Gott nytt år

Jag ville bara önska er alla ett riktigt gott nytt år! Vi får se när jag skriver igen.. Tror det snart är dags för den lille/lilla att titta ut :D Micki hälsar! :) Ta hand om er!

Nu så

Nu funkar internet igen! YES! :D
Tänk vad handlingförlamad man kan känna sig utan internet! haha!
Då ska jag väl ta och berätta om dagarna som gått..
I tisdags bestämde vi oss för att åka till Ikea. Så vi hade fått låna pappas bil för att den är så himla stor och man kan inprincip packa hur mkt som helst i den bilen när sätena är nerfällda.
Så vi kom hem från Ikea med massa saker till bebisrummet, en stor byrå till vårt sovrum och två avlastningsbord till vår säng! Men! Som jag skrev innan, så köpte vi fel färg på avlastningsborden och byrån! hahah! Så vi fick åka tillbaka till Ikea igår och byta!
Jag var även hos MVC igår.. Och dom kollade blodtrycket och kollade hur bebisen låg. Och h*n har nästintill fixerat sig sa dom. Men jag hade inte min ordinarie barnmorska så jag ska kolla med henne nästa vecka då jag ska dit igen. För hon som jag hade nu tyckte jag inte var så himla jätte bra. Tror hon var helt ny med detta och hon fick springa och fråga en kollega om mitt blodtryck osv.. Iallafall.. Mitt blodtryck var lite högre än vanligt... igen... SÅ jag fick komma tillbaka idag och kolla så det låg bra till.. Och tydligen så har jag väl lite högre blodtryck än vanligt, men det var inget att oroa sig för sa hon..
Sen har jag varit inne hos försäkringskassan idag med. Blev ju sjukskriven månaden ut när jag fick åka till sjukhuset i början av månaden. Och då ska man tydligen fylla i en lapp från försäkringskassan som jag inte fattade ett skit av! haha! Så dom fick hjälpa mig. Och så himla trevliga dom är där inne må jag säga!
Nej nu ska jag ta och dricka upp mitt kaffe innan det kallnar!
Jag skriver nog mer ikväll efter vi kommit hem från svärmor. Vi ska dit på lite kalkon middag idag =) Yummie!!
Ha det så bra och ta hand om er!

Skit telenor!

Mitt internet cpar sig idag, så jag kan inte skriva blogg.. Lr jo jag kan, men jag orkar helt enkelt inte skriva om hela min dag med Mobilen :p så bi får vänta en dag till.. Kr till lite senare om internet funkar då.. Vi hörs så fort allt fungerar som det ska.. Hej så länge!

En heldag på Ikea!

Idag orkar jag faktiskt inte skriva blogg, så jag skriver mer i morgon. Jag och Micki har varit på Ikea nästan hela dagen idag, så man är ganska trött nu.. Eller iallafall jag :p i morgon ska jag till Mvc, sen ska vi åka till Ikea igen.. Hahaha! Micki har köpt helt fel färg till möblerna så vi måste byta det ;) vi skulle ha ekfaner, men Micki trodde vi hade björkfaner ;) så fel det kan bli! * skrattar* det händer alltid oss ;) men men, jag bloggar mer i morgon och berättar mer om dagen. Nu ska jag gå och göra sängen sällskap. God natt på er!

pust och stön!

Den sista tiden av graviditeten är inte lätt.. Man pustar, stönar och blir anfådd för ingenting. Magen är ivägen för precis allting och man känner sig som en valross som är strandad när jag ska försöka komma upp ur soffan ;) hahah! Men när vår lilla bebis kommer så kommer allt ha varit värt det! ♥
Ella och Peter var här innan med sin lilla bebis! Han var så liten och söt!! Åh jag längtar bara mer och mer tills vår lilla / lille bebis kommer nu! :) Men det e inte så lång tid kvar nu! Men h*n får hålla sig inne tills den 1 januari iallafall! ;) hehe.
I morgon ska jag och Micki åka till IKEA och inhandla saker till bebisrummet, så vi kan bli färdiga med rummet.. Eller jag får ju inte hjälpa till för det e Mickis projekt ;) hehe! Ska bli kul att se det sen när det e klart =) Spännande!

Nej nu ska jag sova, har lagt mig tillrätta i sängen och är redo för en natts sömn!
Ska upp tidigt i morgon!
Ni får sova så gott så hörs vi i morgon istället!

Ta hand om er!
God natt!



Jag visste inte..

Svärmor sa för nån dag sen att det kostade att ligga inne på sjukhuset.. Det visste jag faktiskt inte.. Speciellt inte om man ligger inne på förlossningen?! Men det gör det tydligen, för idag fick jag hem en räkning på de dagarna jag låg inne.. Jag trodde faktiskt inte att det skulle kosta.. Jag menar.. Vad betalar vi så hög skatt till?! Det borde ju inte kosta något för att ligga inne för att få vård.. Det tycker inte jag iallafall.. Men men, det e inte mkt som e gratis här i världen :P
Har betalat räkningarna idag oxå.. Alltid lika roligt ( NOT )

nej jag ska nog ta och lägga mig och vila lite i soffan.. känner mig lite trött i kroppen..

Men jag återkommer senare.

Hej så länge!

Den blivande kocken!

