Tisdag

Inget jobb idag.. Men däremot i morgon på MVC, Ungdomsmott och BUP. =) Nära och bra ju!
Jag och Micki åkte in till stan för att fika lite sen åkte vi och tittade på olia modeller av barnvagnar. Hittade en jätte fin =) Ännu finare än den jag kollat på innan ^^,
Sen har vi kollat upp lite ang bilbarnstol.. Det kostar ju ganska mkt om man ska köpa en ny varje gång bebisen växer ur stolen. Så jag gick in på If´s hemsida och kollade lite där eftersom jag hört att man kan hyra vid If. Då betalar man 109 kr i månaden om man inte är kund hos dom, och 89 kr om man är kund hos dom. Så det ska vi nog göra. Det är ju fina och bra stolar oxå. Jag menar, ett försäkringsbolag hyr ju inte ut stolar om inte är godkända.
Nej nu ska jag köra bort till mamma och pappa och kolla om dom har någon bra film som vi  kan se på ikväll.

En snabb affär!

Idag efter jobbet åkte jag och Micki till flygstaden efter jakt på skor till mig. Har ju som sagt bara mina jympadojjor så det var dags för ett par varmare vinterskor. Vi gick in på Skopunkten och kollade.. Och jag hittade mina nya skor inom några minuter! Så jag köpte dom och och vi var ute ur butiken efter 7 minuter! Jag har aldrig letat och hittat ett par skor så snabbt som jag gjorde idag! Riktigt skönt att slippa att leta! =)
Efter skoköpet åkte vi hem till svärmor och fikade och pratade förlossning :P Det bör jar ju närma sig nu och jag börjar bli smått nervös! Eller där ljög jag. Jag börjar bli riktigt nervös! hahah!
Men det kommer nog gå bra!
Jag fick städa på BB idag =) Och jag fick sån längtan tills det är jag och Micki som sitter där med vår lille / lilla! Man ser verkligen hur glada och lyckliga föräldrarna är! Speciellt papporna! Dom ser så stolta ut =)
Får se om det blir något mer jobb i veckan, men annars blir det lite jobb på söndag iallafall.
Nej nu ska jag fortsätta att se på Svenska Hollywood fruar!
Ha det!
Hej då!

Mina finaste vänner <3

Jag har nog.. Eller jag har världens finaste vänner! Jag älskar verkligen er så mycket och är så glad att ni finns! Tack för en underbart fin kväll med babyshower! Tack Amanda som anordnade detta för oss! Och tack alla för dessa fina presenter vi fick! Ni är guld värda! Jag är så otroligt glad så ni anar inte!

Dagen började med att jag åkte bort till Blomsterlandet för att köpa hem lite blommor som jag skulle plantera här hemma. Har ju en årlig tradition att göra egna julgrupper varje jul =) Caroline följde med mig för att hjälpa mig bära lite. Sen bar det av till Amanda på lite adventsfika ( trodde jag ) När vi kom fram tänkte jag inte så mkt på att det var väldigt tyst, jag hälsade på Zacko och sen skulle vi gå in i vardagsrummet. När Amanda öppnar dörren så står Dex, Sara, Anna, Kim, Mamma, Sarah, Caroline, Åsa och Patricia och säger " suprise " Och snacka om att jag blev suprised! haha! Jag hade inte en blekaste aning om att dom skulle göra något sånt för mig! =) Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen! Amanda hade verkligen gjort ett bra jobb! Allt var så fint och det värmde verkligen i hjärtat! Jag är så otroligt tacksam för denna kvällen! En underbar kväll med mina närmaste vänner som jag älskar så mycket! Det kunde verkligen inte bli bättre!
Jag kan inte tacka er tillräckligt! Men tack ännu en gång!
Ni är verkligen de finaste vännerna jag har! ♥

Shutter Island

Hmm.. Vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen.. Gillade jag den eller inte? Jag har faktiskt ingen aning. Har aldrig tyckt så om en film.. Det var en film som man inte kunde sluta titta på för man ville se hur den slutade, om man fick något svar.. Och det fick man ju.. Hmm.. Jag känner mig lite förvirrad! hahah! Knasig känsla efter en film :P
Jag trodde jag fattade hur hela filmen skulle sluta, men jag hade verkligen fel! haha! Men Leonardo levererade som skådespelare iallafall. Det ska han ha credit för!

Nej nu ska jag borsta tänderna och sen gå ut med Santo. Sen blir det nog sängen för min del. Känner hur mina ögon börjar gå i kors nu..

Ha det så bra!
Sov så gott!

