störningar

Jag är nog inte den enda som har haft störningar i telenors nät idag. Därför har jag inte kunnat komma in och skriva förrens nu. Jag hade väl kunnat blogga från mobilen, men jag har inte kommit på hur det funkar än. Jag kommer in på sidan, men jag kan inte blogga.. Aja skit samma.
Jag har precis sett på filmen Predators.. Och vilken besvikelse måste jag säga! Inte för att jag trodde den skulle vara bra, men jag trodde att jag skulle gilla den. Men icke sa nicke!
Annars har jag inte gjort så mkt mer idag. Varit hemma och tagit det lugnt.. Målat lite i bebis rummet, gått ut med Santo, plockat lite här hemma och bara slappat. Sånt som hör till en söndag =)
I morgon vet jag inte vad som händer faktiskt.. Vi får se.
Jag är dock lite besviken att ingen påminde mig via sms om mina jäntabletter :P Dex du var en dag sen :P hahah!
Malin var först med att påminna mig =)

Nej nu ska jag fortsätta att titta på 51 Dates.

Jag kokar!!

Åhhh jag kokar! Jag är så varm så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Vill bara springa ut naken och kyla ner mig! Jag har varit såhär varm hela dagen! Jag kan värma en kall människa och endå fortfarande vara varm! Jag satt med handen utanför rutan nu när jag körde hem från svärmor! Och visst, handen blev kall och var kall i knappt en minut och sen var jag varm igen!
Jag får väl ta fram min sommarjacka igen och använda den! För vinterjackan jag har nu är alldeles för varm för mig! Det känns som om jag har kommit in i klimateriet! Jag får anfall av värme! Fy fanken!
Tydligen så har gravida ca 2 liter extra blod i sig och det är därför jag är så varm sa min barnmorska... *suckar* Men vafan... Det är bara att bita ihop! 11 veckor går snabbt.. =) Det hjälper ju inte om jag klagar ;)

Jag har ett litet uppdrag till er i morgon ( lördag ).
Ni måste hjälpa mig att påminna mig att köpa nya järntabletter!
Så släng iväg ett sms och påminn mig =) Undra vem som hinner först av er ;) Jag gissar på.. Hmm.. Dexter eller Amanda.. =) nu har ni allt lite press på er ;)

Nej nu ska jag lägga mig och vila upp min kropp.. Har varit en hård dag idag  med massa sammandragningar! Men det e sånt som hör till! =)

Ha det så bra!
Ta hand om er och ha en trevlig helg!

Tro det eller ej gott folk..

Tro det eller ej, men idag har jag ätit FISK! Fisk med potatis, rivna morötter och remouladsås!! Riktigt mumsigt om jag ska vara ärlig :) Jag blev så sugen på det innan idag så det fick bli det till middag! Är ju i vanliga fall inte så förtjust i fisk, men nu går det faktiskt ner =) Och det är gott oxå!
Idag var jag på föräldrargruppen. Fick reda på lite mer om förlossningen och svar på lite av våra frågor vi hade kring det. Sen fick vi se en förlossningsfilm! Åhhh jag började nästan gråta när man fick se när hon födde fram sin lilla bebis och fick hålla den mot sig! Jag fick verkligen hålla tillbaka tårarna! Det var så vackert!
Då längtade jag verkligen tills jag är där. Jag ser verkligen fram emot förlossningen, även om den är lite skrämmande..

Nej nu ska jag fortsätta att se på Vampire diares!



Vecka 29

Grattis! Nu är du i tredje trimestern och officiellt höggravid! Barnets huvud börjar få de rätta proportionerna i förhållande till resten av kroppen. Det producerar fett under huden som används som energikälla och har en isolerande funktion. Du känner förmodligen ett tryck på magen och mellangärdet nu. Du kan också ha problem med att äta en stor måltid, därför att din livmoder växer och tar upp mer plats. Halsbränna är inte ovanligt från och med nu och framåt. Små måltider ofta är ett bra råd. Mediciner kan användas, men bara efter att ha rådgjort med läkare eller barnmorska.

Nu kan bebisen blinka och vänder instinktivt ansiktet mot starka ljuskällor. Fingernaglarna finns på plats och den börjar lägga på sig ett fettlager inför livet utanför livmodern. Om du vill kommunicera med din bebis redan nu, så kan du sjunga eller läsa högt för den – men känn dig inte tvungen, om det inte känns naturligt för dig.

Fostrets längd: ca. 36 cm.
Fostrets vikt: ca. 1350 g.




Ursäkta utbrottet..

Ni får ursäkta mitt lilla utbrott jag fick innan! Men denna dagen har verkligen inte varit min dag.. Allt har gått helt fel väg och värken gör inte allt lättare..
Jag kan knappt gå upp för trappor utan att flåset kommer igång ordentligt, min rygg har värkt något fruktansvärt idag, kan inte sitta eller stå utan att det gör ont och jag vill bara sätta mig ner och gråta. Men det kan jag ju knappt heller.. Hela denna dagen har varit ett stort jävla misslyckande rent ut sagt. Och man blir ju inte glad av sådana dagar.. Sen pendlar humörer lite fram och tillbaka.. För det mesta är jag glad och skrattar och stojjar.. Men sen kommer en dag som denna då allt faller och man blir nästan deprimerad.. Jag vet inte, det kanske hör till att man är sån under graviditeten.. Alla är vi ju olika..
Men jag har bara svårt att få ihop vissa saker och vet inte riktigt hur man ska lösa allt..
Ibland blir det bara för mkt för en.. :/ Men men.. Det här väl till livets gång.

Ligger i sängen nu och tänkte sova lite.
Hade egentligen tänkt att ta mig ett varmt bad innan jag la mig, men jag orkar faktiskt inte. Får hoppas att ryggen fixar till sig endå.
I morgon ska jag på föräldrargrupp igen.. Fast denna gången kommer hon svara på våra frågor som vi skrev upp sist. Och sen efter det så ska jag till vår banrmorska vid kvart över elva. Så jag får gå runt i stan eller något i 45 min eftersom gruppen slutar halv elva. Jag hinner ju knappast gå hem innan jag måste vända och gå tillbaka igen :P Speciellt om man går i snigelfart som man gör nu.

Nej fy, jag känner att jag bara klagar på allt hela tiden. Inget kul att läsa om det  inte!
Men ni får ha det så bra så får vi hoppas på att morgondagen ger bättre resultat än vad denna dagen har gjort!
Ta hand om er mina vänner!

God natt!

Räkningar, räkningar, räkningar...

Det spelar ju förfan ingen roll hur mkt man än jobbar och får en hyffsad lön! För sen när man ska betala de där förbaskade räkningarna så är man lika fattig igen som man var innan! Man blir ju för fasen deprimerad! Att få lönen ska ju vara roligt! Men nej nej! Då försvinner det pengar lika snabbt igen! SKIT OXÅ!
Nej nog talat om pengar!

Idag har jag varit på ammningsmöte på MVC. Och det var ett utav det tråkigaste informationsmötena jag varit med om! Allt hon berättade visste man ju redan! Och sen fick jag så jäkla ont i ryggen så jag höll på att börja gråta! Stolen var hård och obekväm, det var varmt och mina fingrar var svullna! Nä fy fan! Denna dagen har varit skit rent ut sagt!
Jag känner mig så negativ så det finns inte!
Jag önskar fan att jag vann på en lott! Då hade allt blivit så mkt bättre!

The ex effect!

Fy fan vilket jäkla program det är! Jag hade aldrig ställt upp i ett sånt program! Tänk att sitta i ett rum och se hur din kille och hans ex har det tillsammans på en romantisk helg! Nä fy fan! Jag blir bara förbannad när jag ser på det! Kollade bara en liten stund på det och det räckte! Usch!

Idag har det varit full fart! Caroline och Sarah ringde och väckte mig lite innan tio och ville komma och äta frukost hos mig. Dom va så söta och köpte frallor :) Så det var bara att gå upp och göra sig iordning.
Sen efter frukosten gick Sarah in till stan för hon skulle på möte och jag och Caroline bäddade ner oss i soffan och kollade på Draktränaren! Vilken underbart mysig film det var =)

Sen vid två tog jag mig in till stan för att gå på möte på arbetsförmedlingen. Pratade en massa om hur man ska gå till väga och sen att det finns någon slags jobbcoach som jag kan ta kontakt med osv.
Efter mötet bar det av till Trönninge där vi bytade till vinterdäcken.
Sen när jag kommit hem igen så följde jag med mamms när hon skulle köra Caroline till Munkagård..
Haha vilken resa! Det var länge sen jag skrattade så mkt! Tårarna rann, käken krampade och jag fick ont i magen! =) Jag berättar mer om varför senare..
Något som jag har märkt av, och alla andra dessutom oxå. Är att jag är mkt mkt gladare och skrattar för det minsta lilla! Och det är sånt hjärtligt skratt oxå! =) Jag känner mig glad och livet känns underbart! Vi ska bli föräldrar till en liten bebis! Det kan inte bli bättre!! ♥

Nu till dagen citat!

