Stackarn :(

Santo mår inte så bra.. Han kräkte precis och nu är han alldeles hängig.. :( stackarn! Han har nog fått i sig något när han varit ute på promenad.. Han ska ju sniffa och slicka på precis allt! Vi hade lite besök innan av familjen Sörum + Dania :) alltid lika kul att träffa er! Gabiel fick en jättemfin bok som man ska fylla i allt eftersom han växer och sen fick han ett litet gosedjurnsom är en elefant. Tack så mycket igen :) nu ligger Gabriel i mitt knä och sover, med sin snuttefilt över huvudet! Haha! Men han tycker det e mysigt :) nä gott folk, jag bloggar via mobilen, och det e lite jobbigare att skriva så jag avrundar här. Vi hörs i morgon istället. Sov så gott och ta hand om er!

Uppe med tuppen

Ja idag var man uppe tidigt. Och inte för att amma utan för att tvätta! Och det är fasen inte kul att tvätta så tidigt! För det första så är man så jäkla trött, och för det andra så hinner man inte gå och lägga sig igen innan det e dags att gå ner och sätta igång en ny maskin! Nä det är så mkt bättre att tvätta från 5 till 10!
Snart kommer kusinerna Sörum och hälsar på! Ben och Dannie är i Sverige på en liten visit så dom ville komma och hälsa på Gabriel =)
Nej nu ska jag byta vatten på mina blommor och sen ska jag sätta mig ner och vila. ^^,
Jag skriver mer senare idag!
Ha det så bra så länge!

Så förvirrad!

Jag var nere och bokade tvätt tid i förgår till den 29:de.. jag var hundra på att det var den 29: de idag så jag sorterade tvätten och gick ner till tvättstugan innan i tron om att jag skulle tvätta.. Men då är det någon som tvättar och jag ställer mig och kliar mig i huvudet och tänker " vilket datum är det idag?!" Jo det var ju såklart den 30:de! SÅ jag missade vår tvätt tid igår! Och sen närmaste dagen att tvätta var i morgon.. KLOCKAN 7 PÅ MORGONEN! Fy fanken! Men vafasen, jag måste ju tvätta så det e bara att pallra sig upp lite innan sju för att börja tvätta!
Man blir så förvirrad när man bara går hemma, man har ju ingen koll på varken dag eller datum! haha!
Det e inte lätt att vara jag ;)

Peter och Ella var här innan med lille Milo. Vi fikade och pratade en massa tills bebisarna satte igång :P haha!
Milo hade växt jätte mkt sen vi såg honom sist, och det var i mellandagarna någon gång. Tiden går verkligen jätte fort! Och dom små liven växer ju så det knakar :) Milo är ju redan 6 veckor, och Gabriel blir 4 veckor på torsdag!

Nej nu ska jag fortsätta att kolla på handbollen..

Ha det så bra och ta hand om er!


Lillkillen växer så det knakar :)

Idag var vi hos BVC med Gabriel. Och han hade växt både på längden och på vikten. Nu väger han exakt 3 kilo och är 50,5 cm lång. Känns skönt att han går upp i vikt och inte ner =) Då vet man oxå att mjölken jag har fungerar som den ska =) Barnmorskan visade hur man ska massera magen då han har magknip, sen visade hon hur man kan hålla honom om han har ont, så vi får testa det om han får magknip igen.
Efter hon hade gjort den här magmassagen så satte hans mage igång ska ni veta! haha!

Jag tänkte ha lite egentid för mig själv innan och skulle ta ett bad med badkulor och lägga på en ansiktsmask.. Men jag hann bara duscha och sen när jag skulle börja med badet så satte Gabriel igång. Så jag fick springa upp alldeles blöt, torka mig och sen sätta mig och amma.
I just sådana tillfällen önskar man att man hade mjölk utpumpat som Micki kunde mata han med :P
Men men, jag fick mitt bad med badkulorna efter jag ammat klart iallafall =) Så lite egentid fick jag allt ;)

I morgon ska jag nog med mamma till Eurostorp. Vi skulle ha åkt dit idag men valde att ta det i morgon istället för vi hade båda saker att göra hemma.
Jag hade velat slinga mitt hår igen.. Tycker det var så fint innan när jag hade det. Fast då hade jag ju oxå mkt längre hår än vad jag har nu.. =( Åhh vad jag saknar mitt långa hår! Jag skulle inte ha klippt av det! Men men, ibland får man impuls ryck och gör oväntade saker som man kan ångra senare :P haha

Nej nu ska jag titta på tv.
Vi hörs i morgon!