Jag lagade mat idag! Kyckling med ris och sås! Och det var verkligen super gott! Jag lyckades laga mat! Wihooo!!
Micki sa att från och med nu får jag laga mat =) haha! Jag blev jätte glad att han tyckte om maten! Men att laga mat från och med nu :P haha! Det är på egen risk ;) Jag är ju i vanliga fall inte den bästa kocken ;) haha!
Men men, bvi får se vad framtiden har för planer för min matlagning! Kul var det iallafall att laga maten =)

Jag var hemma hos mamma och pappa innan på lite kalas för min lilla Sarah som fyller år idag :)
Sen har jag varit hos läkaren för att kolla mig igen. Och det gick som innan. Dom vet inte vad det e för fel. Jag ska bara ta det extremt lugnt och inte göra någonting. Ingen ansträngning för min del inte..
Som Micki sa igår. Jag ska bara sitta i soffan från och med nu och jäsa och ta det lugnt :P haha!
Men det e inte många veckor kvar nu! Åh vad vi längtar! =)


Annandag jul

Idag har det varit lite till och från.. Det blev lite stressigt innan idag då jag var på Eurostorp och handlade lite. Och stress är inget bra för mig och bebisen nu.. Så det kändes ju av innan idag. Men nu är det lugnt =)
Svärmor var på besök innan idag! Alltid lika trevligt =)
Jag köpte lite bebiskläder idag på rean. Men jag orkar inte ta foto idag och lägga upp det så jag gör det i morgon istället.
Sarah fyller år idag! Grattis min älskade syster! ♥ Så i morgon blir det kalas!

Men nu orkar jag inte blogga mer.. Sängen kallar :P

Men jag skriver nog mer i morgon!
God natt på er!


Vecka 37

Vecka 37

Grattis! I slutet av denna vecka, kan din graviditet anses vara fullgången – vilket betyder, att din bebis är mer eller mindre färdigutvecklad och kan födas när som helst. Bebisar som föds innan 37 veckor, är för tidigt födda, eller underburna och de som föds efter 42 veckor, är överburna. Alla bebisar är individer, men en typisk 37-veckorsbebis väger 2,86 kg.
Bebisen lägger fortfarande på sig, ungefär 28 gram om dagen. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.
Det kan däremot bli jobbigare att gå, för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.
Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).


God morgon!

Sitter i köket nu och äter lite frukost =) Äggamacka och juice! Yummie!
Idag ska vi till Ullared! Och jag är taggad som tusan! Tror inte det kommer vara så mkt folk där idag.. Brukar inte vara det dagen innan julafton! Och sen är det ju inte alla som vill ge sig ut på vägarna nu. Men det hindrar inte oss! ;)
Jag e lite avis.. Familjen Sörum är i Thailand nu! TÄnk vad härligt dom har det i värmen med hela familjen samlad! Tänk att fira jul i den värmen! Så jäkla najs! Här är det ju ingen värme precis :P Så.. Njut nu av värmen där nere! =) Och njut lite extra för mig =)

Nej nu ska jag ta mig en andra äggamacka!
SKriver nog mer ikväll..

Ha en bra dag!


Världens godaste juice!!!


Brr!

Brr! Det är ju svinkallt ute! Tycker synd om Micki som får gå ut med Santo i denna kylan.. Jag får ju inte gå ut med Santo själv längre..
Det är så tråkigt att inte få anstränga mig.. Jag får ju inte göra någonting =(
Jag fick ett städryck innan idag. Städade hela köket så nu glänser det där inne. Sen tog jag mig an vardagsrummet och sedan toaletten! Dock var det kanske inte så smart av mig, för nu är jag helt slut i kroppen.
Men jag måste ju göra någonting när jag bara går hemma..?

I morgon ska vi till barnmorskan. Sen ska jag köpa lite julklappar! =)
Måste köpa en present till Sarah oxå! Hon fyller ju år den 26:e.
På torsdag bär det av till Gekås! :D

Nej nu ska jag bädda ner mig under täcket i soffan och gosa med Micki! =)

Ta hand om er!



Blogga med platt tv =)

Hej Folket!
Micki har köpt ett trådlöst tangentbord så nu kan jag sitta och blogga med tvn som skärm! Najs ;) haha!
Nu har vi fått upp den nya fläkten i köket! Känns bra! Och i morgon kommer dom och sätter upp tapeten i bebisrummet! Så då kan vi äntligen börja med det rummet! Det känns skönt att få det klart så man kan börja inreda det med möbler osv så det e klart när h*n kommer! =) Vi har fått hem vaggan som vi fick låna av Katta oxå! Så himla mysigt! Åh nu längtar jag bara ännu mer tills h*n kommer =)

Micki ska börja måla om i vårt sovrum idag. Undra vilken färg det blir..? Har inte så stor koll faktiskt :P haha! Men jag behöver inte oroa mig, för han har bra smak för sådant! =) Tur att man har en karl med smak ;) hehe

Nu till en annan sak..
Varför är det sånt jäkla tjat om snön?! Det är alltid samma sak varje gång det kommer snö! Det blir kaos och folk tror dom kan köra precis likadant som dom gör när det inte är halt och snöigt ute! Men istället så kör dom av vägen! hahaha! Jävla klantskallar säger jag bara! Ta det lugnt på vägarna istället och stora inte upp detta med snön! Snö är ju mysigt =)

Nej nu ska jag snart åka bort till mamma på lite fika.
Jag skriver mer senare!

Ta hand om er!

Julmust beroende?!

Hmm.. Jag tror rättare sagt att jag är lite beroende av julmust! Jag och Micki dricker hur mkt julmust som helst! Jag var precis iväg och köpte julmust ;) haha! Men det är ju så fruktansvärt gott så det finns inte! Julmust is the shiet! =)

Åh vi vill bara att bebisen ska komma snart! Går och längtar hela tiden! Alla får barn nu oxå ju! Måste gratulera Becka och hennes kille till deras lilla bebis och ett stort grattis till Ella och Peter oxå!! =)
Man ser bara föräldrar med nyfödda barn överallt! Jag blir så sotis! :P
Men snart är det vår tur att bli familj och det kommer vara det underbaraste som hänt! ♥
Tänkte lägga upp en bild på vår super fina barnvagn oxå om ni vill se den?
Annars får ni blunda lr nåt :P


Ha det bra!