Det är så att jag äter järntabletter just nu, och ska fortsätta med det fram tills den lille/a har kommit.. Och av dom kan man bli lite gasig i magen. ^^, haha! Detta är egentligen ganska pinsamt att skriva ut, men vafan! Lite får man bjuda på! =)
Och när vi åker i bilen påväg till munkagård släpper jag en liten fis. Men den är luktfri så jag säger inget utan skrattar lite tyst..
Tills det börjar lukta!

Jag säger till mamma: Är det gödsel som luktar?
Mamma: Jaa det tror jag..
Jag: bra, för jag fes innan!
Mamma och Caroline brister ut: vafan Cissi! haha!
Jag: Det kan inte vara min fis!
Mamma: Det måste vara din fis, för dom gödslar väl egentligen inte såhär sent?!

Hahaha vi fick oss ett ordentligt skratt iallafall! Och ett gott skratt förlänger livet =)
Jävla järntabletter! ^^,


God natt!

Hundfrisör!

Man kanske borde satsa på det :P Har friserat Santos hår som han har på sina öron. Han hade så mkt hår på sina öron! Har egentligen inte tänkt på det innan, men det såg ganska roligt ut :P Så jag tog fram saxen och klippte! Santo satt så lugnt och fint och rörde sig inte. Så nu är han fin om sina öron =) Men han är ju alltid fin =) hihi! ♥

Uuhhh Jag måste köpa nya mamma byxor! haha! Magen har växt sen jag köpte mina leggins! Så nu sitter dom inte över magen länge, utan över halva magen bara.. Inte så specielt bekvämt. Så denna gången får man kanske köpa en storlek större än vanligt.

I morgon ska jag in till arbetsförmedlingen på möte. Kanske kan få några tips på hur det kan gå lättare att söka jobb och få komma till en intervju åtminstone.. Men vem anställer en gravid tjej?

Nej nu ska jag kolla vidare på Ullared och alla dessa underbara människor som handlar där :D haha!

Uppe med tuppen

Idag var jag uppe i tid. Redan halv nio vaknade jag och låg kanske i sängen till kvart i. Sen gick jag ut med Santo och flyttade även på bilen till gratis parkeringen! Varför betala för parkering när man kan stå gratis? :P
Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och tittar på Top model. Bebisen sparkar som bara den.
H*n är i full gång på morgonen, eftermiddagen och på kvällen. hehe!
Idag ska jag ge mig på att föra något gott med kassler. Är lite sugen på någon slags gryta, men jag tror jag får skippa det. För känner jag mig själv rätt så kommer det inte bli gott! haha!
SÅ det blir nog lite stekt kassler med ris och någon god sås? Mmm Så sugen jag blev på det nu :P haha!

Nej nu ska jag lägga mig i soffan lite och vila. Känner mig lite trötter. Sen ska jag ta mig ett bad och mjuka upp kroppen. Höfterna värker som tusan idag! =(

VI hörs sen!

Vid din sida..

Har precis sett på Vid din sida! Vilken underbart fin film! Jag kan se den om och om igen..
Skulle ha sett filmen The last song, men den funkade inte på vår dvd.. =( MMen det gjorde inte så mkt egentligen för Vid din sida kom ju på tv =)
Usch mina fingrar är så svullna! Jag var tvungen att ta av mig min ring igår för den satt så hårt! Och jag fick kämpa med att få av den ska ni veta! En massa diskmedel + kallt vatten! Efter många om och men och nästan gråt fick jag av den.. Har fortfarande märke på fingret efter den :P Men ringen får ligga på ett säkert ställe nu tills bebisen har kommit.. För jag får inte på den igen..
Och det är ju inte bara mina fingrar som är svullna! Hela jag är svullen! Ansiktet är rundare och jag känner mig pluffsig, klumpig och osmidig. Bara allmänt ivägen för allt! haha!
Men jag klagar inte ^^, Det är sånt som hör till graviditeten and I love it! =)

Nej nu ska man väl kanske gå och lägga sig.. Santo har ockupperat sängen så man kan ju inte lägga sig i en kall go säng.. Utan nu blir det en uppvärmd säng.. Inte lika skönt att lägga sig i.. Men men..

Sov så gott mina vänner!

Hej då!

En lugn kväll..

Idag har det varit en lugn kväll.. Tvättat lite och legat och tittat på tv och bara slappat.. Det är skönt att inte göra någonting ibland. =) I morgon ska jag jobba lite på morgonen och sen ska jag bara ta det lugnt igen =) Känner att det hade varit gott! Tända lite ljus på kvällen och se en bra film och bara sitta och njuta av livet! Låter det inte underbart? =) hehe!
Jag har inte så mkt att skriva om i bloggen känns det som.. Vet lixom inte vad man ska skriva om.. Men jag ska inte svika mina trogna läsare! Så jag får hitta på något att skriva om helt enkelt!
En rolig sak som jag kan berätta.. Jag var inne på Be young innan idag med mamma och hittade en jätte fin klänning! Som jag tänkte att den kunde man ju ha på nyår, så jag gick in och provade den! Och jag kan säga att jag tog av den lika fort ingen! Som vi skrattade! haha! Det såg ganska roligt ut med den magen jag har nu! :P Så ska jag ha en klänning på jul / nyår så ska den inte vara mönstrad! *skrattar* Synd att jag inte tog ett foto på hur det såg ut bara.. Då hade jag visat den för er ;) Det får bli nästa plagg jag provar som ser så roligt ut :)

Nej nu ska jag faktiskt lägga mig om jag ska orka upp i tid i morgon!
Natti natti!

Min underbara tavla is back!

Kom precis hem från Eurostorp! Och innan vi skulle gå därifrån såg jag att min tavla som jag så gärna vill ha är tillbaka i butik! Min Tigertavla! Åhhhh! Det finns inget jag vill ha mer i världen än den tavlan! Jag ska allt se över ekonomin när alla räkningar är betalda! För den tavlan ska bli min! Så är det bara! Jag ska göra allt för att den ska hänga på väggen hemma hos oss!
Just nu håller jag på att tvätta hemma.. Inte speciellt kul men det e ju ett måste!
Åh jag måste berätta en sak om bebisen! haha! Den skrämde mig lite igår samtidigt som det var spännande!
När jag hade lagt mig så satte h*n igång som vanligt med att röra sig i magen. Så jag låg med händerna på magen för att känna den. Och helt plötsligt känner jag något så mkt mer än vad jag kännt innan! Det kändes typ som om en arm eller ett ben strök sig över magen! Hur coot som helst, samtidigt som jag tyckte det var lite läskigt :P Har ju aldrig kännt så innan.. SÅ det var en upplevelse =)

Nej nu ska jag spela spel på Facebook!
Vi hörs sen!

god natt..

jag hade tänt att skriva lite innan jag lägger mig, skriva av mig lite av vad jag känner osv..
Men jag orkar faktiskt inte. Mina ögon går i kors och jag ser dubbelt, så det är dags för mg att gå och nana.
Ska ju upp och jobba tidigt i morgon oxå. Så jag behöver lite sömn..
Men jag skriver mer i morgon efter jobbet.. Eller efter att jag vaknat när jag sovit efter jobbet :P

Ha en trevlig helg!

Underbara sömn!

Fy fasen vad gott jag har sovit nu! Gick och la mig efter jag varit ute med Sant efter jobbet! Sov i två timmar :P Men fasen va gött det var! Jag var verkligen helt slut i kroppen!
Städade på förlossningen idag. Det var helt okej faktiskt, fick se lite av hur det ser ut där. Men förlossningsrummen skulle man inte städa.. Det gör personalen själva, så de rummen får vänta tills vi ska gå på öppethus..
idag har jag haft riktigt ont.. Det börjar gå upp i svanken nu oxå.. =( Men det är bara att bita ihop och ta hand om sig själv :) Så ska nog allt gå bra.
TÄnkte lägga upp lite info om foglossning om ni är nyfikna ^^,


Vad är foglossning?

