Uppe med tuppen!

Nu har vi precis kommit hem från MVC. Gjorde ännu ett ultraljud för att kolla så den lille / lilla växer. Och växer det gör h*n, men inte lika mkt som bebisar i denna vecka ska. En bebis i denna vecka som jag är i nu ( V. 35 ) så ska den väga runt 2300, men vår väger 300 g mindre.. Men allt annat såg bra ut så vi kommer bara få en lite mindre bebis. Så det blir nog ingen 3500g bebis. Men det gör inget, bara h*n är frisk och mår bra så =)

Jag slänger in lite info om veckan jag är i nu, så hörs vi lite senare idag.

Vecka 35


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.
Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.
Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Fostrets längd: ca. 45 cm
Fostrets vikt: ca. 2300 g


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0