Ett stort glas te!

Jag fryser så mkt så det e inte sant! Denna lägenheten är så jäkla kall så man måste gå med inneskor på sig och dubbla tröjor ibland! Men så kan det vara med hörnlägenheter.. Synd bara att vi inte har något gnistskydd för annars hade jag allt satt igång brasan och värmt upp lägenheten.. Men jag får tända lite värmeljus istället och dricka mitt te! Tog ett stort glas och kokade upp lite te nu när Gabriel äntligen har somnat! Får se om man kan hinna bli lite varm innan det e dags för Santos runda.. Ut i kylan igen! Brr!
I morgon ska vi till BVC och väga och mäta Gabriel. Ska bli kul att se om han har gått upp mer i vikt och hur mkt han har växt. Spännande =) Sen ska jag nog följa med mamma när hon ska klippa sig lite senare på dagen.

Mamma och Sarah kommer snart hit och hjälper mig lite med sysslor. Gabriel bara skriker hela tiden så jag hinner inte med att göra något! Det är så frustrerande när man inte vet varför han skriker.. Man vill ju hjälpa till om han har ont lr vad det nu är.. Men han kan ju inte säga vad det e så man känner sig så hjälplös ibland.. =( Sen lagar vi nog lite mat, för jag har ju knappt ens hunnit äta idag.. Så fort man lägger ner Gabriel så börjar han gråta efter en stund.. Han kanske bara e sällskaps sjuk.. Eller jag vet inte vad det e.. Men det e bara att bita ihop och vara stark :)

Ikväll kommer Micki hem! Jag har verkligen saknat han jätte mkt denna veckan så det ska bli så mysigt att få ha han hemma! ♥

Nej nu e det dags för lite sysslor i hemmet innan lillen vaknar..



6 kilo kvar!

Sitter just nu med Gabriel vaggandes i mina knä.. Han har precis fått mat och blivit bytt på och fått på sig sina fina kläder. Så snart somnar han igen :P Inatt har han faktiskt sovit ganska bra. Vi var bara uppe vid halv fyra sen sov vi fram till halv nio då det var dags för lite mat igen. Så man har fått sig lite mer sömn inatt =)
Nu ska jag snart klä på mig och sen bege mig ut i kylan med Santo och vagnen. Så jag skriver nog lite mer senare istället.
Dex kommer kanske förbi sen efter jobbet.. Då ska vi spela kinect :D höhö
Sen runt 6 tiden kommer Michel och hans tjej och hälsar på lite!

Oh vill ni veta en rolig sak?
Jag har gått ner 7 kilo sen Gabriel föddes! Det e najs! Nu är det bara 6 kilo kvar tills jag når vikten jag hade innan graviditeten! Det går bra nu, kompis det går bra nu ;)

Heltidsjobb

Att vara mamma är verkligen ett heltidsjobb.. Och det kan verkligen vara strängt ibland. Speciellt när vår lille buse bestämmer sig för att vända på dygnet och vara vaken på natten. Det känns i kroppen må jag säga.. Detta är tredje dagen som han hållt en vaken hela natten. Men inatt fick jag två timmars sömn iallafall ;)
Jag ska inte klaga egentligen, för att vara mamma är det bästa som finns!
Men det kan oxå vara utmattande när man inte kan sova om nätterna. Man är trött konstant, hinner inte ta hand om hemmet för man passar på att försöka sova när Gabriel sover, man ska ut med Santo och då måste man göra Gabriel iordning för vagnen.. Man känner sig inte mänsklig :p haha!
Jag blir så ledsen för ingenting oxå om jag inte kan sova.
Som innan idag när jag varit ute med Santo och Gabriel.. När jag kom in satte jag mig bara ner och grät en skvätt för allt var så jobbigt! :P Och när jag skulle få in den förbaskade bilbarnstolen i bilen så gick det inte som jag ville, då började jag gråta då med! *skrattar'
Ringde och beklagade mig lite för mamma innan :P Och hon fick mig på bättre humör =) Hon ska oxå ha ett stort tack om inte mer för all hjälp och stöd hon ger mig! ♥
Det ska ni alla ha!

Nej nu ska jag lägga mig ner jämte Gabriel och vila lite.
Ta hand om er och ha det så bra!


