massa bullar!

God kväll!
Nu har jag satt mig tillrätta i soffan.. Eller rättare sagt, lagt mig till rätta ^^, Åt lite mat för en stund sen och innan dess bakade jag en massa bullar. Fick nog ihop tio påsar. =) Mamma och pappa har tjatat på att jag ska baka Cissi bullar så jag fick göra dom nöjda =) Dock smakade jag aldrig någon bulle innan dom åkte in i frysen.. Har man stått i ett litet kök där det inte finns någon ordentlig ventilation så är man inte så sugen på bullar sen! :P
Får ringa mamma sen och fråga om bullarna va goda. Hon fick 3 påsar =)

Åh vill ni veta en rolig sak??
Jag kände bebisen röra sig idag! =)) Så himla mysigt!! ♥

Vi hörs i morgon!

Goddagens!

Inget jobb idag heller.. Börjar tycka detta e gansa jobbigt nu.. Jag vill ju jobba och inte bara gå hemma. Jag tjänar inga pengar på det. Och pengar behöver alla.
Ringde till A kassan innan oxå.. Försökte ringa hela dagen igår men det var så många som ringde så man skulle återkomma sa dom.. Efter konstanst ringande i en timme så säger dom att dom har stängt! Fan va sur man va! Det skulle inte förvåna mig om dom säger att det e många som ringer och att man ska återkomma, en halvtimme innan dom stänger för dom sitter och dricker kaffe den sista halvtimmen!!
Men jag kom fram idag så nu hoppas jag fan att allt ska vara rätt så man kan få sina pengar?! Jag skrev ju in mig i början av sommaren och det har bara varit krångel med papper sen dess!
Men men.. A kassan är ju A kassan..

Nu ska jag se på Ellen!

Hörs sen!

En lugn dag

Idag har det varit en lugn dag.. Inget jobb.. ( det är ovanligt lugnt på jobbet nu ) Låg i sängen ganska länge tills jag gick upp och duschade och sen ut med Santo.. Som var väldigt trött idag! Han har typ bara sovit.. Har en lite lat hund ^^,
Iallafall.. Senare åkte jag och handlade med mamma och sen hem till henne och tvättade bilen. Så nu glänser den igen =) Och det skulle inte förvåna mig om det kommer regna i morgon. BARA för att man tvättat bilen!
I morgon har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra.. Kanske städa lite hemma och plocka lite? Hmm jag får se.. Tar dagen som den kommer.

Nej nu ska jag glo på tv lite.. Vi hörs i morgon!

Här kommer 5 bilder som man ser ganska stor skillnad på :)


V. 10



V. 12



V. 17



V. 18



V. 21

Salt

Filmen Salt var faktiskt bättre än vad jag trodde! I vanliga fall så ligger inte action så högt upp på min lista.. Och filmen Salt var action rakt igenom.
Men jag gillade den starkt! Så den var helt klart godkänd!
Tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu.. Santo har ockuperat sängen.. Han ligger diagonalt över hela sängen så han kommer bli tjurig när jag ska gå och lägga mig nu.. Har ju en hund som tjurar ganska lätt =P haha
Nä gott folk, jag skriver mer i morgon istället.. Orkar knappt hålla ögonen öppna..

Sov så gott!

KRam på er alla!



Live from the köket

Hello! Är hemma hos mamma nu och ska se på film! Svärfar gav mig en film som han tyckte jag skulle se.. Tydligen en ny film med Angelina Jolie. Salt heter den. Så jag och mamms och de andra ska se den sen efter maten. Sitter i köket nu och bloggar samtidigt som jag steker min körv!
Igår var en fullspäckad dag! Först jobb, sen hem till Svärmor Veronica på Middag och lite fika vid fyra. Sen gick jag hem vid halv elva i ösregnet :P haha Eller jag gick hem till mamma för bilen var där.. Och det blev att jag stannade där en liten stund.. Så jag var väl hemma vid ett på  natten och somnade ganska snabbt runt halv två. ^^, Redan vid elva kände jag att jag var trött, men efter promenaden i regnet så vaknade man till :)
Idag har jag inte gjort så mkt.. Sov lite längre idag, sen åkte jag bort till Trönning och fikade lite och babblade. Sen kom mamma hem till mig och så fikade vi igen :p hahah
Och nu sitter jag hos mamma återigen ^^,
Känner att jag har blivit lite dålig på att blogga, men jag har inte riktigt haft det där "suget" på att blogga på senaste.. Det händer väl inte så mkt i mitt liv just nu :p hehe!