Foglossning är fysiskt fenomen under graviditet då bäckenringens broskfogar under hormonernas inverkan mjukas upp och bäckenringens ben därmed lossar från varandra. Genom denna fysiska förändring förbereds kvinnans kropp för att föda barnet, genom att uppmjukningen ökar måtten i bäckenets in- och utgång med 1-2 cm. Så snart kvinnan har fött sitt barn och hormonnivåerna återgår till det icke-gravida tillståndet så stelnar åter broskfogarna och benringen blir stabil igen. På latin heter fenomenet symfyseolys. Vanligen upplever den gravida kvinnan smärta i bäckenet samt en trötthetskänsla i ländryggen i samband med foglossningen.


Symptom

Smärta över blygdbenet och i ljumskarna är de vanligaste symptomen. Du kan också få ryggsmärtor, smärtor i bakre delen av bäckenet eller höftsmärtor. Det är vanligt med en skapande eller klickande känsla i området runt blygdbenet och smärtan kan röra sig nedåt lårens insida eller mellan benen. Smärtan förvärras ofta om du har benen brett isär, promenerar, går upp- eller nerför en trappa eller ändrar ställning i sängen. Den är ofta mycket värre på natten och kan göra att du sover dåligt. Det kan vara särskilt smärtsamt att gå upp på toaletten på natten.





Vilket kaos väder!

Först så snöar det! ( vilket jag missade totalt, för jag var så inne i Animal cops på tv ) Sen så börjar det hagla som tusan! Och nu är det full storm ute med regn! Ibland skrämmer faktiskt vädret mig. Det är något som ingen kan kontrollera! Och det är mänskligheten som har gjort jorden sämre och sämre med åren som gått / går.. Så vi har oss själva att skylla faktiskt..

Iallafall..
Ligger i sängen nu och ska sova lite.. Tog en dusch och ett bad precis för att mjuka upp kroppen så jag inte har så ont i höfterna. Får se om jag sover lika inatt som jag gjorde natten till idag. La en kudde mellan knäna och det hjälpte faktiskt lite. Dock vaknade jag några ggr med täcket om sidan av mig istället för på mig. Jäkla kuddar som krånglar med täcket! haha! Har 6 stycken kuddar i sängen nu ^^, Men kuddar kan man aldrig ha för lite av ;)

Åh jag ska städa på förlossningen i morgon :D Ska bli mycket spännande! Så man får se hur det ser ut där och så.
Men kanske oxå lite skrämmande om man hör en massa skrikande tjejer som föder! haha!

Nej mina kära läsare. Jag ska faktiskt göra Santo sällskap nu med att sova. Han ligger nere vid mina fötter och snarkar ^^, lilla gose vovven ♥

Sov så gott!
Ta hand om er!

vecka 28

Nu ligger slutspurten framför dig. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!
Nu när den sista trimestern närmar sig, växer bebisen till sig och börjar fylla upp livmodern. Nu kan den blinka, suga på tummen och sover och vaknar vid regelbundna tider. Lungorna är fortfarande inte färdigutvecklade, men om din bebis skulle födas för tidigt skulle de kunna fungera med medicinsk hjälp. Fostrets hjärta slår snabbare när det hör din röst. Nu kan centrala nervsystemet också reglera ditt barns kroppstemperatur.


Fostrets längd: ca. 35 cm
Fostrets vikt: ca. 1150 g

Vilken besvikelse!

Var precis på jobbmässan på Arenahallen! Vilken besvikelse det var! Det var ju bara en enda korridor och enormt mkt folk. Och det enda dom gjorde där var att berätta om sina företag osv.. Nä det var en besvikelse! Inte alls som jag hade trott att det skulle vara.. Men det är bara att fortsätta att söka jobb! Här ger vi inte upp!

Var på föräldrargruppen idag oxå. Väldans trevligt och intressant! På detta mötet så satt vi mest i grupper och pratade om vad vi har för förväntningar och tankar om graviditeten och livet efter förlossningen.
Jag råkade stänga ute alla oss tjejer när vi skulle sitta och prata..! haha! Alla började skratta och jag ville bara sjunka genom jorden! Det var så att dörren ut dit där vi satt hade en dörrstopp, men den hade flyttat sig så jag skulle vara lite smidig och sätta tillbaka den med foten.. Men jag råkade sparka iväg den! Och alla knäcker sig när jag vänder mig om :P Antagligen för att jag såg rolig ut och vräkte ur mig "det var just det jag inte skulle göra" för mig själv.. Men det är alltid roligt att underhålla andra =)

Nej nu ska jag gå in på försäkringskassan och läsa om allt som står där ang att bli föräldrar..

Ha det!

Lady Antebellum.. Vilken röst!

Åhh jag bara älskar Lady Antebellums låt Need you now! Jag kan lyssna på den om och om igen!
Jag hittade hennes album på Spotify så jag sitter och  lyssnar på den nu. Lite county stil över det hela. Skön musik att lyssna på faktiskt!
Jag och mamma var på Stenalyckan innan idag och kollade runt lite. Så jag drog med henne in på Lekcenter och kollade på lite babysaker =) Vagnen som jag kollat på finns fortfarande kvar! Fan va nice! Sen hittade jag ett riktigt fynd! En spjälsäng + ett jääääääätte fint vitt skötbord för endast 2000 kr! Är inte det billigt så heter jag Sven! Ska prata lite med mannen i hemmet oxå ;) Och visa han det!
Jag tog faktiskt bild på det! hahaha! Så jag lägger upp det sen!
Jobbade lite idag! Och gud vad trött jag var! Det var längesen jag var så trött på jobbet! Sen blir man ju inte speciellt piggare av att sitta och köra maskin hela dagen :P
Jag ska jobba i helgen oxå. Det är faktiskt skönt att jobba helger. Det är inte alls mkt folk på sjukhuset och man kommer åt så mycket lättare!
Jag hoppas bara inte att foglossningen jag fått kommer att göra det svårare i jobbet. För jag vill ju jobba så länge som möjligt. Men sen kan man ju inte jobba om man känner att man inte klarar av det heller. Så jag får ju lyssna på vad kroppen säger.
Pratade lite med Ella innan och hon sa att det fanns såna stora kuddar / amningskuddar på Gekås! Så jag ska allt ta och åka dit och se om jag hittar några! För jag får ju köpa två =P Annars kommer Micki ta min! hahaha!

Nej nu ska jag snart äta lite fiskgratäng och sen på film. The last airbender! Tror den kommer vara bra! En film jag kommer att gilla ^^, ( Som alla andra filmer jag ser ) *skrattar*

Ta hand om er!




Jahaja..

Då har man fått foglossning oxå.. Pratade med min barnmorska och hon sa att vi ska prova ut stöd nästa vecka då jag ska dit som jag sedan kan beställa hem.
Känns skönt att veta vad det är som har gjort ont nu i en vecka.
I morgon är det dags för föräldrarmöte. Ska faktiskt bli intressant =)

Jag får faktiskt återkomma med att skriva lite senare, för jag måste gå ut med Santo nu.
Så vi hörs snart igen =)


uhhhh!

Jag ska gnälla lite nu! Som den gnällkärring man kan vara ibland! ^^,
Men idag har jag faktiskt kännt mig som en gammal skruttig tant! Höfterna värker och jag har inte kunnat gå ordentligt idag! Jag vet inte hur jag ska sova för hur jag än ligger så värker höfterna!
Har ni några bra tips så får ni gärna komma med dom =)
Jag ska till barmorskan nästa vecka så jag får väl kolla med henne om hon har några bra tips? För jag antar att detta har med min graviditet att göra?
Sen är jag så jäkla trött hela tiden! Jag vill göra saker så man är igång, men såfort man kommer hem från jobbet så är det en runda med Santo och sen bums ner i sängen eller soffan! Och jag kan sova hela resterande dag! Helt sjukt! Men man får väl passa på att sova nu innan bebisen kommer.. ^^,

Nä jag orkar faktiskt inte skriva mer nu.. Måste försöka sova då jag ska upp lite innan 04.00 inatt.
Men jag skriver nog i morgon, om jag inte somnar innan :P

Sov så gott!


WihooO!