När livet känns kärvt..

Ibland känns livet jobbigare än vanligt..
Just i sådana tillfällen är jag så glad att jag har mina två ( + santo ) killar i mitt liv!
Det är ni som förgyller dagen och får en att vilja fortsätta att kämpa vidare. ♥
Min kärlek till er är obeskrivlig! Ni förgyller mitt liv och jag älskar er över allt annat!




Kexchoklad!

Åh jag har nog blivit lite smått beroende av kexchoklad! Jag kan lixom inte sluta äta det :P
Det e ju inte så värst nyttigt att trycka i sig kexchoklad varje dag ;) Men vafasen! Jag kan inte låta bli dom! Hahah!
Men då är det ju tur att jag fick ett Kinect av Micki i present så då tränar man ju lite där ;)
Idag när Gabriel sov så flyttade jag undan bordet i vardagsrmmet och körde lite moves framför kinect! haha! Jag skulle kanske ha dragit för gardeinerna kom jag på nu.. Det måste se roligt ut när man ser in i vårt vardagsrum och där står jag och flänger fram och tillbaka! Haha! Vi ska köpa ett dansspel sen oxå så då kommer man kanske göra av med något kilo där ;)

Nej nu e det dags för blöjbyte!
Hörs i morgon!

Ta hand om er!




Som en söndag ska vara

Idag har det varit en perfekt söndag!
Vi fick sova mer än en timme inatt. Gabriel vaknade bara en gång och var hungrig, och sen sov han hela natten! Så man vaknade utvilad och sen fick jag frukost på sängen av min älskling!
Medans Gabriel sov efter maten så bäddade jag rent sängen och sen tog jag en varm dusch! Jag kände mig så lugn och utvilad =) Härlig känsla må jag säga!
Sen vid halv fyra kom Emelie, Paulina, Amanda, Åsa, Bengt och mamma på lite fika! Gabriel fick fin fina kläder av Emelie och Paulina =) Tack så jätte mycket igen =)

Så om jag ska resumera denna helgen så har den varit helt underbar! Så himla härlig och lugn, bara en massa kärlek! ♥

Ett foto från idag som min kära kusin tog


Ja må jag leva =)

Idag fyller jag år =) Wohooo! Så idag har vi haft lite gäster hemma hos oss. Familjen kom och sen kom även Åsa, amanda och Farmor. SÅ det blev massa fika och såklart tårta =) Yummie! Jag fick ett presentkort av farmor, blommor och bh av familjen och sen fick jag en relax korg av Åsa och Amanda med massa härliga saker i som badkulor, ansiktsmasker, badbomb m.m!
Sen fick jag en jääääätte fin bukett blommor av Micki och snart ska vi äta plankstek!
Så denna födelsedagen har varit riktigt mysig faktiskt! En lugn dag helt enkelt! Men det har bara varit skönt att dagen i sig varit lugn, för det blev inte mkt sömn inatt.. :P Gabriel bestämde sig för att vara jobbig inatt och ville inte sova :P vi har fått oss en liten natt människa till bebis! Men det gör ju egentligen inget för han är ju så underbar ♥

Nu ska jag fortsätta att njuta av min födelsedag med Micki!
Ha det så bra allemsammans!

De två bästa timmarna på länge!

Inatt fick man ju inte så mkt sömn.. Gabriel har hållt mig vaken länge inatt.. Ville han inte ha mat så ville han bara gosa, eller så skulle jag ligga och vagga honom i sängen. Så är han inte hungrig så är han bara kelsugen. Och det är super mysigt att ligga och gosa med honom! Men att ligga och vagga honom i flera timmar är ganska jobbigt :P haha! Man blir ju så trött i armen!
Men iallafall så fick jag mig lite sömn innan. Det blev nästan två timmars vila innan det var dags för mat igen. Och det var verkligen de två bästa sovtimmarna på länge! Jag sov så gott! =)
Fast nu ljög jag nog lite för er.. De bästa sov timmarna jag har haft var nog första natten efter förlossningen då jag och Micki varit uppe i ett dygn. Då sov vi gott må ni tro ^^,

Nej nu ska jag snart gå ut med Santo och sen blir det mat hos mamma. Hon ville bjuda mig på  mat och det tackar man ju inte nej till ;)

I morgon kommer min älskling hem igen! Det ska bli sååå himla mys! Hela familjen samlad igen! Tänk vad man kan sakna någon så mkt på bara en vecka! Men så är det ju när man är kär ;) ♥



Måste... Få... Lite... Sömn...