Nej nu  måste jag sluta blogga, vi ska alldeles strax äta some food!
Återkommer efter filmen.

Hej svejs!

Vecka 20

Din graviditetsvecka: 20

Fostret är nu långt och smalt! Fostret har ett talgliknande sekret på kroppen. Hörseln är färdigutvecklad. Tänk att fostret nu är lika känsligt för beröring som en 1-åring!

De flesta kan nu känna rörelser utanpå buken. Din mage växer sig större hela tiden, kanske putar din navel ut lite. Livmodern kommer de följande veckorna att växa till över naveln.
Din bröstkorg har utvidgat sig, och du är kanske mer plågad av sura uppstötningar/halsbränna. Du kan få syraneutraliserande tabletter på apoteket, men ta upp det med din barnmorska eller läkare om vilka som rekommenderas eftersom det finns receptfria tabletter som du inte bör ta.


Fostrets längd: 25 cm. Hel längd, hjässa till fot
Fostrets vikt: 300 g.


Hit the road Jack!

Vilken dag det har varit idag säger jag bara!
Dagen började bra på jobbet. Allt gick som smort och jag var klar ganska tidigt.. Sen började verkligen dagen!
Det fanns inget jobb mer för mig så jag fick åka hem. Och när jag väl kommer hem så märker jag att elen inte funkar?! Tänkte att proppen kanske hade gått så jag gick runt i hela lägenheten för att kolla om något funkade.. Men allt var helt utslaget! "Vafan har jag missat en betalning eller" Tänkte jag!
Men så ringde jag HEM. Och det visade sig efter några samtal fram och tillbaka,  att när jag ringde och ändrade andressen och den nya flytten förra månaden så hade inte flytten registrerats.. Dom var snälla och sa att jag inte behövde betala flyttkostnaden på 300 kr, eftersom dom ansåg att det var dom som hade gjort ett misstag.
Men dom satte på elen igen, men jag var tvungen att ringa vaktmästaren så att han kunde sätta på min huvudströmbrytare nere i ett låst rum i källaren ( som inte ska vara låst då man ska kunna kolla sina värden själv när man vill ) Men fick jag tag i vaktmästaren?! Näää! Han e omöjlig att få tag i! Fick ringa hyresvärden som skulle ringa vamtmästaren. Men han fick inte heller tag i honom, så jag skulle ringa till Riksbyggen som skulle hjälpa mig sa han. Så jag ringde. Och dom ringde upp mig efter 20 min och sa att dom kanske inte skulle hinna att sätta på elen för mig då som slutade klockan 4 och klockan var då tio i.  Men han skulle göra det bästa han kunde sa han innan vi la på.. Så jag gick ut på balkongen sålänge och planterade om en blomma.. Sen!! Kvart över fyra! Då kom min el tillbaka! Och jag var så glad!!!! :D haha! Gick ut i trappan för att tacka mannen från Riksbyggen som kommit och satt på min el =) Så det blev ett bra avslut på det hela iallafall... Efter några timmars ringande fram och tillbaka!
Det roliga.. Haha! Jag hade knappt något batteri på mobilen så jag fick åka hem till mamma och ringa först.. Sen när jag kom hem igen kom jag på att det finns el utttag i strykrummet i källaren. Så där nere stod jag och ringde :D haha Tur att ingen granne kom och såg mig :P
Så nu vet ni hur lite av mig dag såg ut ^^,

Har precis sett på Karate Kid! Ganska bra film faktiskt =)
Nu ska jag gå ut med Santo, sen e det duschen innan läggdags.

Vi hörs i morgon!
Ha det så bra!!!




Avslutar inlägget med en låt som fastnat i huvudet!



Aaaaaaascho!