YEs! Tove ringde innan idag och hade jobb till mig i morgon! Gött! Ska börja klockan 05.00! Faktiskt ganska skönt att börja så tidigt! Man slutar ju tidigare oxå ^^, Sen så känns det som om man hinner så mkt mer om man börjar en timme tidigare. Eller hahaha, det gör man ju :P Men det e lättare att städa och komma åt om man börjar klockan 5 istället för 6.
Idag kommer svärfar förbi och ska hjälpa mig att borra upp gardinfästen. Det fanns ju inte här när vi flyttade in så.. Så nu ska jag äntligen sätta upp gardinerna. Sen är köket klart =) Så jäkla härligt!
Jag har varit uppe tidigt idag! Redan klockan 9! Och det är ju rekord! Brukar aldrig gå upp så tidigt när man inte jobbar! Då kan man ju sova lite längre :P höhö! Men jag var inte trött, och sen hade jag så ont i mina häfter.. =(
Tror nog att jag ska börja gå upp tidigt när man inte jobbar, det är faktiskt väldigt skönt! Dagen blir ju så mkt längre =)
Vaknade runt 5 idag av att den lille/a sparkade som tusan! Så mkt har h*n aldrig sparkat innan! haha!
Men jag klappade lite på magen och sen somnade jag :P haha!

Nej nu ska jag nog se på film..

Vi hörs sen!

Live from the bed

Ligger i sängen nu och tänkte slänga in ett litet inlägg innan jag somnar.. Känner att jag egentligen borde sovit förlänge sen, men just nu kan jag inte sova. Massa tankar snurrar runt i huvudet! Nästan så att man blir lite yr.. Nä skämt & sidor, det känns bara lite oroligt just nu.. Det är snart bara 12 veckor kvar av graviditeten och nervositeten börjar närma sig allt snabbare.. Många frågar om jag har tänkt mkt på förlossningen.. Och ska jag vara ärlig, så gjorde jag det i början.. Men nu vill jag helst inte tänka på¨det för jag blir bara nojjig då! haha!
Tycker man kan ta det när det börjar närma sig ännu mer.. Det är ju trots allt 13 veckor kvar ;)
Var ute i regnet innan med Santo! Idag är ett riktigt höstväder! Det är inte kallt, men det regnar. Blöta löv ligger överallt och det är mörkt och mysigt ute! Precis så ett höst väder ska vara! Och inte -5!!! Fy fasen! Då är det ju för fanken vinter! Kollade vädret lite innan oxå, och tydligen ska det komma lite snö på onsdag? Jaoo.. Så kan det vara..
Undra om det kommer bli en kall vinter..? Jag tror faktiskt det.. Vad tror ni?

Nä jag avslutar detta med att säga något som vi alla har hört under vår uppväxt..
"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" hahah!


God natt folket! Sov så gott!

Dagens citat!

HAHAHAHAH! Dagens citat.. kommer från Ullared! Från tokstollen på comicland när han sitter i sin älskade buss..!

" Det är nästan så att man ångrar att man sålde ratten..

*lååååång tystnad, sedan växlar han med växelspaken*

Men känslan... Den finns kvar! "

Ohhh min mage!

SItter i soffan och kolla på Ullared nu, och har så ont i magen för jag är så jäkla mätt! Att man aldrig lär sig att äta normalt! Jag slänger ju i mig maten! Sen tar jag alltid alldeles för mkt!
Inte nog med att jag är äckligt mätt.. Jag har ett enormt sötsug oxå! Men det finns inget hemma.. *suck*
Nej nu ska jag göra något åt mitt sötsug!
Blir väl att man går och köper något litet godis ^^,

I'm back!

Så n u har jag fått gjort det mesta jag hade att göra idag, har en maskin tvätt kvar sen är jag helt klar med dagens sysslor.
Ikväll blir det till att titta på underbara Ullared =) haha! Sen tror jag att jag ska se på en film som heter " The last song " Har velat se den hur länge som helst och nu har äntligen pappa fixat den! Jag gillar romantiska filmer! Fast jag ser helst inte dom ofta, för då kommer jag bara att tröttna ^^,
Åh jag har hittat hängselbyxor! Dock på blocket, så de är ju begagnade.. Men vafan, det finns ju inga här i Halmstad! Urvalet på mammakläder här i Halmstad SUGER! Det finns ju bara mammakläder på H&M på Eurostorp och sen finns det liiiiiite på Veromoda! Måste man åka till en annan stad för att hitta mamma kläder?! Tydligen.. *suck* Får väl kolla om det finns på Ullared när man ska dit.. Annars får man ju åka till Väla eller något..
Äh skit samma!

Nu ska jag äta lite mat, sen ska jag sätta mig ner i soffan och bara slappa!
Jag slänger kanske in ett inlägg senare..

Ta hand om er!


Tvättdag!

Idag ska det tvättas!
Det blev inget jobb idag, tydligen är det så lugnt på jobbet att inga timmisar behövs.. :( Tråkigt..
Nej jag hinner inte skriva mer just nu, Santo gnäller och vill gå ut.
Så jag skriver lite mer senare.

Vi hörs snart igen!

Brr fy fasen va kallt!

Usch idag när jag åkte till jobbet var det - 5 grader ute! Så det var bara att skrapa rutorna och sätta på full värme i bilen! Det har ju redan kommit snö i övre Sverige så det dröjer väl inte så länge till tills det kommer ner hit. Så snart e det nog dags att köpa riktigt varma skor så jag slipper gå i mina tygskor :P
Idag var det så jäkla skönt på jobbet, allt gick så lugnt men endå snabbt. Var hemma lite innan 13.00.
GIck ut med Santo i det härliga vädret, och sen la jag mig för att vila en stund.
Har känt mig lite konstig idag, är snurrig och lite blek..  Hmm.. Undra om det har med mitt blodtryck att göra? Det var ju ganska lågt när vi kollade det sist.
Bebisen har börjat röra sig allt mer nu oxå. Nu känns det mer att det är något som rör sig än att det är något som "fladdrar" i magen =) Mysigt! ♥ Men jag har inte sett en hand eller fot ännu :P haha! Jag ska försöka filma när den rör på sig så ni kan se :) Jag har iof en filmsnutt som jag filmade i fredags som ni kan få se, men det är bara i början då man ser att magen rör sig lite :)
Jag lägger upp den till er =) Kolla på vänster sida, där ser ni hur det rör sig lite.






Dagens tankar:
Dagens tankar går till den stupade soldaten i Afghanistan. Till hans vänner och anhöriga. Och till de sårade soldaterna.
Jag tycker det är så hemskt när något sånt händer! Har Sverige verkligen råd att förlora svenska soldater?
Om jag får säga vad jag tycker så tycker jag att vi ska ta hem våra soldater därifrån så vi slipper vara med om att förlora dom..
Våra soldater förlorar inte bara en kollega, dom förlorar en vän..
Mina tankar finns hos dom där nere!

Nostalgi

Åh vad man saknar att vara liten när man ser och hör detta..
Kommer ihåg det som igår när vi tittade på Landet för längesen med Lillefot och hans vänner!

 

Filmer som vår lille/a ska få se när h*n växt upp är ju självklart de bästa från när vi var små

Landet för längesen
Lejonkungen
Skönheten och Odjuret
Askungen
Snövit och de sju dvärgarna
Pinnochio
Bumbibjörnarna
Törnrosa
Bernad och Bianca
Luftens hjältar

Jag ska bara köpa en DVD som har VHS spelar i sig oxå! Så kan vi sitta hela familjen och se filmerna tillsammans =) Såå mysigt! ♥


 


Hormon rubbningar!

Usch igårkväll var ingen bra dag! Hormonerna flödade och jag grät för ingenting! Jag fick inte på mig mina termobyxor! Dom satt tajt över låren och jag var inte ens i närheten av att kunna knäppa knappen!
Jag ville gå ut och dansa med mina vänner som vi gjort andra helger. Ut och dansa och ha kul och bara slappna av..
Jag ville kunna ha mina kläder på  mig som jag kunde ha innan! Jag ville göra allt jag kunde innan..
Allt var skit igår!
Men idag.. Nu är allt bra och jag gråter inte mer :P hahah!
Vissa dagar har man mer hormonrubbningar än vanligt, och igår var en sån dag.. Och det var antagligen inte den sista heller! Tänk bara när det är jul och nyår! Då kommer jag ju vara mkt större än vad jag e nu, och gråta mer än vad jag gjorde igår! hahaha! Jag kommer inte kunna ha något fint på mig utan få klä mig i något som sitter för tajt för inget passar! *suck*
Men i slutändan kommer det att vara värt allt. För tillslut så kommer vi ju ha vår lille/a hos oss! I vår famn! Och vi kommer vara den lyckligaste familjen i hela världen!
Och alla mina extra kilon som jag lagt på mig kommer försvinna med tiden ( hoppas jag ) *skrattar*


Vilken j*vla natt!