UUhh jag är så trött! Gabriel har hållt mig vaken hela natten! Jag fick en timmes sömn! Sen har jag fått amma och ligga och vagga lillkillen resterande av natten! Vid sju somnade han och jag kunde sova fram till åtta. För sen var det dags att gå upp för BVC skulle komma på hembesök halv nio.
Allt gick bra med besöket. Hon vägde och mätte Gabriels huvud och visade mig hur man gör lite magmassage på honom.. Något som var riktigt kul att se var att an går upp bra i vikt! Han har gått upp 300 g sen i fredags! Vilket är jätte bra! Så vår lilla kille kommer bli en stor kille snart ;)

Nej gott folk, mina ögon går i kors nu!
Jag skriver mer senare idag! När jag fått lite sömn ;)

Ha det så bra sålänge!


Ni ska bara veta hur mkt det betyder!

Jag är så tacksam för alla mina nära och kära! Alla som erbjuder sig att hjälpa till om vi behöver hjälp! Ni anar inte hur mkt det betyder för mig och hur mycket det värmer i hjärtat!
Jag kan vara sån att jag vill klara av saker själv, men ibland måste man tillåta sig själv att ta emot hjälp! Och det gör jag nu. För det är ett ansträngande jobb att vara mamma på heltid! Man sover inte ordentligt på nätterna för man vaknar av det minsta ljud Gabriel gör ifrån sig. Man har fullt upp med att byta blöjor, torka upp när han kräker, ge medicin, trösta när han e ledsen eller bara hålla om honom när han vill ha närhet osv osv.. Samtidigt som jag har Santo att ta hand om som behöver gå ut och rastas.. Men det är nog det bästa jobbet jag har haft hittills ;) Så jag klagar inte =)

Idag har varit en lugn men endå ansträngande dag. Det känns som om jag inte har fått någonting gjort.. Jag hade behövt tvätta men jag har inte hunnit. Jag hade behövt göra en massa saker känns det som. Men jag har helt enkelt inte orkat. Man fick inte så mkt sömn inatt för Gabriel bestämde sig för att vakna vid tre och ville inte somna om förrens vid halv fem. Så man satt och ammade i en timme och sen fick jag ligga och gosa med honom tills han somnade! :P Så i morse var man ganska trött ;)

Men jag har haft en höjdpunkt idag! Och det var när mina älskade vänner Dex, Sara och Anna kom på besök! Gud vad jag har saknat er! Det känns som om det var evighetersen vi träffades! Och jag blev så hmla glad när ni kom! Och tack ännu en gång för de superfina presenterna Gabriel fick! ♥

Egentligen borde jag sova nu, för i morgon bitti kommer BVC på hembesök 8.30!
Så jag får nog avrunda här för annars kommer jag nog inte komma upp i tid i morgon!

Men ni får ha det så bra så hörs vi i morgon!
Ta hand om er!



3/1-11! Vår ängels första andetag

Allting började den 31/12 när vi vaknade runt nio. Jag kände av en dov mensvärk och det gick ca 10 min mellan värkarna. Jag gick på toa och märkte att slemproppen hade gått, men kände mig endå osäker på om det var slemproppen så jag ringde och pratade med förlossningen. Och det var som jag trodde, det var slemproppen. Och den kan även vara lite blodaktig ( som det var för mig ) Värkarna höll i sig och jag tänkte inte så mkt mer på slemproppen.
Men senare på dagen gick det mellan 10-20 min och ibland en hel timme mellan värkarna.
Men framåt kvällen då vi skulle hem till mamma på middag började det dra ihop sig igen och värkarna kom vart tionde minut. Men jag bet ihop och vi åt middag och umgicks.. Men ju mer klockan började närma sig tolv slaget ju tätare kom värkarna. Nu var det runt 5 minuter mellan varje värk och det gjorde ondare och ondare. Jag gick på toa och märkte hur det var en blodklump som lossnade när jag kissade och då blev jag rädd! Jag trodde att jag hade fått missfall! Så jag ringde till förlossningen igen och dom tyckte att jag skulle komma upp.
Så vi åkte upp dit halv tolv, och fick fira tolvslaget på ett rum inne på förlossningen. Värkarna kom nu med 2 min mellanrum och jag fick ligga med en ctg på magen för att kolla mig. Dom undersökte mig och kände att livmoderstappen hade krymt 1 cm, och den ska krympa 3 lr 4 cm innan det är dags för förlossning. Så vi fick åka hem igen runt halv tre på natten. Jag tog ett varmt bad för att försöka slappna av och dämpa värkarna. Micki masserade min rygg med duschen och gav mig sedan en riskudde som jag kunde ha med. Sen var det bara att vila. 