Ligger i soffan nu och tycker synd om mig själv. Känner att jag e påväg att åka på en dunderförkylning! Näsan e täppt, har lock i öronen och alldeles seg i hela kroppen! Jag orkar inte diska, jag orkar inte städa.. Så jag skjuter upp det till i morgon!
Idag var första dagen på jobbet på 9 veckor! Först var jag 3 veckor på Fiskaregatan och sen 2 veckor på Nyhems vårdcentral. Sen fanns det inget jobb till mig på en hel månad! Men jag har ringt och tjatat på Tove att jag vill jobba så igår ringde hon mig och gav mig jobb! YEah! Ska jobba i morgon oxå, och sen på lördag vad jag vet än sålänge.
Det var ganska strängt att jobba idag.. Förkyld och gravid.. Då e man inte pigg :P haha Men jag la mig i massage stolen när jag slutat så då blev jag lite piggare. Hade så jäkla ont i ryggen.
När jag kom hem efter jobbet så gick jag ut med Santo och sen somnade jag i soffan.. I några timmar ^^, hehe!

Fy fasen vad jag hatar att vara täppt i näsan! Man kan ju knappt andas!
Men så får det vara, för jag tänker inte ta någon nässpray! Det är obehagligt och äckligt när det rinner ner i munnen! haha!
Micki jobbar nu så jag har ingen som tar hand om mig här hemma :P haha
Men han får väl pyssla om mig när han kommer hem =)

Nu ska jag gå och lägga mig, börjar jobba klockan 5 i morgon bitti.
Ha det så bra allihopa!
Hej då!

Myggfanskap!!

Ja som ni vet så var ju jag och Micki och fiskade igår. Och vi blev attackerade av myggor!
Idag vaknade jag vid åtta av att båda mina fötter pulserar och kliar satan! För att inte tala om min hand! Jag var tvungen att gå upp och skölja handen i iskallt vatten för att få ner svullnaden runt mitt ringfinger så att blodet inte skulle stoppas. Sen gick jag och la mig igen, men vaknade lite innan nio av smärtan i handen! Hela min högra hand e svullen från halva långfingret ner till handleden. Man tycker ju att svullnaden borde ha lagt sig, men icke! Har kylt ner handen och har haft salva på som ska ta ner svullnaden men inget hjälper..
Och Mickis ben ska vi inte tala om! haha! Jag räknade alla myggbett han hade på båda benen och kom upp till 43 stycken! Stackare!


Nu ska jag kolla vidare på Cops och sen ska vi se på Rena rama Rolf!



Jag och mina skämt!

Haha jag skulle skojja till det precis med Micki och sa en replik.. Självklart skrattade jag! Men Micki bara kollade på mig! hahah! Roligt att man kan underhålla sig själv ibland ^^,
Idag har mamma varit här på en snabb visit och drack kaffe! Vi satt och tjötade på "ballan" ( balkongen )
Sen när hon hade åkt så åkte jag och Micki och fiskade! Först var vi vid Toftasjön, men där kunde vi inte fiska då vi inte hade fiskekort.. Så vi åkte vidare och hamnade vid Skärsjön!
Först ställde vi oss vid ett ställe men där blev vi fullkomligt attackerade av myggor! Så vi flyttade på oss till en annan del av sjön. Vi träffade även på Lisbeth och hundarna som var ute och plockade svamp.
Vår fisketur var väl inte så bra.. haha! Vi fick ingen fisk, och det nästan ösregnade när vi bestämde oss för att ge upp.. Först var det bara lite regn och det kändes inte som ett hinder i vår fiskedag.. ^^, Men sen blev det bara mer och mer!
När vi kom hem så blev det en mysmiddag till filmen Transformers 2!

Så för att summera hela min dag.. Helt underbar! ♥

Ha det så bra!

God natt!


Godisbegär!

Jag fick sånt godisbegär innan idag när jag och Micki kollade på film. Speciellt på Ahlgrens bilar! Men varken jag eller Micki orkade åka och köpa så det blev inga bilar ( då )
Jag märkte hur irriterad jag började bli allt eftersom kvällen närmade sig. Mitt sockersug var enormt! Försökte få Micki att åka och köpa godis, men det gick inte så bra! Han tyckte bara att jag var lat :P
Jag kan ju inte riktigt skylla på att jag e gravid och behöver hjälp just nu, eftersom magen inte är såå jätte stor och jag klarar ju att göra saker själv :P Haha! Men ibland kan man ju försöka ^^,
Men det hela slutade med att jag fick åka och köpa godis själv! Det var ju trots allt jag som ville ha godis. Så det blev en påse Ahlgrens bilar ( såklart ) en påse gott och blandat, ett litet kexchoklad och två små center. Och en Mentols ^^,
Så nu har man stillat det begäret!
Nä om jag kanske ska göra Micki sällskap och kolla på Sagan om ringen filmen som går på tv nu..
Förresten.. Är det bara jag som tycker att dom filmerna är tråkiga? 