Det blev inte många timmar sömn inatt!
Jag kan bara ligga på sidan och sova nu, för att sova på rygg det går bara inte! Och magen kan man ju inte ligga på heller.. Så då blir det att man får sova på sidan! Med en kudde under magen.. MEN! Jag har börjat få så jäkla ont i mina höfter när jag ligger på sidan så jag kan inte sova! Kanske sover en halvtimme timme sen vaknar jag med enorm smärta i ena höften. Så då lägger jag mig på andra sidan. Vaknar sen igen av samma smärta och vänder på mig igen! Så ser mina nätter ut nu!
Sen gör det ju inte saken bättre att telefonjäveln ringde klockan två inatt! Michel undrade om jag ville hämta hans kompis i Helsingborg som skulle betala bensinen osv.. haha! Nope! Det blev inget med det!

I morgon e det jobb på förmiddagen, och sen ska jag sova ut!

Vi hörs sen!

Jag säger god natt med detta

Jag säger god natt med detta ljudklipp från Rix Fm!
Haha! Intressant uppsats!


När man tror att allt ska bli bra

Varför är det nästan alltid så att när man tror att något ska bli bra eller gå bra så skiter sig allt? Så är det fasen alltid för mig!  Man undrar ju varför jag blir "straffad"?! Jag gör ingen eller något illa.. Varför kan man inte få lite medgång någon gång istället för den jävla motgången?
Nä denna fredagen blev väl inte riktigt som man hade tänkt sig. Men vafan.. Som Micki sa, "det hjälper ju inte att sitta och inte göra något"
Så nu ska jag ta och sätta på mig mina termobyxor ( om jag kan knäppa dom dvs ) Och sen ska jag ta Santo på en runda, om han fortfarande inte tjurar på mig :P
Han fick tratten på sig innan för han håller ju på att slicka på sina sår hela tiden. Då sätter han sig framför tvn och blänger på mig! Och flyttar inte sig! hahaha! Han tror att han kan psyka mig ;) Men nu är matte stenhård! :P

Nej gott folk, ha en fortsatt trevlig fredag!
Vi hörs kanske sen.

Baj  baj!

Äntligen fredag!

Åh vad skönt med helg! Ledig i morgon och sen lite jobb på söndag! Gott mos! =)
Idag har det varit full fart på jobbet! Först var jag på Folktandvården på Nyhem, sen upp till sjukhuset och hämta nycklar och äta frukost, sen vidare till Fiskaregatan ( vilket var det onödigaste idag då jag bara skulle städa sju toaletter och två korridorer ) Efter jag var klar på fiskaregatan så var det tillbaka upp till sjukhuset och städa Klinisk fysiologi och Mikrobiologen.. Stress, stress och åter stress! Men Tove var snäll och skickade lite hjälp till mig den sista timmen så jag blev klar och kunde gå hem =P
Nu har precis svärfar med hans mammas karl varit och hämtat soffan och tvn vi hade i bebis rummet. Så nu kan vi börja fixa lite smått därinne =) Tack för hjälpen svärfar =)
Idag har bebisen varit igång nästan hela dagen! Sparkar och har sig hela tiden =) Myyyysigt! ♥

Nej nu ska jag kolla på Top Model!
Vi hörs lite senare!
Hej så länge!

Hej mina vänner!

Jag hinner slänga in ett litet inlägg idag innan det är dags för sängen!
Idag var jag hos veterinären med Santo. Han skulle få sin vaccination och sen skulle vi kolla upp hans utslag på benen. Och det visade sig att det var slicksår.. Vilket har kommit av antingen ett bett eller något annat som har irriterat.. Så han fick en kortison spruta under såren och nu får han gå med en tratt runt halsen när vi inte är hemma så att han inte slickar på såren. För tydligen så kan dessa såren bli enormt stora om man inte behandlar dom eller upptäcker dom i tid. Usch det var jobbigt när han hade fått sprutorna! Det spänner ganska mkt efter att man fått sprutan och det är ganska obehagligt sa veterinären! Och santo bara gnydde och gick med svansen mellan benen!
Han var ju inte så speciellt glad på mig när jag satte på han tratten! haha! Han satt bara och blängde på mig! Han vägrade lyda mig när jag sa att han skulle ligga osv. Han satt bara och blängde och trodde jag skulle tycka synd om han! haha! Vilket jag gjorde oxå! Men jag gav mig inte! Han ska ha sin tratt på sig! *skrattar*

Sen har Dex, Sara och Amanda varit här ikväll! Vi tittade på lilla bebisen på filmen från ultraljudet och tjabbade en massa! Amanda hade bakat goda muffins oxå =) Yummie!
Det känns så skönt att ha sina vänner runt sig! Som verkligen bryr sig och finns för en. Även om vi kanske inte umgås varje dag! Men jag vet att dom finns där om det är något. Och att dom ställer upp!
Så tack för att ni är såna underbara vänner =) Ni är guld värda! ♥

Nej gott folk, nu ska jag borsta tänderna och sen ska jag gå och lägga mig och drömma om min man! =)  I miss you scheeesen! ♥


! Varning för känslor !

Usch! Jag är så dum mot mig själv ibland! Ligger och lyssnar på kärlekslåtar och drömmer mig bort! Drömmer om Micki, vill att han ska vara här jämte mig! =( Saknar han så mycket just nu!
Vi har haft distansförhållande enda sen vi blev tillsammans typ. Och vi båda trivs bra med det!
Men ibland är det så jobbigt att vara ifrån honom! Det är så tomt.. Man har ingen att gosa med, ingen att pussa, ingen som håller om mig innan jag somnar.. osv..
Åhh det är jobbigare vissa dagar.. Usch!
Egentligen är vi ju inte så långt ifrån varandra då han bara jobbar ca 3 timmar ifrån mig.. Men ibland känns det som en oädlighet innan han kommer hem! Veckan kan gå så fruktansvärt sakta!
Men.. När han kommer hem! Då svävar man på moln och leendet försvinner inte från mina läppar =)
Han är min prins! Och jag är så lycklig tillsammans med honom!

Det finns ingen bättre människa än dig älskling! Du får mig alltid att bli glad, du får mig att vara lycklig, du får mig att känna mig speciell, du får mig till att bli den lyckligaste i världen!
Jag älskar dig så himla mycket!



Vecka 27

Slänger in lite info om vecka 27 idag, går in i den veckan i morgon men jag kommer kanske inte hinna blogga i morgon så ni får det idag istället. ^^,
Allt är bra med bebisen, h*n rör sig hela tiden, mest på kvällarna och morgonen. Jag mår hur bra som helst nu oxå. Dock är tröttheten inte så rolig, men vad gör man? ( Jo man soooooover ) haha!
Nej nu ska jag ut i kylan med Santo och sen ska jag nog lägga mig. Tror inte jag kommer vara uppe till Kungarna av Tylösand idag. För då kommer jag sova gott i vår varma säng =)



Bebisen är förmodligen ungerfär 36 cm lång nu, med utsträckta ben och fötter. Ögonen brukar börja öppnas vid den här tiden och om du kunde titta efter, skulle du kunna se ögonfärgen. Mot slutet av sjunde månaden börjar bebisens reaktioner på ljud bli mer förutsägbara, eftersom nervbanorna till öronen har växt färdig.
Nu närmar sig slutspurten – sista trimestern. Snart kommer du att kunna börja lära känna din bebis. Kring den här tiden är det vanligt att blodtrycket stiger något. Detta är normalt, men om du plöstligt börjar öka kraftigt i vikt, börjar se suddigt eller om dina händer och fötter sväller upp kraftigt, kan du ha utvecklat havandeskapsförgiftning. Kontakta då genast din MVC.

Fostrets längd: ca 36 cm
Fostrets vikt: ca 1050 g

Gäsp!!