Äntligen!

Nu har äntligen Riksbyggen kommit hit med den nya fläkten! Den vi har haft innan har ju varit så igenproppad så den har egentligen inte haft någon funktion.. Det är en kolfiberfläkt har jag för mig det hette, och filtret ska bytas ut med jämna mellanrum.. Och enligt Riksbyggen så var det väääääldigt längesen den bytades.. Usch, jag tycker sånt är så äckligt! Har varit inne i stan idag och fixat lite ärenden på banken och på försäkringskassan.. Känns skönt att ha sånt fixat innan jul och allt då det mesta har stängt.. Just nu sitter jag och väntar på att soffkläderna ska torka nere i tvättstugan.. Det går ju inte snabbt :p sen har man bara 5 timmar på sig att tvätta, och soffkläderna har legat på torkning nu i tre timmar :p I morgon kommer Riksbyggen hit igen och fixar det sista med fläkten. Så det blir till att gå upp tidigt. Sen ska jag nog bort till mamma och göra ett pepparkakshus med Caroline :) Nej nu ska jag ner i källaren igen och kolla hur det går med torkningen..

God morgon :)

God morgon gott folk! Nu ligger jag i sängen och kan inte riktigt somna om.. Santo ligger på mina fötter med sitt huvud och snarkar lite lätt och jag hör hur klockan i köket tickar.. Bebisen rör sig lite försiktigt och Micki sover i soffan.. :p haha! Jag vill sluta snarka så att han kan sova här inne jämte mig igen! Men vi får väl se hur det går med det ;) Nej nu ska jag ladda mobilen, skriver ju från den nu.. Ha det så bra så hörs vi senare idag!

Film mys för hela slanten =)

Jag och Micki var och handlade innan idag och vi köpte med två filmer hem.. The Body of Lies och Spirit!
The body of lies var en film med Leonardo Dicaprio och Russel Crow.. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om filmen, jag hängde inte riktigt med ibland.. Men den var helt okej.
Spirit är ju en tecknad film.. Som vissa av er kanske har sett? ^^, Jag tycker den filmen är så himla mysig! Och när jag hittade den när vi valde film så köpte Micki den :P

Nu sitter vi och tittar på Baby mama på trean. Så det har varit en riktig filkväll här hemma =)
Jag ska fortsätta att titta på filmen nu.

Ta hand om er!

Jag får tvinga mig själv att sova..

Jag vaknar alltid runt 06 tiden nu. Men vem vill gå upp då? Inte jag iallafall.. Så jag får tvinga mig själv till att somna om.. Och det går väl, iallafall två timmar fram, sen vaknar jag igen..! Så håller det på! Jag blir galen! Visst, det är inga problem att gå upp vid åtta, det är egentligen bara skönt. Men någon dag vill jag iallafall sova ut lite längre.. Men men.. Vi får väl hoppas att den dagen kommer innan bebisen bestämmer sig för att titta ut ;) I morse vaknade jag med en enorm smärta i ryggen! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Men jag sover nog konstigt så jag får skylla mig själv ;) åh vad jag längtar tills jag kan sova på magen igen :) det är så jäkla najs och man sover så gott. Idag ska jag och Micki åka och köpa en julgran :) Det är så mysigt med julen! En riktigt mys tid må jag säga! Nej nu ska jag gosa lite med Santo som ligger här jämte mig och sover.. Vi hörs lite senare idag!

Mobil blogg

Efter många om och men så har jag äntligen kommit på hur man skriver blogg från mobilen. Tydligen så måste man trycka på en viss knapp för att kunna blogga.. Men jag och Sarah slog våra " kloka" huvud ihop och löste problemet. Sitter just nu hos mamma och väntar på att Micki ska kommamoch hämta mig. Jag har julbakat lite hos mamma, fast det blev bara bullar, för sen orkade vi inte baka mer :p haha! Vi ska fortsätta en annan dag ^^, Jag och Caroline kom in i en riktig julstämning närmvi bakade :) vi spelade lite julmusik, sjöng och hade oss :) Nej nu ska jag kolla vidare på Narnia.. Skriver nog mer när jag kommit hem. Ha det bra och ta hand om er!

Övningskört!

Jag följde med Micki och Santo ut på en promenad innan och vi tog med oss barnvagnen för en provkörning. Lite för att känna på hur det känns att köra den och sen för att se hur Santo gick brevid den. Och det gick faktiskt riktigt bra. Santo brydde inte sig alls om barnvagnen och gick bra brevid, vilket känns bra =) Sen får vi ju se hur han gå när bebisen har kommit ;)
Iallafall.. När vi hade gått en bit så kommer det två tjejer och en kille gåendes mot oss, och ena tjejen säger " naw vad gulligt" mot oss! hahaha! Det var ganska kul :P
Där kommer jag, Micki och Santo med en tom barnvagn och hon tyckte det var gulligt ^^, Som vi skrattade!
Tur att man inte träffade på någon bekant som ville se bebisen! Haha! Vi hade bara en kudde i vagnen!

Men nu har vi övningskört med vagnen iallafall.. Nu väntar vi bara på att den lille / lilla ska komma =)

Sen har mamma, Sarah och Caroline varit här för en lite glöggfika =) Det var faktiskt riktigt mysigt må jag säga! Det är alltid trevligt med besök här hemma tycker jag!
Sen så hade jag tänt upp lite ljus i vardagsrummet oxå så det blev extra mysigt =)

Ikväll blir det en lugn kväll.. Kolla lite på tv och äta lite smått och gott!
Ska nog ta mig lite glass och persika! Yummie! =)

Vi hörs i morgon gott folk!
Ta hand om er!