Hej på er!

Hej mina kära bloggläsare! Hoppas allt e bra med er. Med mig är det helt okej, lite ont i huvudet som vanligt bara.. Måste ringa och kolla med min barnmorska om jag kan börja äta mina järntabletter. Kan ju kanske vara min järnbrist som gör att jag har huvudvärk konstant.. Speciellt på kvällarna.. Hmm..? Aja, det går över när jag gifter mig som mamma och pappa sa när vi va små ^^,

Jag har faktiskt inte så mkt att skriva om idag.. Sorry!

Men jag lovar att skriva mer i morgon!

Bye bye så länge!


The Pacific!!

Jag har börjat se på en serie som heter The Pacific. Ni har kanske hört talas om den?
Riktigt bra serie iallafall.. Det handlar om kriget i Guatalacanalen ( tror jag det heter ) Jag gillar ju militär serier och filmer så ^^, Kan det kanske vara för att man är tillsammans med en militär? haha! I dont know!?

Var ju hemma hos mamma och pappa innan på lite tacos. Sen hjälpte pappa mig med att fixa The Pacific avsnitten. Det var lite krångel på 4 avsnitt men nu e det okej igen så nu kan jag se klart allt :)

I morgon vet jag inte vad jag ska göra faktiskt.. Får väl ta dagen som den kommer =)
Mamma, pappa och caroline ska åka och campa i Torekov i helgen, tänkte att man kunde följt med dit en dag men jag tror jag stannar hemma.. Måste ju lära mig att vara själv i lägenheten och trivas med det.. Är ju inte riktigt van att vara själv i en sån här stor lägenhet..
Men men, nu ska jag se klart på The Pacific!

Hörs i morgon!

Just det!
Ni måste höra denna låten! Pappa spelade den för mig innan och den har satt sig i huvudet!

Enjoy!


Vilken ODÖR!

Fy fanken vilken morgon! Drömt mardrömmar och torkat skit! Inte från mig då utan från Santo!
Vaknade vid åtta av att han sprang runt i hela lägenheten! Så det var bara att gå ut med honom.. När vi va ute såg jag att han var alldeles lös i magen.. Så när vi kom in skulle jag ge han lite fil.. Och kommer in i köket och ser den enorma kladden med HUNDBAJS! Fy fan vad det luktade! Höll på att kräkas! Man har ju lite starkare luktsinne som gravid nu med, så nu kände jag verkligen all lukt som fanns! Nä fy! Men det var bara att torka upp med papper, sedan MKT diskmedel till golvet och bodsbenet. Sen torka golvet med golv medel!
Sen gick jag och la mig igen! Mådde så illa efter den incidenten..
Vaknade vid elva och började tvätta vid tolv..
Jag hade verkligen ingen lust till att göra någonting idag! Inte diska, inte tvätta, inte städa.. Men I did it anyway =) När jag väl satt igång med allt så var det faktiskt kul =)

Mamma ringde precis och undrade om jag ville komma över på lite mat hos dom nu. Dom ska ha Tacos och det tackar man ju inte nej till ^^,

Jag skriver mer lite senare.

Ha det!

Vecka 19

Nu växer inte fostret fullt så snabbt längre, kroppsproportionerna liknar nu mer en nyfödds. Brunt underhudsfett, som är specialiserat på värmeproduktion håller på att utvecklas.

Tänk att barnet nu lär sig om världen genom dina rörelser. Om du dansar vals eller hoppar och skuttar, upplever fostret detta på olika sätt.
Nu är du snart halvvägs i graviditeten!

Fostrets längd: 23 cm. Hel längd, hjässa till fot


Jag visste inte att jag var rädd för ormar :P

Caroline har köpt en majsorm för någon vecka sen.. Den e ganska fin.. Inte så speciellt stor, ca 1,20 m lång..
Men fyfasen! Jag e visst rädd för ormar! haha! Mamma tog ner ormen innan och höll den.. Sen så slingrade den sig in innanför hennes tröja och Sarah och mamma fick hjälpas åt att ta bort den.. Sen verkade den ganska sur.. Sarah höll i den och skulle ge den till mig, då hon släppte en del så huvudet dinglade MOT MIG! Jag blv så rädd så jag började gråta! hahah! Jag visste inte att jag var så rädd för ormar! Men tydligen så är jag det.. :P
Jag vill bara inte bli biten! :P

Nej fy.. Ormar e inget för mig!