1/1-11
Värkarna kom och gick, och jag kunde inte göra mkt mer än att ta det lugnt och vila. ( och om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg vad vi gjorde den dagen :p )

2/1-11
Värkarna hade avtagit lite nu men dom kom med ojämna mellanrum. Vi gjorde inte så mkt den dagen, men Micki tog med mig på en runda på Galberget med Santo. Vi gick ingen lång runda då jag blev så trött och orkade inte gå som vanligt.
När vi kom hem började jag att damsuga. Och sen kom svärmor över på lite kaffe. Och när vi satt här i vardagsrummet så började jag få värkar som gjorde ont, men dom kom med lite ojämna mellanrum, så jag tänkte inte mkt mer på det.
Men framåt kvällen då jag skulle gå och lägga mig kom det blodklumpar när jag kissade. Så jag ringde till förlossningen och kollade med dom eftersom jag var orolig då det var stora blodklumpar. Men dom sa att det var inget att oroa sig för, utan det kunde vara livmoderstappen som höll på att lossna. Så jag lugnade mig lite och gjorde mig iordning för sängen. Då var klockan 12 på natten. Och helt från ingenstans fick jag så ont så jag bara vek mig och låg i fosterställning. Och värkarna kom allt tätare och höll i sig i en minut.
Sen blev jag så himla kissignödig så jag fick gå upp och gå på toa. Då började jag frysa och skaka, samtidigt som jag fick värkarna. Så jag sa till Micki att hämta en tröja till mig och sen ringa förlossningen för det var nog dags för oss att åka dit nu.
Sagt och gjort! Micki hämtade kläder till mig som jag efter många om och men fick på mig. Sen var det bara att ge sig av. Och jag kommer så väl ihåg en sak innan vi åkte. Och det var Santos min när han satt på sin plats i sovrumet och tittade oroande på mig och gnydde lite. ( Det e så jag blir lite tårögd nu när jag tänker på det ) Han märkte väl att det var något som inte stämde. Och helt plötsligt så försvann vi.
Jag hann komma ut från trappan då nästa värk satte igång. Micki sprang och hämtade bilen medans jag stod vikt och försökte andas genom smärtan. Sen ringde jag mamma, och sa att vi var på väg upp till förlossningen och om hon kunde ta Santo sen. Vilket hon gjorde.
När vi kom upp till förlossningen var klockn halv 1 och vi fick komma in i ett förlossningsrum och jag fick lämna ett kisseprov. Sen fick jag lägga mig i sängen med en ctg och ligga där ett tag. Sen fick jag byta om till en sjukhus rock och så gav dom mig dropp. Jag förstod väl inte dirket att det var dags att föda snart. Utan jag var mest bara rädd att det var något som var fel då jag blödde hela tiden.
Medans Micki gick ner och flyttade bilen så kom två sköterskor in med en rullstol till mig då jag skulle bli undersökt av en läkare. Men dom kunde inte se varför jag blödde som jag gjorde. Dom trodde först att det var att moderkakan låg fel men den låg som den skulle. Så jag blev inkörd på rummet igen där jag fck lustgas. Och då började jag väl förstå att det var snart dags att föda.
Tyvärr så kan jag inte berätta så mkt om förlossningen då jag har massa minnesluckor :P
Men allt gick bra och jag hade världens bästa stöd av Micki! Jag är så tacksam att han var vid min sida hela tiden! Han hjälpte till att massera min rygg, hålla min spypåse, badda mitt ansikte med en kall trasa, hålla min hand, prata lugnt med mig och framför allt vara lugn genom hela förlossningen osv! Det måste ha varit jobbigt att stå där i 9 timmar! Men han gjorde ett super bra jobb! Och jag älskar han så otroligt mycket!
Klockan 09.31 kom Gabriel till världen och tog sit första andetag! Sedan fick han ligga på mitt bröst och Micki fick klippa navelsträngen!
Vilken lycka det var när allt var över! Nu var vi en familj! Jag kan inte beskriva känslan! Den är obeskrivligt underbar! ♥
Och anledningen till att jag blödde under hela förlossningen var att det var ett litet sår på moderkakan.
Men vi fick en välskapt son som är änglalikt vacker! Och vilket namn passar inte bättre på vår ängel än Gabriel? Vår älskade Gabriel! ♥

Nu har ni fått en del av dagen då vi fick barn. Vet inte om ni tycker det är intressant att läsa om :P Men men!