Hej då


Jag har känt bebisens huvud =)

Har precis kommit hem från MVC.. Kommer få gå dit lite oftare nu och kolla blodtrycket och lämna kisseprov så dom håller koll på mig. Vi lyssnade på den lille / lillas hjärta oxå. Och sen så visade hon mig hur h*n låg och jag fick känna huvudet! Det var häftigt =) Första gången man kände en kroppsdel så tydligt! ♥
Snart ska jag och Micki åka och hämta och lämna en bil.

Jag har en liten fråga till er.. Är det någon som har bra koll på det här med försäkringskassan..? Jag har skickat in två papper till dom, men sen har jag inte hört något? Kommer man få mer papper eller hur fungerar det?

Hörs sen!

Åh min mage!

Åh jag är så mätt så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Micki gjorde en riktig pangmiddag! Sen blev det efterrätt på det hela! Jag orkar inte lägga mig ner för det är för jobbigt! Och sen så ligger Micki med Santo i soffan oxå så jag får inte plats.. Jag får väl se om jag får plats på divanen ;) Men risken är väl att man inte kommer upp sen :P hhaha!

I morgon kommer mamma på lite glögg fika! Det blev ju inget i söndags då jag fick åka till sjukhuset. Så vi får ta det i morgon istället =)

Sen på lördag blir det julbak med syskonen hemma hos mamma och pappa.

Nu är det verkligen inte långt kvar tills det är julafton! Så himla mysigt! =)
Det blir en tur till Ullared på torsdag om en vecka. Köpa lite julklappar och sen en massa saker till bebisen =) Sååå mys!

Nu ska jag lägga mig ner!

Hej så länge!

Vecka 36

Vecka 36

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.
Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.
Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Fostrets längd: ca. 45 cm
Fostrets vikt: ca. 2400 g

Hicka och nästäppa!

God morgon folket!
Har preic ätit en god frukost.. Med mig själv :P
Vaknade vid halv 6 i morse och kunde inte riktigt somna om. Låg och vred på mig och slumrade till lite jämte Santo som tagit Mickis plats ( Då Micki sover på soffa pga min snarkning ) hahaha! Stackare!
Gick upp vi åtta och gjorde iordning en frukost med två jordgubbsmackor, vanilj yoggi och en kopp te! Riktigt gott var det oxå. Jag har aldrig ätit frukost på morgonen innan, men ända sen lite tidigare än mitten av graviditeten har jag ätit frukost varje dag. Vilket är jätte bra =) Man orkar ju mkt mer av dagen oxå.

Igår var vi hos barnmorskan på kontroll.. Hon mätte magen och lyssnade på bebisens hjärtljus, kollade mitt blodtryck och tog ett stick i fingret. Sen satt vi och pratade en massa. Jag ska dit på fredag igen och kolla blodtrycket och lämna ett kisseprov.. Kommer få gå på regelbundna kontroller nu för att kolla mig och bebisen.

Igår lånade Micki Solsidan boxen av Peter och Ella. Så hela kvällen spenderades framför tvn =) Mkt rolig serie den där Solsidan =)
Vi var oxå och hälsade på Mickis farmor en stund. Och sen när vi skulle gå hem mådde jag riktigt illa! Min rygg gjorde så jäkla ont och jag orkade inte gå i vanlig takt..
Men jag hade nog orsakat det själv. FIck ett litet ryck innan på dagen och satte igång att rensa och göra iordning i garderoben här hemma.. Man blir ju liksom extremt rastlös när man bara går hemma..
Micki tycker inte att jag ska hålla på att röja här hemma.. Det är för ansträngande. Han tyckte jag skulle baka istället :P Så jag får la baka något idag kanske ;)

Åh en annan sak..
Bebisen hade hicka igår! =) haha! Det är så mysigt! Hela magen hoppar till ibland, och man känner hickningarna ganska tydligt när man håller på magen! Sååå mys!

Jag har sån nästäppa! Men jag kan lixom inte snyta mig för jag är inte snorig!
Barnmorskan berättade igår att det kan bli så när man är gravid.. För det är massa blodkärl i näsan som svullnar upp.. Vilket förklarar mina snarkningar oxå.. Men hon sa att det försvinner när bebisen har kommit! Men kul att gå och vara täppt i näsan i 4 veckor till!
Ibland är det inte lätt att vara gravid ;)



Borta bra, men hemma e alltid bäst!

Nu är jag hemma igen! Och det är så jäkla skönt! Borta bra, men hemma bäst som man säger! Och det stämme rju verkligen! Nu kan man slappna av och sova ordentligt, gå runt i sina skänaste mjukiskläder och bara vara.. Inte ta en massa tester och ligga i en säng hela tiden! Men personalen ska ha ett stort tack! Dom var riktigt trevliga och snälla mot oss. Så tack till personalen =)
Idag köpte Micki en barnvagn till den lille / lilla! Och den är verkligen hur fin som helst! Man sitter och tittar på den hela tiden ^^, hihi!

Vaktmästaren var här för en stund sen, och dom ska komma i morgon och spackla väggen och fixa till lite. Sen kommer dom och tapetserar senare i veckan. Så saker och ting börjar ta fart nu.. Sakta men säkert..
Vilket känns skönt! Nu kan man kanske äntligen börja fixa där inne. Blev ju sjukskriven i 2 veckor oxå, så man har ju lite tid över om man säger så :P

Nej nu ska jag kolla lite på tv..
Men ni får ha det så bra!


God natt på er!

Så.. Nu har jag lagt mig tillrätta i sängen för en natts sömn. Får se om jag sover bättre idag än vad jag gjorde inatt..
Har fått en rumskompis nu med, men hon säger inte så värst mkt. Hon har nog väldigt ont för hon ligger och jämrar sig. Stackare!
Hoppas jag inte stör henne med min enorma snarkning :p HAhaha! ;)

Nej gott folk, nu ska jag sova. Natti natt!