Oj jag råkade visst somna.. I några timmar! Det är helt omöjligt att bara vila i en timme för mig. För när klockan ringer för väckning så stänger man bara av den och vänder på sig och somnar om! Haha!
Jag är ju extra trött nu med så nu är det ännu värre än innan :P
Jag får se till att sova lite i morgon innan tjejerna kommer hem till mig. Annars kommer jag aldrig orka vara uppe!
I morgon blir det en liten tjejkväll hos oss. Sitta och tjabba lite och titta på bebis filmen =) Så mysigt!
Man vill ju dela med sig av bebis lyckan med sina bästa vänner =)

Jag ska även till veterinären i morgon med Santo. Han ska få sin vaccination och sen ska vi kolla upp två 2 " hudutslag" han har fått på tassarna.. Han är lite öm och håller på att slicka på dom hela tiden. Så vi får se vad det kan vara i morgon. Hoppas bara inte det kommer gå på en förmögenhet nu! Ni djurägare vet ju hur dyrt det kan vara med veterinären.. :P Men samtidigt så.. Bara vår lilla älskling blir bra =)

Nej nu ska jag försöka få i mig lite mat och sen lägga mig i soffan och glo på tv.

HA det!

Snabbt inlägg idag

Har inte hunnit blogga något idag.. Förlåt! Men jag har haft fullt upp hela dagen!
Jag har en fråga till er mammor som läser min blogg..
Nu på senaste så har jag kännt hur magen spänner sig och blir alldeles hård.. Är det att bebisen "snurrar" runt i magen eller är det små sammandragningar som jag känner? Det gör inte ont eller något sånt, men magen blir bara hård och spänd. Ganska mysig känsla om jag får säga det själv :P haha!
Mamma sa att det kan vara små sammandragningar jag känner, att kroppen börjar förbereda sig inför förslossningen..
Men men, om ni vet vad det är jag pratar om så kanske ni kan slänga in en kommentar om jag har rätt eller om mamma har rätt :P höhö!

Jag hinner faktiskt inte skriva mer idag, batteriet har 10 min kvar innan datorn dör :P Och jag orkar inte ladda den nu för jag ska sova ;)
Men jag skriver mer i morgon!

Sov så gott!

Heeeeej då!

Vintern kommer bli kall!

fy fasen! Man fryser ju röven av sig bara man går ut nu på morgonen / kvällen! Igår när jag gick till jobbet så var det 1 grad! Brr!! Tror faktiskt att denna vintern kommer bli riktigt kall! Bara det inte blir sån snö som det var förra året! usch! Vi ska ju köra runt med en barnvagn i vinter och då vill vi inte ha snö!
en bra sak har hänt idag iallafall! Och det är att Mickis bil fungerar nu igen! Lasse på Volvo i Kungsbacka ringde idag och sa att bilen stod klar och det var bara att hämta den =) Så jag hoppade in i hyrbilen, drog med mig mamma på färden och hämtade hem Mickis bil! Najs! =)
Sen har det inte hänt så mkt mer.. Jag fick tvätta lite hemma hos mamma oxå för det fanns inga tvätt tider här hemma.
Jag är så jäkla trött hela tiden oxå! Jag går och gäspar och suckar hela tiden! Orkar ju inte göra lika mkt som innan!
Idag har jag verkligen känt mig som en extra svullen valross! Allt känns svullet och allt är extra jobbigt idag! :P
Det var to,m jobbigt att krypa ner i sängen! hahaha!
Och värre kommer det bli!
Men sen får man ju tänka på att allt detta kommer vara väl värt det när vi ligger på BB med vår lille bebis! ♥ Såå mys!

Nej gott folk, jag har varit uppe alldeles för länge nu! Dags att få min sömn innan det äör dags för jobb i morgon!
Ta hand om er så hörs vi i morgon!
Jag lovar att jag ska bättre mig på bloggandet! Har varit lite slapp nu på senaste.

Sov så gott!

Hej då!

Vår älskade vovve!

IIdag fyller vår älskade vovve 3 år! Tiden bara flyger iväg! Tycker inte att det var så länge sen jag sa till Micki att jag ville ha en hund och sen några dagar senare hade vi Santo i vårt liv!! Lilla bebisen ♥
Så idag har de varit hundkalas! Mamma, Zacko och familjen från Trönninge kom =) Det bjöds på bullar, saft, kaffe och Daim tårta! haha! Mysigt mysigt!
Har även jobbat idag! Jag är alltid lika förvirrad på jobbet! haha! Gick till AVA för jag trodde jag skulle städa där, men sen när jag kommer ner dit så tänker jag " hmm jag kanske borde kolla schemat om jag ska städa här " Och tur var väl det, för jag skulle inte städa där! haha! SÅ det var bara att gå tillbaka och städa vidare på det jag faktiskt skulle städa! Ibland e det inte lätt att vara jag! haha!
När mamma kom hem hit så testade vi om den öppna spisen funkade! Och det gjorde den! Så nu ska vi bara köpa sånt galler som håller inne elden och allt smått som flyger ut. Så det inte börjar brinna =)
Tänk sen när bebisen har kommit. Då kan vi ligga på en mjuk filt ( helst en sån får filt eller vad det heter ) framför brasan alla 4 och bara gosa och njuta av värmen när det är kallt ute! Sååååå mys! =)
Jag tänkte bjuda på lite bilder nu. Några på bebisen så ni får se lite mer av han / henne ;) höhö! För jag säger inte vad det är ännu ;)
Ha en fortsatt trevlig kväll!



Här sen man bebisen i profil och dess lilla hand ♥


Liiiiten fot ♥



Nu ser man ansiktet lite mer ♥



Lite blyg och gömmer ansiktet ♥



Åhh vår fina fina bebis ♥



Kliar sig i ögat lite ♥




Vilken jäkla dag säger jag bara!

Oj oj oj vilken dag! KATASTROF!
Allting började bra! Vi körde iväg i god tid ( utifall något skulle hända ) Vilket det gjorde oxå!
Jag körde med farthållaren på hela vägen, och 2 mil från Gbg så märker jag hur farthållaren slutade.. Så jag tänkte " okej, jag kanske kom åt knappen, jag lägger i 5:an igen!"
Men inget hände! Bilen saktade ner och vi fick köra in till kanten och stå där.. Fick fram nr till Volvo Assistans och ringde till dom och förklarade läget och vart vi stod.. Och de skulle skicka en bärgningsbil! Inom 30 min kom bärgningsbilen och lyfte upp bilen på flaket! Och vi fick sitta i bilen för det fanns ingen plats i hans bil! HAHA! Som vi skrattade! Dagen hade ju börjat så bra!
Iallafall, vi kom fram till Kungsbacka där vi ställde av bilen på Volvo.. Sen fick vi gå in och prata med personalen så vi fick den hjälp vi skulle få. Fick en hyrbil, en Renault Clio! Väldigt trevlig personal måste jag säga! Både på Volvo Assistans och på Volvo där vi lämnade in bilen!
Efter allt var klart på Volvo och vi fått vir hyrbil fortsatte färden mot Gbg!
GPSen levde sitt egna liv och yrade runt oss i Gbg! haha!
Det blev en snabbvisit inne på Universeum bland alla djur och allt annat! Sen lite fika på det med. Vi behövde lugna ner oss lite efter den tumulta färden :P
Mannen som hade hjälpt oss på Volvo ringde när dom hade kollat på bilen, och det visade sig att när den var på lagning i Jönköping så hade inte personalen där skruvat åt en drivaxel ordentligt och det var den som hade lossnat på höger hjul sida, vilket gjorde att vänster hjulsida slutade att fungera. Men bilen ska vara klar tills på måndag iallafall, den har prioritering 1 sa han! =)
Vid halv fyra fortsatte färden till Emma Ultraljudsklinik! Även dit levde GPSen sitt egna liv och fick oss att köra i en cirkel! haha! Men tillslut kom vi fram!
Vi blev bemötta av en trevlig receptionist som erbjöd oss kaffe och lite smått tilltugg..
Efter ca 15 min fick vi komma in och träffa barnmorskan som skulle göra ultraljudet på mig. Även hon var väldigt trevlig!
Vilken upplevelse det var att se bebisen i magen! Det är ju helt fantastiskt att man kan se i 3D!!
Vi fick en film med hela undersökningen och sen en skiva med alla bilder som hon tog, + att vi fick en rulle med foton!
Bebisen var ganska blyg och höll sina händer för ansiktet ganska mkt, så barnmorskan fick skaka på magen ibland för att bebisen skulle visa ansiktet lite för oss! Och tillslut gjorde den det! Åhh vår lilla bebis! Jag är så himla glad att jag och Micki ska ha barn så ni anar inte! ♥
Vi har sagt att vi inte vill säga vad det är för kön till alla.. Det sprider sig så fruktansvärt snabbt vilket är så tråkigt, så det stannar inom familjen..
Efter vi var klara så åkte vi hemåt!
Fy fasen vad krångligt det var att hitta ut till motorvägen! haha! Tacka vet jag Halmstads vägar!
Vi körde inom IKEA och åt lite mat innan vi fortsatte färden tillbaka till Halmstad.
Efter en lång och rolig dag så är vi äntligen hemma! Det har varit många skratt idag, och fast det krånglade till sig för oss med bilen och allt så slutade dagen hur bra som helst!
Vi fick ju se vår lilla hjärta!