Nu ska jag, Gabriel och Santo gå och lägga oss.
Ta hand om er och ha det så  bra!







Här är han tre timmar gammal


Två veckor

Idag är Gabriel två veckor! Tänk vad snabbt tiden går!  Det känns som om det var igår vi låg på BB med lill killen! Men jag måste säga att man kommer in i föräldrar rollen riktigt snabbt! Men jag kan endå inte alltid förstå att vi har en liten son! :P Man får små lyckorus över sig ibland =) Som när vi gick med honom första gången i vagnen. Då gick jag bara och log och kände mig som den stoltaste mamman i hela världen! Och när vänner och bekanta ser honom för första gången och bara blir helt kära i honom! Man kan inte bli annat än stolt =)
Vi har gjort ett bra jobb ;P hahah!

Idag är det oxå första gången som jag e hemma själv med Gabriel. Micki jobbar ju inte i stan så han åkte tillbaka till jobbet idag.
Och än sålänge har allt gått bra. Det blir väl kanske lite jobbigare när man ska gå och lägga sig. I en stor säng alldeles ensam.. =( Usch! Blir ju ledsen bara man tänker på det!
Men som tur e så kommer han tillbaka på fredag! Såå mys! Då är hela familjen samlad igen!

Något som har oroat mig lite är när jag skulle gå ut med Santo och barnvagnen. Men änsålänge har allt gått hur bra som helst! Santo går jätte bra jämte vagnen och stannar upp ibland för att kolla på Gabriel är okej. =)
I början när vi kom hem med Gabriel så var Santo lite ängslig, han låg bara inne i vårt rum på sin plats och kände sig nog lite utanför. Men nu är han med oss och ligger i samma rum som vi är i. Han har kommit in i sin roll som storebror nu :P Så fort Gabriel piper till eller gnyr så kommer Santo och tittar till honom, sen lägger han sig i närheten av Gabriel. Igår natt låg han nedanför Gabriels säng och sov. Så han har accepterat honom som en ny familjemedlem =)

Jag skriver nog om förlossningen i morgon. Orkar inte riktigt skriva om den idag..

Men vi hörs av i morgon!
Ha det så bra och ta hand om er!


 

För lite sömn resulterar i huvudvärk..

Man ska inte ta ut lyckan i förskott ;) Jag var ganska lättad äver att Gabriel sov så bra under första natten vi sov hemma. Men inatt.. Oj, den va inte rolig! Han åt och åt och ville ligga vid tutten hela tiden! Det blev inte mkt sömn för min del ;) haha! Men som sagt, det e bara att vänja sig ^^, Jag fick sova lite längre idag bara :P + att man fick lite huvudvärk på köpet ;)
Micki var så snäll och kom in med frukost på sängen till mig!
Han är verkligen helt underbar ♥

Jag tänkte skriva lite om förlossningen oxå, men jag orkar inte riktigt nu. Det får bli när man har landat lite mer. Så ni får hålla er ett litet tag till ;)

Nej nu ska jag vila lite, Gabriel sover nu och då passar jag på att ta en powernap ;)

Ha det så bra kära läsare!


I morgon börjar det nya livet!

Vi fick reda på idag att vi antagligen kommer få åka hem i morgon! Åh det känns verkligen jätte skönt! Nu börjar det nya livet! Livet som föräldrar till vår lilla guldklimp :) vi har ju varit här i en vecka så lite hemlängtan har jag allt! Saknar ju min andra bebis Santo oxå! Mamma har varit snäll och passat honom nu under tiden vi varit här. Tack underbara mamma <3 Nu ska jag ta och vila lite innan det e dags för ammning igen. Vi hörs när jag kommit hem :) ta hand om er!!

Webbisar

Nu finns vi på webbisar, kolla efter den 3:dje så hittar ni oss, eller så kan ni söka på mitt namn. Här e adressen, www.lthalland.se/webbisar

Första natten!