Så mysigt

Det finns många ljud som jag tycker är rogivande.. Men det finns just ett ljud som ligger nära mitt hjärta. Och det är när vi hör bebisens hjärtljud! Jag blir så lugn av ljudet av den lille / lillas hjärta slå. Så hmla mysigt!
Micki har precis varit och hälsat på. Vi kollade lite på en barnvagn som han hittade idag. Åh den är så himla fin =) Han har bra smak min karl =)

Åh det är så tråkigt när Micki går.. Då sitter man här alldeles ensam och tråkar!
Jag ska ju alltid pilla på saker, och ännu värre är det när jag har tråkigt.. Och nu har jag börjat pilla bort mitt nagellack! Det ser ju inte så fräscht ut precis.. 8 röda naglar och 2 neutrala! Bra jobbat Cissi! :P
Nä jag får väl fortsätta att pilla.. Kanske skriver mer innan jag går och lägger mig.

Ha det så bra!

Hej kära bloggläsare!

Hej allesammans.
Just nu ligger jag i en sjukhus säng på sjukhuset.. Men det e inget att oroa sig för, jag och bebisen mår bra och vi är i goda händer. Och det är inte dags för den lille / lilla att komma än ;)
Det är bara så grymt jäkla tråkigt att ligga här så det finns inte! Det finns inget att göra och inget att titta på tvn..
Men Micki var snäll och kom med datorn innan så jag kunde få blogga lite ^^, Vilken underbar man jag har ellerhur? =) Han tog även med sig lite lussekatter, julmust och pepparkakor <3
Usch jag fick en sån där nål i armvecket igår, och den är så obehaglig! Det kliar oxå!
Jag blir bara nervös av tanken när dom ska ta bort den! Jag är ju inte den modigaste när det gäller nålar och sprutor! haha!

Tänk att det är julafton nästa fredag! Det är ju helt sjukt hur snabbt tiden går! Snart dags att köpa julgran :P
Ska se om man hinner med en tripp till Ullared innan julafton oxå. Det brukar ju inte vara så mkt folk där dagen innan, så jag är lite inne på att åka dit då. Men vi får se =)

Nej nu ska jag kolla på film tror jag.. Morgan Pålsson! haha!

Natt aktiviteter!

Jo jag var ju kanske inte på det bästa humöret igår.. Men så kan det vara ibland.
Gick ut med Santo på den sista rundan igår runt kvart i tolv.. Sen när jag kom hem runt halv ett igen ställde jag mig och planterade om en julgrupp! haha! Men det var väldigt rogivande! Jag blev faktiskt lugnare =P Så nu vet jag vad man ska göra om man kanske är lite depp! Det e bara att plantera om lite blommor! hahaha!
Kollade även klart på Piraya igår! Vilken jäkla B film! hahaha! Som jag skrattade i vissa scener!
Men nu har jag sett den oxå. =)

Lite senare idag kommer mamms över på lite adventsfika och glögg.

Jag återkommer lite senare.. Ska fixa håret nu.
Ha en trevlig tredje advent!

Jag är väl bara överkänslig..

Pratade precis med Micki lite om hur jag känner och så ibland, och han fick mig att må bättre. Det är väl kanske inte så att man är bortglömd, utan bara att folk tänker inte på en när man är gravid. Eller tänker och tänker.. Jag menar. Om det är en fest eller något annat så tänker dom kanske inte på att bjuda med en som är gravid? Eller?
Äh jag tror nog det är hormonerna som talar lite för mkt nu.. Gråter ju för ingenting ;)
Men som sagt.. Jag vet vilka mina riktiga vänner är och ni är guld värda! Jag älskar er över allt annat!

Nu ska jag ta Santo på en sista långrunda och sen ska jag ta mig en apelsin och kolla klart på filmen Piraya!
Ha en trevlig kväll allesammans!



Lite ledsamt..

Jag är fortfarande samma människa som jag var innan jag blev gravid. Men endå så blir man lämnad utanför i vissa tillfällen.. Och det är lite ledsamt.. Jag klarar gå utanför dörren och träffa folk. Ska man bli lämnad utanför för att man ska bli mamma?
Äh jag vet inte om jag bara överreagerar..
Men jag vet ju vilka som är mina riktiga vänner, och jag är glad att ha er vid min sida! Ni är guld värda ♥








Jag älskar er!


Jäkla slaskväder!

Jag tycker det e så mysigt med snön! Det får vara hur kallt vädergudarna vill, bara vi får snö! Och inte detta snuskigt äckliga slaskväder! Man blir blöt och fryser mer än när det är flera minus ute!
Ibland önskar man att man var som Santo! Han bryr sig inte om vad det är för väder ute! Han är lika glad och ska leka och ha sig ändå. =) Fast han gillar inte att gå i vattenpölar! haha! Det som är så roligt! =)
Han har börjat att gå bättre med mig nu. Han drar inte lika mkt som han har gjort innan. Vilket är jätte skönt! Jag får såna sammandragningar när han får sina ryck och ska dra och springa fram och tillbaka. Men jag har ju Micki att tacka. Santo går så himla fint med Micki, men med mig så gör / gjorde han lite som han vill :P
Får väl vara lite mer bestämd och inte skämma bort han så mkt ;)

Nu till en annan sak..
Micki har börjat att sova på soffan nu. Och anledningen är att jag snarkar som en riktig karl! haha! Jag trodde inte på honom när han sa att jag snarkar så mkt. Jag ville ha bevis på det innan jag trodde på det! Och det fick jag idag! hahah! I morse när jag vaknade så blev jag sur på honom för att han inte sov jämte mig! Men sen när han hade vaknat så spelade han upp vad han hade spelat in i natt! Och jag förstår honom nu! *skrattar* Helsike vad jag snarkar! Trodde inte man kunde snarka så :P hahaha!
Så nu kan jag ju inte bli sur på honom att han sover på soffan.. Jag hade inte heller kunnat sova jömte nån som snarkar som jag gör :P
Det roliga är ju att jag snarkar visst hur jag än ligger.. På sidan eller på ryggen.. Det spelar ingen roll :P
Jag skyller på graviditeten och att jag är tjock :P hahah! För jag har inte snarkat så innan ^^,



Bra kämpat!

