gräsmattan! Och jävlar vad dom skriker!! Galna jävla fåglar!
Man vågar ju knappt gå ut med Santo för då kommer föräldrarna flygandes och attakerar en!

Iallafall.. Riktigt härligt väder ute idag. Dock kan jag inte åka till stranden idag för jag håller på att tvätta.. får hoppas på att det blir fint väder i morgon så kanske man kan åka till stranden =)

Jag skriver nog lite mer senare, för jag måste ner till tvättstugan nu..

Hej så länge!

Så kan det gå ^^,


Äntligen fredag!

SOm jag har längtat eftNNu är det äntligen helg och allt!
Besöket hos MVc gick bra, vi pratade en massa om graviditeten och sen tog dom mssa blodprover! Fy va mesig jag var! haha Micki fick hålla mig i handen! Men tål man inte att se varken nålar eller blod så får man vara lite mesig ibland :P Dom fyllde 6 rör med blod! Fy tusan!

Nej jag hinner inte skriva mer nu.. måste hoppa in i duschen innan gästerna kommer!
Ha en trevlig helg!
För det ska jag ha =)

Heeej då!

Jordgubbs plockning med mamma

Nu e man hemma efter lite jordgubbs plockning med mamms.. Och vilka underbart goda jordgubbar säger jag bara! tacka vet jag Svenska Jordgubbar! ^^,
Sen köpte jag lite blommor till balkongen oxå. Ska bara köpa några blomsterlådor oxå sen kan man göra fint där ute =) Det kommer bli så fint här i lägenheten sen när vi fått ordning på allt.. Vilka potential denna lägenheten har! Man kanske ska ta lite foton så ni kan se lite hur den ser ut? Men då får ni vara beredda på att vi ska ändra en massa.. Jag ska bara se om jag kan hitta min kamera någonstans =P

Vi hörs lite senare!

Baj baj!

Jag är så glad att jag har mina vänner

Jag är så glad att jag har de vännerna jag har!! =) Det känns så bra att ha ert stöd under graviditeten! Det är inte någon som har varit negativ till detta. Alla har blivit så glada! Och det värmer så mycket! För man behöver ett stöd under en sån hör stor omställning i livet!
Idag ska jag inte bara sitta hemma i lägenheten. Jag ska ut och göra saker. Kanske gå in till stan och lämna in den förbaskade telefonen..? ( Som man skulle ha gjort för en månad sen ) haha!
Senare i eftermiddag ska jag ut och plocka jordgubbar =) Mysigt!

hmm.. Jag känner mig lite nere idag.. Lr kanske inte nere, utan mest att jag e trött på allt.. Jag är så trött på jobbet! jag vill verkligen inte vara kvar på fiskaregatan!! Det är så man få ångest när man går och lägger sig för man vet att man ska upp och jobba på det tråkigaste och deppigaste stället i hela Halmstad! Men det positiva är väl att man bara har en vecka och en dag kvar där borta! Sen jobbar jag två veckor på Nyhem och sen har jag semester! Så jävla najs!


HAHAHA Man kan ha ganska kul med sin Iphone ^^,


Todays is not a good day..

Det känns inte som om denna dagen kommer bli bra.. Kvällen igår slutade ju inte så jätte bra..
Vad man än gör så är det alltid något fel..!!?!
Men jag ska skita i allt nu och bara tänka på mig själv och den lilla i magen. För jag orkar inte lägga ner mer energi på massa skit längre! Vill folk bete sig som .. ja jag vet inte, så varsågoda.. Ni förlorar bara på det själva..
Nu är det jag! Och ingen annan.

I morgon ska jag till MVC igen och skrivas in. Ta massa blodprov och prata.. Kommer att vara där runt två timmar sa dom. Men det gör inte mig något.. Det handlar ju om bebisen =)
nej nu ska jag väcka Santo som har somnat med huvudet i mitt knä så ska vi gå ut en liten runda..
Hoppas ni får en bra dag!

Hej så länge!

Dags att bekänna en sak nu...