Inatt fick man inte så mkt sömn.. Gabriel fick för sig att gnälla hela natten och ville ligga vid tutten hela tiden. Så sammanlagt sov jag väl en timme ;) det slutade med att vi somnade vid 5, då låg han på min mage :) Vi är fortfarande kvar på sjukhuset, måste komma igång ordentligt med ammningen innan vi åker hem. Det känns bäst så oxå, här får man ju all hjälp man kan få oxå. Personalen är helt underbar! Jag kan inte lägga upp några bilder här på bloggen när jag bloggar via mobilen, så ni får vänta tills vi är hemma :) Nej nu ska jag försöka vila innan det e dags för ammning igen. Ha det bra och ta hand om er!

Lilla ängeln!

Hej allesammans! Vi är fortfarande kvar på bb, men allt e bra med oss. Man kan ju inte må bättre nu när vår ängel kommit till världen <3 Vi har fått ett jätte fint rum så vi kan vara tillsammans hela familjen. Vilket är jätte skönt! Först hade vi ett rum, men det är så fullt så dom var tvugna att dela upp rummet. Så i förmiddags kom en ny familj och vi kunde inte ha kvar vårt rum. Men personalen Har varit jätte snälla och fixat oss ett familjerum nu :) personalen här är förresten hur underbara som helst! Jätte hjälpsamma och trevliga! Fast det finns en tant som nog inte är så glad i män :p haha! Hon är inte alls lika trevlig mot Micki som hon är mot mig :p Jag har inte tillgång till internet här, så jag bloggar via mobilen. Därför det kanske ser konstigt ut i bloggen nu. Jag har inte full koll på hur man ändrar och har sig via mobilen.. Men men, nu är det dags för lite ammning. Ta hand om er!

Vår älskade ängel!

Igår föddes vår älskade ängel! En liten son som är världens sötaste! Man kan lixom inte sluta titta på honom! Han ger oss så otroligt mycket lycka och kärlek! Vi älskar dig lilla Gabriel <3

Vecka 38

Vecka 38

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa. 
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. 
På tal om hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).
Fostrets längd: ca. 49 cm
Fostrets vikt: ca. 2800 g

Liten och envis..

Lilla bebisen i magen e lite envis.. H*n vill inte komma ut riktigt än, utan ligger och gottar sig i värmen i magen och gör så att jag har värkar hela tiden :P Inte så snällt om jag får säga vad jag tycker :P Men men, H*n kommer nog innan den 19:de.. Eller vad tror ni? Jag hoppas iallafall det! haha! Vem vill gå med värkar fram till den 19:de?! Det är ju för sjuttsingen 17 dagar kvar! hahah!
Nä.. Det händer inte så mkt mer faktiskt än att jag går med värkarna som kommer och går. Man kan ju inte göra så mkt mer.. Vi väntar bara på att vattnet ska gå eller att jag ska få de där hemska förlossningsvärkarna ^^, Men när den dagen kommer.. Ja det vet bara den lille / lilla :)
Jag ska kanske ta och lägga upp lite info om veckan jag är i? Det hade jag totalt glömt bort..
Men jag ska leta upp infon nu så får ni som vill läsa om det sen.
Jag får se när jag skriver igen..
Ha det super och ta hand om varandra!

Vilket nyår! Haha

Vilket nyår vi fick igår! Dagen började med att jag fick värkar och slemproppen gick på morgonen och sen höll värkarna i sig hela dagen.. Det var inte med jämna mellanrum hela tiden, men ju närmare kvällen kom, desto närmare kom värkarna.. Tillslut var vi tvungna att åka upp till förlossningen.. Värkarna kom allt närmare varandra och jag fick så jäkla ont! Så det blev ingen inskålning av det nya året för oss, utan vi fick sitta i ett rum och höra alla raketerna smälla :p Jag fick ligga med en ctg ett tag för att mäta bebisens hjärtljud och mina värkar.. Sen undersöktes jag och fick två panodil! Inte för att dom hjälpte men :p hahah! Men vi fick åka rekomendationen att åka hem och försöka sova lite.. Och efter ett varmt bad och en dusch, la jag mig sedan för att sova med en värmekudde för ryggen.. Och jag somnade direkt! Jag har vaknat två ggr, men inte mer, vilket är skönt! Så vi får se vad dagen har att ge :) Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta dagen som den kommer :) Vem vet.. I morgon kanske vi är föräldrar? ;)

RSS 2.0