Jay vann. Jag hejjade ju mest på Minnah, men Jay var en värdig vinnare. Han sjunger ruggit bra! Hoppas bara inte att hans skiva enbart blir hårdrock nu, utan att han varierar lite.
Men det bästa med hela Idol var när Erik kom! Jag gillar han riktigt mkt! Synd bara att han inte sjöng Higher! Det är en låt som betyder mkt för mig.

Nu ska jag kolla lite på tv med Micki. Kanske ska se Hotet från underjorden sen när den börjar :p Får se om jag klarar av att vara vaken tills dess, då den börjar 00.00

Vi hörs i morgon!

Jay eller Minna?

Hmm vem kommer vinna?
Jay eller Minna..?
Jag gillar nog mest Minna..
Vi får se vad svenska folket tycker.


Ikväll är jag kocken i köket!

Ikväll är det jag som ska laga mat. Jag ska slå till på något riktigt stort! Nämligen Tacos! Snabbt och enkelt =) Och inget svårt! haha! Man kan ju inte misslyckas med det?!
Idag har jag varit hemma hos mamms en liten stund på lite fika och kaffe. Satt och babblade en massa och hade riktigt trevligt =)
I morgon är det julbak i Trönninge. Sen vet jag inte vad helgen bjuder mer på. Men det gör inte så mkt, jag gillar att ta det lugnt nu =) Jag blir så trött lätt nu och anfådd för ingenting! haha! Att sätta på sig ytterkläderna är ju ett helt gymnastikpass nu!
Men det är bara 5 veckor kvar nu =) Åh jag börjar faktiskt längta mer och mer nu!
Vad ska ni göra på jul och nyår då?
På julen ska jag hem till mamma och pappa, sen blir det kanske en sväng bort till Trönninge oxå. Det brukar bli så varje år.
På nyår vill jag bara ta det lugnt. Inte göra något speciellt faktiskt.. Det är såpass nära fölossningen då oxå. Får så lätt sammandragningar när det är mkt stimm runt omkring med.. Så för min del blir det ett lugnt nyårsfirande. Man ska ju göra det som känns rätt för en själv.. Tycker jag iallafall..

Nej nu får jag väl ta och börja med maten.
Vi hörs sen!

Hej så länge!

En stor hund som tror han e liten

Sitter i soffan nu med Santo hängades över mig medans han leker med Micki. Santo har en tendens att tro att han e en liten hund som får plats överallt.. Vilket han absolut inte gör. :P haha! På morgonen vaknar jag alltid av att han hoppar upp på min sida av sängen och knuffar undan mig så att han ska få plats, så det slutar med att jag och Micki ligger och trängs på Mickis sida, medans Santo gottar sig på min sida av sängen :P Bortskämd hund? haha Ja absolut ;)

Idag har jag varit hemma hos mamma. Jag gjorde en julkrans till henne och sen bakade jag en sockerkaka som vi fikade med senare. Micki kom förbi oxå och hjälpte mamma med hennes dator, för jag fattade ingenting :P Sen kom Dania och hälsade på! Alltid lika roligt att träffa henne =)
Sen åkte jag och Micki och handlade lite mat för att sedan åka hem och göra chili con carne.
Jag var ute med Santo medans Micki gjorde maten.. Och jag har då alridg varit med om en hund med så mkt beslutsångest som Santo har när han ska göra nr 2.. Han hitar ett ställe, springer runt, sätter sig och ska bajsa.. När han sen kommer på att " nä jag ska nog inte bajsa här endå " *skrattar*
Jag blev galen på honom! Sen fick han ett tosseryck och sprang runt i snön och gned och hade sig!
Vissa gillar visst att vara ute i kylan och snön mer än andra :P

Nej nu ska jag ta mig en apelsin och titta på Vampire Diaries!

Hej så länge!

Underbar kille!

Denna killen har mer än 10 miljoner tittare på vissa av sina videor. Han är så jäkla skön och rolig! Det var han jag skrattade så mkt åt häromdagen. Det är inte snällt att skratta åt andra människor så, men han driver ju med sig själv! Det finns en video där han kastar en boll mot en vägg och sen "missar" han att fånga bollen och får den i huvudet och ramlar ihop. Sen ser man hur han kryper på golvet för att inte synas när han ska stänga av inspelningen :p hahah! Underbar kille som roar andra! =)
Jag kunde inte lägga upp filmen på bloggen, varför vet jag inte.. Men här har ni det klippet som gjorde min kväll då jag skrattade så tårarna sprutade!


http://www.youtube.com/watch?v=OTya267fe1Y&feature=player_embedded

Uppe med tuppen!

Nu har vi precis kommit hem från MVC. Gjorde ännu ett ultraljud för att kolla så den lille / lilla växer. Och växer det gör h*n, men inte lika mkt som bebisar i denna vecka ska. En bebis i denna vecka som jag är i nu ( V. 35 ) så ska den väga runt 2300, men vår väger 300 g mindre.. Men allt annat såg bra ut så vi kommer bara få en lite mindre bebis. Så det blir nog ingen 3500g bebis. Men det gör inget, bara h*n är frisk och mår bra så =)

Jag slänger in lite info om veckan jag är i nu, så hörs vi lite senare idag.