 

 


I morgon får vi (kanske) veta vad det är!

I morgon åker vi till GBG och gör det efterlängtade ultraljudet! SÅ då får vi kanske reda på om det är en pojke eller en flicka! Såååå Mys! ♥
Så i morgon ska man upp tidigt! Duscha, äta frukost, gå ut med Santo. Måste ju ha lite tid på mig på morgonen så man inte stressar!
Varför är det så att om man råkar försova sig och sen stressar för att hinna i tid så stressar man hela resterande kvarvarande dag?! Eller är det bara jag som gör så?
Jag har en tendens att stressa upp mig ganska lätt. Micki säger till mig hela tiden att jag ska sluta stressa upp mig! haha! Vet inte varför jag e sån.. Men men :P Det går väl kanske över en vacker dag?

Tänkte lägga upp lite info om vecka 26..
Vi hörs i morgon kväll!
God natt och ta hand om er!



Vecka 26

Nu börjar bebisen göra andningsrörelser, även om lungorna inte har någon luft i sig ännu. Sinnena utvecklas fort och man vet, att vid 26 veckor så reagerar bebisar på beröring. Om du lyser en ficklampa mot magen, så kommer bebisen att vända på huvudet.
Nu svarar din bebis också på beröring. Du kan roa er båda genom att kittla bebisens fot när den sparkar dig, eller genom att ligga på rygg och rulla från sida till sida och se vilka reaktioner du får. Vid den här tiden öppnar sig bebisens ögonlock och det lilla hjärtat slår nu såpass kraftigt att man kanske kan höra det enbart med hjälp av ett stetoskop.

Fostrets längd: ca. 33,5 cm
Fostrets vikt: ca. 950 g




Tack till den som uppfann duschen!

Gud vilken härlig dusch jag tog precis! Jag ville sitta kvar där hela dagen! Det var så varmt och gott och ryggen känns mkt bättre nu! Vi har så djupt badkar oxå så det är så gott att ligga där i med massa varmt vatten och skum! =) Naaaaajs!
Så tack till människa som uppfann duschen!

Ska snart klä på mig och sen bege mig ut på en runda med Santo. Det är så gött väder ute! Inte kallt och inte varmt! Dock har det ju regnat idag, men det gör inte så mkt. Det är ju bara att slänga på sig sina fula stövlar och traska ut!

Åhh jag saknar verkligen mitt långa hår! Jag ångrar att jag klippte av det nu!
Men när jag klippte av det ångrade jag mig inte. Då tyckte jag bara det var skönt!
Men jag ska spara mitt hår nu! För det ska bli lika långt och fint som innan =)


Oj vilken pli!

Idag har Santo varit riktigt duktig! Jag har verkligen haft pli på honom idag! undra vad som har hänt?! haha!
Han har lydit mig hela dagen och gjort precis vad jag sagt. Och jag har bara behövt säga till honom en gång! Det är ett High five på det! =)
Har precis kollat på kungarna av Tylösand. Haha! Det är ganska underhållande endå :P Jag fick mig några skratt.

Jag glömde skriva en sak innan från besöket från MVC.. Jag har  gått upp 8 kilo hittills. Undra hur många kilo till jag kommer gå upp..? Mamma tror jag kommer gå upp 12 kilo genom hela graviditeten.. Men jag gissar nog på 15 kilo.. Vad tror ni? Var inte rädda för att kommentera ;) Det är bara kul :D

Åh jag hade verkligen behövt lite ryggmassage! Min rygg känns helt mörbultad! Får väl fjäska till mig en massage när Micki kommer hem ;)
Man skulle ha haft en riktig massage stol hemma. Som man kunde ligga i lite då och då! Det hade varit riktigt najs! Speciellt en sån massagestol vi har på jobbet! Den masserar to,m benen! ohh den är så go att ligga i! Blir lätt att man somnar till i den för man slappnar av så gött! =)

Nä mina kära läsare! Jag känner att jag inte har något vettigt att skriva om just nu..
Så jag tackar för mig så hörs vi i morgon!
Sov så gott och ta hand om er!!

God natt!


Ormrädd? Jag?! Nääää då! ;)


Första försöket gick hyffsat :P




Ett andra försök med den lite midre ormen..
Jao.. det gick väl lite sådär.. haha!


Hemkommen från MVC

Kom hem från Mvc för någon timme sen. Allt var bara bra med bebisen och min magont berodde nog på att det är min livmoder som växer. Och då kan man få lite ont i magen och det spänner ganska mkt. Så det känns skönt att veta att det inte var någon fara. =)
Vi mätte magen från blygdbenet upp till där livmodern var och det var 24 cm vilket var ett bra mått. Så jag ligger på det normala. Sen fick jag höra bebisens hjärtljud! Så härligt det lät! Den sparkade och hade sig oxå vilket vi oxå hörde! =) Hjärtljudet låg på 148 vilket var helt normalt. Det brukar ligga mellan 120 och 160. Sen kollade vi mitt blodtryck.. SOm var ganska lågt.. Det låg på 95.. Vilket förklarar varför jag blir lätt snurrig hela tiden..
Efter jag varit inne hos min banrmorska så fick jag ta ännu ett blodprov. För sist jag var där så skulle man ta bland annat för att se om man var vaccinerad mot Röda hund. Och tydligen så var min vaccination inte helt 100%. Så nu fick dom ta ett prov till och sen när bebisen är född så får jag en vaccination igen. När jag satte mig i stolen kände jag hur mina händer började att svettas, jag blev torr i munnen och kände lite smått panik! haha! Men hon var jätte duktig som tog blodprovet på mig. Dock så fick jag göra det två ggr för hon fick inte ut något blod ut ena armen.! haha! Så då fick hon sänka stolen så att jag låg ner, för det började snurra i huvudet på mig! *skrattar*
Tillslut fick hon ut blod och jag kunde cykla hem. Så nu håller jag på att tvätta lite, och så är en elektriker här och fixar eluttaget i vardagsrummet. Han ska fixa deet i taket i köket oxå så att jag kan hänga upp en lampa där. För nu hänger det bara två sladdar från taket.

Nej nu ska jag springa ner i källaren snabbt.
Hörs sen!

Aj aj aj... =(

Jag har så ont i magen! :'( Förhoppningsvis får jag svar i morgon på vad orsaken är.
Jag ska vara hos MVC 08.15, så jag får allt gå upp i tid! Ska hinna duscha och slänga in en maskin tvätt eller två innan jag går bort till Mittpunkten. Men jag tror jag hinner ^^, Om jag går upp vid halv sju kanske? Jag måste ju äta frukost oxå! Det får jag inte glömma!
Jag var hemma en stund hos mamma innan, körde inom där efter jag varit på tippen. Det bjöds på lite pannkakor och sen gjorde jag rulltårta med grädde och jordgubbar som topping! Mumsigt!
Sen kollade vi självklart på Desperate Housewifes!

Oj oj oj! Det var precis high life här utanför på gatan! Ett helt killgäng och två bilar stod och skrek på varandra! Massa fula ord! Fy! Jag släkte lampan så att jag kunde se bättre! hahahaha! Men tillslut var det en granne som öppnade sitt fönster och bad dom åka och bråka någon annanstans! Och tro det eller ej, dom protesterade inte ens! Dom stack iväg! =P
Jag är ju så grymt nyfiken så jag måste ju veta allt! jag tackar den människa som uppfann kikhålet i dörren! Vad hade jag gjort utan det!? hahah!
Tänk när jag blir gammal! Jag kommer vara en sån tant som vet allt om mina grannar och som ser allt! hahah!

Jag avslutar med dagens citat.. Från mig själv.

- Undra varför dom ska börja med 1 kronas pant på burkarna nu..?