Fika monster!

Mamma kom över till mig innan idag för lite fika =)
Vi är riktiga fika monster jag och hon :P höhö!
Iallfall.. Efter vi fikat så kollade vi lite på tv, och mamma la sig ner i soffan.. ( Vilket e farligt för man somnar alltid i vår soffa ) Och vad gjorde mamms? Jo hon somnade. Så där satt jag alldeles själv! hahaha
Men hon hade ju varit uppe tidigt idag, så jag förstår att hon var trött. ^^,

Igår var jag hemma hos mamma och pappa och kollade på film. From Paris with love med John Travolta. Och jag måste faktiskt erkänna att den var grymt bra! Jag är i vanliga fall inte så förtjust i action filmer, men den filmen gillade jag. Travolta gjorde ett suveränt jobb ( as usual )
Fick ett stort begär av piggeling igår! Åt tre stycken på rad! haha!
Men nu får jag nog ta det lite lugnt med piggelin.. Dom börjar ta slut hemma nu :P haha Och det är bara på dessa dagarna som jag nästan ätit upp alla ^^,  höhö!

Vi hörs lite senare!

Bye bye!

Yeah!

Såg precis att igår hade jag hela 47 stycken som läste min blogg!
Fasen va roligt!  Jag som brukar ha runt 20 läsare bara ^^,





Bjuder på en bild från Thailandsresan!


Inne på tredje veckan nu..

Nu är jag inne på tredje veckan utan jobb.. Det finns inget jobb till mig på jobbet så då kan jag ju inte jobba.. Och det SUGER! Jag bara går och längtar tills dom ska ringa och fråga om jag kan komma in och jobba! Jag hade hoppat upp ur sängen och kommit direkt! Så mycket längtar jag tills jag ska få jobba igen!
I like my jobb =)

Idag har jag inte gjort så mkt.. Vaknade vid åtta av att telefonen ringde och sen kunde jag inte riktigt somna om igen, låg bara och vred och vände på mig. Byggarbetarna förde ett jäkla liv! Och sen låg jag bara och grubblade över saker som komma skall.. Det e ganska mkt att ta in att man ska föda ett litet barn till världen =P
Det kan vara ganska jobbigt med att vara gravid ibland. Jag är ju en ganska känslig person i vanliga fall.. Men nu kan det verkligen vara extremt mkt mer! Som igår.. Så hörde jag tåget komma.. Och det fick mig att tänka på ett avsked för ett tag sen och jag började storgråta! Det bara kom! Från ingenstans!
Jobbigt med extra mkt hormoner i kroppen ^^,

Jag skulle egentligen ha tvättat idag, men jag har verkligen ingen ork eller lust till det så det får bli en annan dag. Det är ju trots allt bara sängkläder som ska tvättas så det är ju ingen brådska.
Jag sitter hemma hos mamms nu med.
Hon var så gullig i morse och ringde och frågade om vi skulle äta frukost tillsammans.
Så det var bara att gå upp och klä på mig, sen kom hon med nybakade frallor från Nyatorp! En bra start på dagen =)
Man har ju världens underbaraste mamma ♥


Min satans duschslang är inne på sina sista dagar nu med om jag inte kan laga den!
Slangen precis vid munstycker läcker! Tror att slangen kommer att lossna snart..
Vid såna tillfällen önskar man att man hade mer muskler och att man vore rörmockare!







Min dag som tjockis ^^,

Idag var jag uppe med tuppen. Vaknade vid sju av att byggarbetarna började banka och ha sig på grannhusets tak. Så det var bara att gå upp och göra sig iordning. För jag skulle ju följa med mamma och Caroline till Munkagårds skolan där vi skulle hjälpa Caroline att packa upp i hennes nya rum. Det kan verkligen bli supermysigt där =) Jag packade in i hennes garderob så nu är det ordning och reda ^^, Det är så roligt att packa upp och inreda! Något som jag verkligen tycker om!
Efter vi hjälpt henne packa upp osv så åkte vi hem mot Halmstad. Vi påkte inom Eurostorp och åt lite mat och sen fick mamma sitt armband fixat. Sen bar det av hemmåt till kaffe och cheeeeeeeeesecake! :D
Efter fikat så började vi att tvätta två mattor! Jäkla vad vi skrubbade och hade oss! Vi fick ta hjälp av en högtryckstvätt för det gick inte att få det så rent med en vanlig slang :P haha!
Men mattorna blev rena tillslut iallafall.. =)
Sen gav jag mig på att fixa lite på Mickis bil. Fyllde på spolarvätska och kollade oljan, tvättade mattorna i bien, dammsög och spolade av bilen med lite vatten.
Sen så började det regna!
Varför ska det ALLTID börja regna när man tvättat bilen?! WHY?!