Vecka 35


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.
Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.
Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Fostrets längd: ca. 45 cm
Fostrets vikt: ca. 2300 g


Ojsan vad halt det e ute!

Promenerade in till stan innan för att träffa Dex! Och tusan hakan vad halt det var ute! Jag klarade mig galant in till stan, men när jag skulle gå över bron halkar jag till! :P Sånt är så pinsamt! haha! Men jag raskade på och låtsades om som om inget hade hänt :P
Vi fikade på Broktorpsgården sen gick vi runt lite i stan och kollade lite i affärer.
Hemfärden gick ganska sakta.. Jag ville inte riskera att halka! Har ju en tendens att inte vara den smidigaste i stan! haha! Men något jag inte förstår är folk som cyklar nu! hur vågar ni!? haha! Jag hade aldrig satt mig på en cykel nu! Det är ju livsfarligt!!

Nej nu ska jag snart bort till mamma och binda hennes julkrans! Sen ska jag och Micki äta lite mat från restaurangen Gula måsen ;)

ha en trevlig dag!

Hej så länge!

Keso med banan!

Åh jag har precis tryckt i mig en banan tillsammans med lite keso! Det är så jäkla gott! =)
Efter jobbet idag gick jag och la mig i sängen en stund. Mina höfter värker så jäkla mkt efter att jag har jobbat.. Speciellt när jag har fått springa upp och ner i trappor som man enbart gör på fiskaregatan känns det som. Men jag ska inte klaga! Jag är bara glad att jag får jobba :)
Vid fyra idag ska jag träffa Dex. Blir nog en fika i stan =) Hon kom inom jobbet innan i morse och tjabbade lite =)

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och värma mig lite. Är så frusen av mig nu.. Brr!

Skriver mer senare efter jag kommit hem från stan.

Filmkväll!

Nu har jag och Micki avverkat två filmer! Först såg vi En julsaga med Jim Carrey. Det är en mysig film. Har sett den nästan varje år fast den tecknade versionen. När jag var liten var jag lite rädd för den filmen med alla spökena :P haha. Men denna versionen var animerad. Tror den hade varit häftig att se i 3D.
Efter den filmen så såg vi The Legion. Den var inte så jätte bra.. Men jag ville endå se klart den. Den var ganska överdriven dock..
Nu är den tredje filmen igång.. The Expendables, men jag kommer inte orka se den.. Ska nog gå och lägga mig snart då jag ska jobba lite i morgon.

Idag har jag inte gjort så mkt, tvättat upp lite tvätt bara.. Sen var jag och Micki en sväng på stenalyckan och kollade lite.
Jag har inte lika mkt glöd att skriva blogg längre känner jag.. Det blir bara mindre och mindre.. Kanske för att det inte händer så mkt i mitt liv just nu :p Det känns som om dagarna segar förbi och ingenting händer.. Så då blir det heller inte så mkt skrivande..
Uh, jag kom på att jag har en trisslott i plånboken! Ska ta och skrapa den nu!

Ta hand om er och sov så gott!

Hormoner!

I början av graviditeten svängde mina hormoner något så fruktansvärt mkt! Jag grät för ingenting och sen blev jag lätt riktigt arg för absolut ingenting!
Men nu har jag bara positiva hormoner i mig! :P Jag skrattar för absolut ingenting! Jag är så lättroad så det finns inte! Jag såg ett klipp på youtube som Sarah hade på sin blogg, och jag skrattade så tårarna sprutade. Jag hade kunnat lägga upp klippet här på bloggen, men det finns säkert någon som skulle ta illa upp då. Det är en kille som nog inte har alla hemma som sjunger till Rihannas senaste låt. Han svänger verkligen loss och man kan inte låta bli att skratta! Jag ska inte säga att jag inte skrattade åt honom, för det gör man väl.. Men han gjorde mig så glad! Att en kille som lägger upp klipp på sig själv där han roar andra genom att mima till låtar, även fast han inte är som alla andra! Det e starkt!

Jag hade tänkt lägga upp ett annat klipp som får mig att skratta minst lika mkt, men bloggen vill inte riktigt samma sak som jag.. Så det får vänta..



I am back!

Det blev en runda på Eurostorp med mamma. Köpte en julklapp till mamma och en till Caroline =) Jag brukar alltid vara ute sent med julklappar.. Förra året köpte jag allt dagen innan :P haha! En tripp till Ullared blev det! Och så blir det nog i år igen =) Fast då ska jag nog köpa mer än julklappar.. Lite saker till bebisen som tvättlappar och allt annat som behövs.. Det är ju så billigt med allt sånt där, så dår får man ju passa på.

Jag är så sugen på att måla om här hemma. Antingen i hallen eller i sovrummet. Hallen har ju en sån ful grön färg. Hade gärna velat ha en vit färg i hallen som passar bra ihop med vår röda lilla fondvägg.. Men vi får se. Ska kolla med Micki vad han tycker först ;)

Nej nu ska jag inta soffläge och vila ryggen lite.. Kanske kan tigga till sig en liten massage av Micki? :P hehe!

Ta hand om er!

Tråk måndag!

Usch jag känner bara för att sätta mig ner och gråta! Jag är så utråkad så det finns inte! Skulle gått in till stan med mamma och köpt lite julklappar idag, men hon orkade inte så det sket sig.. Kanske blir Eurostorp istället..?
Jag blir så utråkad när jag inte får jobba! Det är ju det enda jag vill göra! Jobba! Jäkla anställningsstopp som sätter käppar i hjulet! Men en positiv sak är ju att jag har ett litet vik nu i december! Det e najs!