Ja som de allra flesta vet så går ju inte 50-öringen att använda längre. Därav kommer panten på burkarna att vara 1 krona. Men jag hade totalt missat detta och har undrat många gånger över reklamen varför burkana ska ändras till 1 krona!  Haha så kan det gå när man inte tänker längre än vad näsan räcker till..



God natt folket!
Hörs i morgon!

Bebisen rör sig lite =)

Om ni tittar noga så ser ni lite av några sparkar från bebisen =)


Vill bara säga..

Jag är så jäkla kär så det finns inte!
Jag älskar dig Micki ♥


Konsten att ta hand om sig själv...

Jag är en sån människa som bryr mig mer om att andra har det braän mig själv. Jag har inte mig själv som nr 1.. Och jag måste lära mig det. Att ta hand om mig själv. För det sätter sina spår. Kroppen är helt slutkörd och jag har inte mkt kraft kvar. Men det ska bli ändring på det från och med nu. Jag har en till att ta hand om. Nu är det jag och bebisen jag ska tänka på. Det gör jag ju hela tiden, men jag menar att jag måste ägna mer tid åt mig själv. Att sitta hemma och ta det lugnt, inte ränna runt. Sätta mig ner och titta på en film, läsa en bok eller något annat.
Som igår kväll.. Då var det en lugn kväll.. Det blev filmmys och allt kändes lugnt och bra.
Men idag.. Då har jag inte känt samma sak. Jag har inte gjort något ansträngande, men jag har inte haft något lugn i kroppen. Och det resulterar inte i så bra saker kanske.
Så i morgon ska jag ringa till min barnmorska och prata med henne så kanske hon kan hjälpa till lite. För det är så att min magont har kommit tillbaka, och det kan ju inte vara magkatarr så jäkla ofta?! Det måste vara något annat.. Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och frågade lite om det, och det enda hon kunde säga var att jag skulle ringa min barnmorska i morgon bitti. Hon rekomenderade mig att äta knäckerbröd eller liknande för att lugna magen lite. Men hon kunde inte svara på vad min magont kunde bero på.. Dels för att min barnmorska vet lite mer än henne.. Men hon trodde inte att det skulle vara något farligt. Hon tyckte jag skulle pyssla om magen nu ikväll och bädda ner mig varmt för att lindra "smärtan"
Och det ska jag göra nu oxå.. Har bäddat ner mig själv i sängen med en kudde på varsin sida av magen, fönstret är lite på glänt så jag får frisk luft inatt och jag har ett varmt täcke om mig.
Tror jag kanske ska se en film oxå? Om jag inte somnar.. ;) Finns ju en risk till det när man ligger så skänt som jag gör nu. ^^,

God natt på er så hörs vi i morgon!



Att vara gravid!

I början var det ganska svårt att få in det i huvudet. Allt kändes så overkligt och nervöst.
Men nu är det bara helt underbart! Jag älskar det =) haha!
På festen med jobbet kom alla fram till mig och tyckte jag var så himla fin och vacker med min mage! Jag har nog aldrig fått så mkt beröm för hur jag ser ut! Självförtroendet var på topp!
Visst, vissa dagar känner man sig som en valross! haha! Men det hör ju till! Man blir lite rundare i ansiktet och jeansen man kunnat ha innan går inte upp över låren längre! haha! Men det är värt alla extra kilon! För i slutändan kommer ju vår ögonsten! ♥
Jag ville bara dela med mig lite av min glädje! För just nu känns allt på topp! Att ha en liten bebis i magen skrämmer inte mig längre. Innan var det lite läskigt att veta att det växer en liten människa i min mage, men nu.. Nu är det bara spännande och underbart! Det gör mig så glad att mamma, pappa och alla andra är så förväntansfulla oxå! Klart dom är glada att dom ska bli morföraldrar och mostrar osv! Jag hade varit jätte glad om min syster skulle bli mamma. =) Vi gör många glada genom att vi snart ska ha en bebis! Och var är väl roligare än att göra andra människor glada? =)

 

 

P.s

Emelie, det var din blogg jag menade =)


Städning av bilen

Jag bestämde mig för att åka hem till mamma och pappa och städa bilen lite. Dags för lite damsugning och putsning =) Det är faktiskt roligt att städa bilen! Speciellt när man ser resultatet!
Jag tycker det är roligt med bilar. Jag kan absolut inte mkt om bilar och sånt, men jag tycker endå att det är roligt. SOm ibland kan jag få för mig att bara öppna upp huven och kolla vad som finns. Och fråga lite om olika saker. Det är ju bra att veta om något skulle hända.
När jag var liten så lekte vi  mkt med lego och bilar med pappa. Jag kommer ihåg att vi hade en stor spann full med massa små lego som vi byggde med. Bilar och små städer med brandstationer osv. Det var kul =)

Nej nu ska jag visa mamma hur man lägger in bilder till datorn från hennes kamera ^^,
Hörs sen!


Ang att blogga

När man väljer att blogga så tycker jag att man mest gör det för nöjets skull. Att underhålla sina nära och kära och kanske några till ^^, Min blogg är till för att ni ska få följa vår graviditet och min vardag. Jag tycker det är kul att skriva blogg och underhålla folk. Sån e jag. Och det är syftet med min blogg.
Men sen kan man komma in på någons blogg och se all negativitet och svaghet. Hur kan man vara så elak och skriva elaka saker om andra i sin blogg? Hur kan man såra andra genom det? Man ser ganska snabbt genom att läsa såna bloggar hur personen i sig är.
Visst vissa dagar kanske man är lite mer nerstämd än andra och behöver skriva av sig lite.. Men det finns en gräns om vad man kan skriva om.. Tycker jag iallafall.
Av de bloggar jag läser så finns det en som jag gillar att läsa. Som gör en på glatt humör!
Och det är min vän Emelies blogg! Jag skrattar nog varje gång jag är inne och läser hennes blogg. =)
Sen finns det andra bloggar som jag läser, men det finns en av dom som jag kommer sluta läsa nu. För den är bara för negativ.

Nä nu räcker det för mig.
Nu ska jag ta lite mellanmål och titta på reprisen av Idol innan jag går ut med vovven.


För er som bryr er och är glada för vår skull!


FÖR ER SOM BRYR ER OM MIN GRAVIDITET OCH ÄR GLADA FÖR VÅR SKULL!

Bebisen har varit ganska lugn nu dessa senaste dagarna. Den har sparkat lite mer idag faktiskt =) Vilket alltid är lika mysigt! Längtar tills man kan känna mer! ♥ På onsdag ska jag till MVC, och om jag minns rätt så ska magen mätas och vi ska lyssna på bebisens hjärtslag. ( om jag minns rätt dvs :P ) Sen på fredag ska vi åka till GBG för att göra ett ultraljud i 3D då vi ska kolla om det är en flicka eller pojke =)
Då vi gjorde första ultraljudet så tyckte hon att det såg ut som en pojke, men hon var inte säker då man inte kunde se säkert om det var en pojke. Men det känns som om det skulle vara en tjej. Min magkänsla säger det =) Men vi får se! Hur många av mina läsare vill veta vad det är för kön? =P Är ni lika nyfikna som jag?
Nej nu ska jag gå och borsta tänderna och sen ska jag ta och bädda ner mig och min mage gott i sängen för att få lite skänhetssömn!

Ta hand om er!


Min favorit Disneyfilm <3


Landstingsfest på Tylöhus!

Igår var det Landstingsfest med jobbet på Tylöhus!
Och vilken lyckad fest måste jag säga! Maten var super god, live bandet var grymt och sällskapet var bäst! Jag hade jätte kul med mamma, anna, åsa och Eva-Marie! Vi dansade och sjöng! Glädjen var på topp!
Men jäkla va trött jag var! hahah! Runt klockan halv elva satt jag och gäspade hela tiden! Men bandet som spelade fick en pigg! Det spelades massa gamla godingar som man kunde dansa och sjunga med till!
Det var verkligen en jätte lyckad fest! Och jag kunde inte ha haft roligare! =) Tack alla vänner för sällskapet!! ♥

Bjuder på några bilder från igår.


Mamma började med att putsa skorna när vi kom in! haha

Jag körde på alkoholfritt hela kvällen =)

Helen, mamma och åsa!

Jag och Eva-Marie!

Mamma och Anna!

Mamma och Åsa på dansgolvet!

Mamma och Eva-Marie!

Jag och mamma fixade tillfälliga öronproppar!

Jag och min älskade mamma ♥

 

Avslutar med ett foto som jag tycker är så himla fint =)

 


RSS 2.0