Ja just det! Jag glömde ju berätta en sak från ultraljudet!
Förlossningen är beräknad till den 19:de Januari! =) Bara några dagar innan min födelsedag! ( 22:a Januari )
Sen tyckte barnmorskan att hon såg vilket kön det var.. Men hon var inte alls säker! Den lilla krabaten var blyg och ville inte visa sitt kön för mamma och pappa ^^, haha
När barnmorskan började med ultraljudet så sa hon en sak som skrämde skiten ur mig! hahaha
Hon sa " Hej på er"
Jag nästan skrek "ER"????!!!
Men hon menade ju att bebisen sa hej till oss! hahaha
Vi fick oss ett gott skratt iallafall =)
Jag ska iallafall tillbaka när jag är i vecka 32 för att kolla en gång till, för tydligen så kunde hon inte se livmoderöppningen helt... Eller det var något sånt hon sa, men det var absolut inget jag skulle gå och grubbla och oroa mig för sa hon. Så det e nog inget farligt =)
Iallfall.. Magen växer så det knakar! =) Roligt att se på foton som man tar varje vecka och jämför =)
Jag ska lägga upp en bild till er senare när jag e hemma igen.


Ni får ha det så bra!

Och sen vill jag hälsa mina sju nya läsare välkommna till min blogg =)
Alltid roligt med fler läsare!


Update:
Här kommer bilden på magen :)






hahaha!!!


hello hey!

Heej!
Ultraljudet gick bra igår! Så underbart att se lilla bebisen sprattla runt och vinka på oss =) Man får en sån varm känsla i kroppen! Och jag längtar bara tills den kommer till världen! Som många andra oxå gör ^^, haha!
Igår gjorde vi faltiskt inte så mkt mer.. Vi var i stan på kvällen och åt på Tre hjärtan ( Första och sista gången )
Sen gick vi hem och bara tog det lugnt.
Idag har vi inte gjort så mkt heller. Har sån jäkla huvudvärk så det finns inte! Den kommer och går titt som tätt.. :(
Köpte gardiner idag som jag har pillat med. Mätt och sytt upp.. Fått mäta om och sen sy.. Jag höll nog på i två timmar med skiten! haha! Men det blev bra tillslut.. Tyckte iallafall Micki ^^,

Nej nu ska jag göra något annat..
Ha det!

Härliga torsdag!

Heej mina kära blogg läsare! Hoppas allt e bra med er i detta oväder! =) Själv mår jag prima skinka! ( yep yep ) haha!
Idag har jag varit hemma hos svärmor! Gick en runda med Santo och svängde inom Svärmor på ett litet besök som slutade i ett tre timmar långt besök :D Massa prat och skratt! Med Piggelin och Fanta =)
Vid sju gick jag hemåt och var hemma tills min kära man kom hem!
Och i morgon ska vi på ultraljud! Åhh så spännande!!
Jag återkommer i morgon med mer information om hur det gick =)

Sen vill jag grattulera min kära kusin som fyller år nu!
GRATTIS KÄRA AMANDA!!!

Gooood natt!

Soooon!

På fredag e det dags för ultraljudet! Åhh jag ser fram emot det så mkt! Är så spänd på att få se den lilla / lille!!!

Vecka 18

I graviditetsvecka 18 griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna.

Om du inte redan varit på ultraljudsundersökning, blir du antagligen erbjuden detta denna, eller nästa vecka. Det är en alldeles speciell upplevelse. Om den blivande pappan följer med till undersökningen, kan detta bli hans första "möte" med sitt barn, och många män upplever att det först nu verkligen går upp för dem vad som håller på att hända. Ultraljudsundersökningen utförs av läkare eller barnmorska med särskild utbildning.