Åh jag är så sugen på fisk med potatis, rivna morötter och remouladsås så det finns inte! Är ju egentligen ingen fantast av fisk, men ända sen jag blev gravid så har jag kunnat äta fisk =) Det e najs!

Nä nu ska jag ringa mamma och fråga när hon hade tänkt att komma.. Hatar att sitta och vänta! Jag blir så irriterad då :P

Vi hörs sen!

Kommersarie Späck!

Jag och Micki har precis sett Kommesarie Späck! haha! Vilken film! Har man lam humor så är filmen rolig ;) Vilket jag tyckte det var!
Igår var vi hemma hos familjen Sörum på kalkon middag! Åh det var så gott! =) Det var verkligen en rikigt mysig kväll med massa skratt och god mat och dricka! Tack Amanda, Åsa och Bengt!
Vi åkte hem vid halv tio.. Jag skulle jobba idag och började bli trött.  När vi kom hem gick Micki ut med Tony så jag och Santo var hemma och kollade lite på tv innan jag somnade gott i soffan.

Idag så var det lite jobb på sjukhuset. Sen efter jobbet så har jag bara varit hemma och tagit det lugnt.
Jag och Micki hade en liten adventsfika innan med lussebullar, pepparkakor och glögg. Myyyysigt!
Nu är det verkligen inte långt kvar tills julen! Hoppas verkligen att snön håller i sig. Det är så mysigt med en vit jul!
Stämningen blir så mkt mer juligare med snö ute! Och helst ska det ju snöa på julafton oxå =)
Det var så mysigt med julafton när man var liten! Åh ibland saknar man den tiden!
Denna julen kommer ju bli mysig på sitt egna lilla sett endå. Första julen som man är gravid ^^,

Nä nu ska jag kolla på Salt ( igen )  med micki.
Sitter i gungstolen nu. Har för ont i ryggen för att sitta i soffan idag.  ( Sen e det ganska mys att sitta och gunga lite lätt i stolen ^^, )

Vi hörs i morgon!

En mysig fredag!

Igår var Peter och Ella hemma hos oss på lite mat. Micki gjorde Snitzel med klyftpotatis, beiarneise sås och sallad! Super gott var det! Sen hade vi ananaspaj till efterrätt =) Det var verkligen en härlig fredag.
Vid halv elva då dom gick hem snöade det jätte mycket, så jag och Santo gick ut i snön och lekte! Eller det var bara Santo som lekte =) Han är helt tossig i snön!

Idag sov vi länge! Åt en härlig frukost och sedan åkte vi bort till svärmor på lite fika.
Snart ska vi bort till familjen Sörum på kalkon middag =) Ska bli mysigt!

Jag orkar inte skriva så mkt mer nu faktiskt.. Känner mig lite seg idag.
Får se om jag skriver mer sen när vi kommer hem.

Ta hand om er!

Vecka 34

Vecka 34

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.
Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.
Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.
Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.





Ibland lyckas jag ganska bra =)

Ibland blir jag riktigt nöjd med mina blomsterarrangemang! =) De jag gjorde för några dagar sen är jag 110 % nöjd med! Och idag gjorde jag en krans som hänger på dörren! Och fin blev den! =)
Man kanske borde ta tag i sin florist dröm snart?  
Idag när jag kom hem från jobbet somnade jag nästan direkt i soffan. Jag var helt slut! vaknade en gång av att jag pep till och sen en annan gång av att jag snarkade! haha! Tillslut gick jag och la mig en stund i sängen och vilade ut lite. Lite senare på dagen åkte jag och mamma till Eurostorp och fikade och sen handlade vi lite blommor.
Annars har min dag varit lugn. I morgon blir det nog inget jobb, däremot på söndag. Så det blir en lugn dag i morgon. Ella och Peter kommer hit på lite mat senare på dagen men annars händer inte så mkt mer.

Nej nu ska jag kolla på tv med Micki!
Här kommer en bild på min krans och mina julgrupper =)







Ack vad fel man kan ha ;)

Jag sa ju innan att jag inte skulle lägga mig och vila.. Men det råkade jag visst göra endå :P
Jag la mig först bara för att jag hade så jäkla ont i höfterna, men en kom Santo och la sig jämte mig och då blev det så varmt och gosigt så jag somnade visst ;) hehe
Men nu har jag varit vaken en stund och börjar komma i form igen. Vaktmästaren var här precis med en stor pärm full med tapeter. Så nu ska vi lista ut vilken tapet det är vi har i bebisrummet och sen ska han beställa hem den. Så vi får ju vänta ett tag till innan det blir klart.
Nu sitter jag med ett glas mjölk och en låda med Annas pepparkakor jämte mig! Riktigt gott! =)

Tror jag ska ta mig bort till Maxi och handla lite. Blev så sugen på en ananaspaj :D
Eller egentligen bara på att baka lite. ^^,
Vi får se vad det blir!

Hörs sen!

God morgon!

Nu är jag hemkommern från jobbet. Sitter i min gungstol och skriver lite blogg. Micki har okuperat hela soffan ;)Det ser ganska härligt ut när han ligger där och sover. Känner hur jag vill gå och lägga mig själv. Men denna gången ska jag försöka att inte gå och lägga mig. ^^, Får se hur länge det håller! haha
Idag ska mamma komma hit efter jobbet. Sen ska vi gå ut med hundarna och när vi kommer tillbaka ska vi äta Mickis underbart goda soppa! Ohh jag blir bara hungrig när jag tänker på det =) Hans soppa är suverän! Gulaschsoppa ( eller hur det nu stavas ) Yummie!

Nej nu ska jag kolla in www.annaaxel.se som jag hittade igår med massa fina barvagnar till ett bra pris =)


Vi hörs senare!

RSS 2.0