Många har frågat när jag ska komma ut med detta.. Men jag har velat vänta med det tills det kändes rätt.. Och idag är den dagen! Det är en stor sak, och det är därför vi har väntat med det i tre månader nu.. ^^, Ni kanske redan förstår vad det e jag ska berätta nu.. hehe
Det jag vill säga är att.. I januari så kommer jag och Micki att bli föräldrar till en liten bebis! =)
Innan har det känts så overkligt.. Men idag när vi var hos MVC och fick se den lilla krabaten så sjönk allt på plats!
Den var väldigt livlig och vinkade på oss =)  Dock e den inte så stor nu, endast 5,3 cm. Men den växer snabbt!

Jag bjuder på två bilder.. ^^,





Din graviditetsvecka: 12
Fostrets ålder: 10 uker

Musklerna fortsätter att växa så att fostret gör allt större och kraftigare rörelser. Hjärna och muskler koordineras. Fostret kan redan nu öppna och stänga sina händer och suga på tummen. Tår och fingrar får naglar. Fostret växer flera millimeter varje dag. Huvudet är stort i förhållande till resten av kroppen. Det börjar produceras mer fostervatten, då barnets njurar börjar producera och utsöndra urin.

Moderkakan är nu färdigutvecklad. Yrsel och huvudvärk är normalt och beror troligen på den ökade blodmängden hos den gravida. Illamåendet ger ofta med sig vid denna tidpunkt. Många kommer att må bättre och vara mindre trötta i vecka 12.

Urineringen normaliseras också. Täta nattliga toabesök reduceras för en tid.

Graviditetshormonerna får tjocktarmen att arbeta långsammare, var därför noga med en fiberrik kost så att du inte får förstoppning.

Din livmoder har nu vuxit ovanför blygdbenet.

Fostrets längd: 52 mm från hjässa till stuss
Fostrets vikt: 30 g


Nu så!

Nu har vi packat upp det som ska vara uppe! Så jäkla najs!
väntar bara på att vaktmästaren ska komma igen och fixa dörren.. Sen jag klaga på lite mer saker som måste fixas! höhö!
Har precis duschat och ska göra mig klar för att åka till tippen sen.
Fick uppdraget av Micki att göra mat idag.. Men jag har  inte den blekaste aning om vad jag e sugen på.. Joooooobbigt! Förslag?

I morgon ska jag till läkaren, så det blir en snabb visit på jobbet..
Sen har jag nog inte planerat så mkt mer för morgondagen.. Lr jo, jag måste ju in till stan..

äh jag har inget vettigt att skriva om :P
vi hörs kanske senare!


Nu börjar det ta form!

Nu börjar saker och ting komma på plats.. Soffan, sängen, tvn, köks möblerna är uppe.. Nu väntar vi bara på att vaktmästaren ska komma i morgon så man kan fixa alla hål i väggarna och tapeternaoch sånt.. Sen ska vi måla och göra klart allt! Så jäkla najs!
Tror jag kommer känna mer att det är vår lägenhet när vi är klara med allt.
Idag har jag inte gjort så mkt, mest packat upp massa saker. Sen fick man lite besök av mamms, Åsa och Amanda =) Satt på balkongen och fikade och hade mysigt!
I morgon börjar andra arbetsveckan på fiskaregatan! Fy fan jag längtar bara tills min tid dr e klar! Så man kan börjar på Nyhem! Gillar det stället!

Nej nu e det mat!


Flytt hela dagen

Nu har vi äntligen flyttat! Sitter i soffan i det nya vardagsrummet och kolla runt.. Det känns så stort.. så konstigt! Jag är ju van vid min lilla mysiga etta..
Det var mkt känslor idag när man hade tömt länegheten..
Men det känns skönt endå.. nu är framtiden lite säkrare och en av många saker är avklarad..
Jag orkar faktiskt inte skriva mer nu, är helt slut i kroppen! Jag ska lägga mig bekvämt ner i soffan med min fanta och se på The hills have eyes 2! Jag kommer inte kunna sova inatt!!!

Hörs imorgon!

RSS 2.0