En geléaktig massa smörjs ut på magen och ultraljudshuvudet förs långsamt över magen och du kan se fostret på en skärm.
Undersökningen gör inte ont och anses vara helt riskfri.

Målet med undersökningen är:

1) att fastställa tid för förlossning
2) att se om du har flera foster
3) att se hur moderkakan är placerad i livmodern
4) att se att allt är som det ska med fostret
Läs mer på våra temasidor om ultraljud

Fostrets längd: 21 cm. Hel längd, hjässa till fot


Förbaskade huvudvärk

Sitter här i soffan med min " lilla " mage och funderar på om det e dags för sängen..
Jag har sån jäkla huvudvärk! Har haft det i tre dagar nu =(
Äh jag orkar fakiskt inte skriva mer..
Återkommer i morgon!

natti natt

Lyckad fest!

Det var verkligen en lyckad fest som mamma hade fixat! Jag var nog inte den enda som hade riktigt kul där =)
Lite tråkigt dock att alla skulle in till stan så tidigt och inte stanna kvar på festen..
Men så e det ju med dagens ungdomar :P hahah

Söndagen tillbringades med min underbara Micki! Vi hade en filmkväll med god mat ( som jag dock inte kunde äta allt av för det var så starkt ^^, ) haha! Men det var en riktigt mysig söndag iallafall!
Hela helgen har varit helt underbar!
I just love my life right now ♥

Ska nog åka och hälsa på svärmor i veckan oxå.
Sen på fredag är det dags för vårt ultraljud och så fyller ju min älskade kusin år ♥

Ha nu en bra dag!



100 års fest!

Idag e det 100 års fest för Mamma och Yvonne =) Ska faktiskt bli riktigt roligt!

Igår var en helt underbar dag! En heldag med Micki! Gjorde lite ärenden i stan och sen satt vi på Roberts i någon timme och bara tjabbade! Vi skulle ha gått på bio, men vi sket i det och gick till Verona och åt gott istället!
Men sen på kvällen när vi va hemma så mådde jag verkligen inte bra! Var inne och kräktes två ggr! Fy fasen vad jag hatar att kräkas! Försökte hålla mig så länge jag kunde, men tillslut gick det inte..
Det finns ju både Nack och fördelar med att vara gravid.. Nackdelarna e ju att man kan må illa och kräkas ganska ofta, m an får bristningar, brösten växer och ömmar och inte nog med det.. Alla dessa jäkla humörsvängningar! Fy fasen!
Men fördelen med att vara gravid.. Jag kan bara komma på en sak! Och det är ju att vi kommer att vara två stolta föräldrar i Januari då vår lilla bebis kommer! =) Jag kan nog inte komma på något så mer underbart än det!
Igår när vi satt på Roberts så tänkte jag.. Innan tyckte jag att det var grymt jobbigt att inte kunna "leva" som jag gjort innan.. Gå ut och festa och dansa med mina vänner och allt sånt.. Men nu.. Nu känner jag inget sånt längre! Man mognar ganska snabbt och tar sitt ansvar. Man ska ju bli förälder! Jag kommer fortfarande att vara samma Cissi som innan! Bara det att jag kommer vara Mamma Cissi ^^, haha!
Jag ska bli mamma!! Det känns helt overkligt! Men helt underbart!

Kanske slänger in en bild på det jag ska ha ikväll.. Annars får ni ha en trevlig lördag!
Hej då!

Vilken underbar dag!

Dagen började med att jag fick frukost på sängen av Micki!
Sen har vi varit inne i stan och gjort lite ärenden, ska snart in igen och köpa present till mamms som fyller år på söndag. Sen ska vi äta lite gott och gå på bio. En underbar dag helt enkelt =)

Plockade en till fästing på Santo innan. Såhär många som han har haft detta året har han aldrig haft innan.
Dom kommer väl nu bara för att jag har gått och sagt " Nä men Santo får aldrig några fästingar, han har bara haft två detta året "
Ja då passar dom jävlarna på att bita sig fast i honom! Typiskit!

Nej nu ska jag slänga på mig mina mammabyxor och sen ska vi bege oss in till stan igen!
Ha en bra fredag!

Hej då!


Gäääsp!

Jag är så trött idag! Vilade innan, liiiite längre än vad jag hade planerat. ( Man ska aldrig snoooooooooza! )
Bara för att jag var tvungen att gå upp så tidigt idag för att tvätta klockan sju..!
Var hemma hos Emelie en stund innan idag oxå och drack kokosjuice och babblade en massa. Fick låna The Boondock Saint 2 som jag ska se sen.

