Vecka 37

Vecka 37

Grattis! I slutet av denna vecka, kan din graviditet anses vara fullgången – vilket betyder, att din bebis är mer eller mindre färdigutvecklad och kan födas när som helst. Bebisar som föds innan 37 veckor, är för tidigt födda, eller underburna och de som föds efter 42 veckor, är överburna. Alla bebisar är individer, men en typisk 37-veckorsbebis väger 2,86 kg.
Bebisen lägger fortfarande på sig, ungefär 28 gram om dagen. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.
Det kan däremot bli jobbigare att gå, för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.
Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0