Vi hörs i morgon.

Natti natt

Tidig morgon!

Har varit uppe sen sju i morse. Var tvungen att tvätta och det fanns ingen annan tid än sju på morgonen!
Men det gör inte så mkt endå. För jag har endå vaknat tidigt varje morgon endå..

Jag skriver lite mer senare. Måste ner i källaren igen.
Hej så länge!


Vecka 17

Under de kommande veckorna kommer du för första gången att känna att fostret rör sig. Hur upplever du det? Till att börja med undrar du säkert - "Var det...". Rörelsen är som lätta fjärilsvingslag inne i din mage, och inte lätt att känna. Som en såpbubbla som spricker? När du känner det flera gånger kommer du att vara säker.

Du känner dig kanske täppt i näsan, graviditetshormonerna påverkar slemhinnor lite så att de svullnar upp. Du kan använda lite saltvattenspray (finns på apoteket), vanlig nässpray ska gravida helst undvika.

Du kan svettas lite mer än vanligt, unna dig själv bra hygienartiklar.
I vecka 17-19 väljer de flesta gravida att göra en ultraljudsundersökning av fostret. Läs mer om detta i nästa vecka.

Fostrets längd: 19-20 cm. Hel längd, hjässa till fot.

 


God förmiddag!

Ska snart hoppa in i duschen för att sen göra mig redo för att åka till Skeppshult på kalas hos moster! Så egentligen hinner jag inte skriva så mkt för då kommer jag bli sen! hehe
Men jag lovar att återkomma senare idag då jag kommit hem igen!
Så ni får hålla ut i några timmar ^^,

Hej så länge

massa fläng fram och tillbaka

Idag har det varit full fart! In till stan och fixa med mammas present. Åt buffé med Amanda och sen gick runt på stan lite. Sen hem och ut med hunden för att sedan åka vidare till mamms och fixa ännu mer saker.. Och nu är man hemma! Finally!
Var ute i trädgården med Caroline innan och tog lite foton med hennes systemkamera! Bilderna kommer i morgon.
Åh jag köpte de första bebiskläderna idag! Tre stycken boddies! Så himla fina!



Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Ska på kalas i morgon i Skeppshult!
Ta hand om er!

Natti natt!

Graviditetsdiabetes...

idag var jag på MVC för att göra ett test för graviditetsdiabetes. Eftersom det ligger i släkten och att Sarah har det så är risken lite stärre för mig att jag kan få det under graviditeten. Så kvart över åtta satt jag på MVC och var skit nervös! För ett stick i fingret! hahaha! Vilken mes man e! Efter sticket så fick man dricka någon slags saft, som var extremt söt! Och efter det skulle vi sitta helt stilla i två timmar. Vi fick dock gå på toa om vi behövde, men annars skulle vi sitta ner och inte göra någonting. Skulle vi ha fått gå på stan i två timmar så hade dom inte kunnar mäta sockret i kroppen, eftersom då hade vi gjort oss av med det vi drack. ( sockerlösningen )
Iallafall.. Efter två timmar så fick vi ta ett stick i fingret igen, och mitt såg bra ut ( high five ) så jag kunde gå hem!
Ska göra ett sånt test igen längre fram i graviditeten. Det var ganska lamt att bara sitta rakt upp och ner, man blev ganska trött.. Sen är ju jag så himla morgontrött oxå så det var lite segare än vanligt :P
Det var två mammor där med sina barn! Och ena barnet var så himla gulligt! Hon sa " titta " till allting!
Sen hade hon sånt underbart skratt =)
Åh jag längtar tills vi får vårt barn!
vad tror ni det blir? En pojke eller en flicka?
Jag trodde flicka först, sen pojke.. Och nu vet jag inte! haha
Men jag är så grymt nyfiken så det finns inte! Vill så gärna veta vad det ska bli!
De flesta som frågar om jag vill veta vad det ska bli säger alltid " näää men det är ju spännande att inte veta förrens förlossningen är klar "
Ja det kanske det är. Men jag vill veta vad det är. Så är det bara.

Nej nu ska jag bege mig mot sängen.
I morgon ska jag in till stan för att fixa med mammas present.

Vi hörs kanske i morgon!

God natt!

RSS 2.0