Lördagsmys för hela slanten =)

Idag har vi varit på jakt efter ett gnistskydd till vpr öppna spis, men det resulterade i at vi inte hittade något :P Så jakten fortsätter en annan dag! Jag fick med mig en adventsljusstake iallafall =) Så nu är det lite mer julstämmning i hemmet! Jag måste leta upp mina stora julkulor som ska hänga i fönstret oxå.. Kommer bara inte ihåg vart jag lagt dom.. Hmm?
Micki gjorde en riktig pangmiddag innan oxå =) Oxfilé med klyftpotatis och beiarnerise sås, och sen självklart hans supergoda sallad! Han skämmer verkligen bort mig ;)
Nu har jag tänt upp en massa värmeljus i lägenheten så det blir lite varmt.. Vi har nog en ganska kall lägenhet, för alla klagar alltid på att det är så kallt när dom kommer :P Men jag känner ingenting :P Är ju konstant varm! haha!

Nej nu ska jag nog ta mig upp till soffan och lägga mig och bara slappa resten av kvällen.
I morgon ska jag hem till Amanda på lite adventsfika =)
Så vi hörs nog i morgon, ska bättra mig med bloggandet.

Ta hand om er!

Hej Vinter!

Fy fasen! Man fryser ju stjärten av sig när man går ut!! Man kan ju inte stanna inne precis, har ju en vovve som måste rastas. Man skulle ha haft en sån varm overall som man hade när man var liten! =) Undra hur det hade sett ut! haha!
Jag måste verkligen ha vinterskor! Har ju bara mina jympadojjor =P Köpte ju nya skor innan, men dom e alldeles för höga för att gå i nu med min magen :P
Måste köpa lite julpynt oxå. Trodde att jag hade mer julpynt, men icke! haha! Jag hade en ljusstake, en tomte och en stjärna som man hänger i fönstret :p
Ska iallfall köpa en adventsljusstake till ^^,

Nej nu ska jag in till stan!
Hörs kanske sen!

På med handleds skydden!

Jahopp då ligger man i sängen efter en fullspäckad dag!
Dagen började med ett besök hos barnmorskan. Fick ett tips ang mina svullna fingrar. Det är så att mina armar och fingrar somnar när jag sover, och låser sig ibland oxå. Och då rekomenderade hon mig att sova med handlesdskydd på. Då är händerna stabila och allt flyer på som det ska i dom :P
Sen sa hon till mig att jag måste ta det lugnt. Det är det bästa för den lille / lilla oxå. Då kanske h*n börjar växa lite som h*n ska.. Så nu ligger jag i sängen med handlesd skydd på båda händerna och tar det lugnt :P haha!
Det var faktiskt ett väldigt trevligt besök idag. Vi pratade lite om förlossningen och sånt oxå.. Blir mer prat om det nästa gång. Magen hade växt 3 cm sen sist så det jag blir ju iallafall lite större. =) Jag är faktiskt riktigt nöjd med min barnmorska. Hon är trevlig och lätt att prata med + att hon är riktigt trevlig oxå. Fick ju kanske inte det intrycket av henne första gången, men jag gillar henne riktigt mkt nu =)
Efter besöket hos barnmorskan gick jag hem och sen ut med Santo. Sen åkte jag och tankade och städade bilen. Efter det blev det en snabb visit i stan med systrarna. Och sen bar det hem till mig för lite städning och fika ^^,
Sen kom mamma och vi åkte till Eurostorp och handlade.
Jag har så ont i mina fötter nu  :P Men jag har ju mig själv att skylla så :P

Usch fy fasen vad varmt det är med dessa skydden på händerna! Tror jag ska öppna fönstret så det kommer in lite kyla i rummet. Då sover jag bättre oxå =)

I morgon ska jag gå upp tidigt har jag bestämt mig för. Ska duscha och njuta av morgonen med en god frukost och sen en runda med Santo. Låter hur bra som helst i mina öron :)
Tror jag ska julpynta i morgon oxå, kan verkligen inte hålla mig längre! haha!

Ni får sova så gott och hoppas att er dag har varit bra!
Ta hand om er!
Hej då!

Vecka 33

Vecka 33

Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.
En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.
Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.


Fostrets längd: ca. 41 cm
Fostrets vikt: ca. 2000 g



Vilken jobbig dag..

Idag har varit en jobbig dag! Även fast jag inte gjort något ansträngande så känns det i hela kroppen nu när jag lagt mig. Hela denna dagen har kännts jobbig och tråkig. Inte tråkig att det inte har hänt något utan den andra tråkiga.. Om ni fattar :P haha
Det blev inte att jag åkte och städade bilen idag. Tar nog det i morgon när jag endå ska tanka bilen.
I morgon har jag fullt upp.. Först ska jag till barnmorskan kvart i nio, sen hem och gå ut med Santo, vidare till att tanka bilen + städning av bilen, hem igen och följa med Caroline in till stan, sen hem och advents städa lite, vidare till Rusta och sen leta efter två advents ljusstakar och sen handla mat.. Usch jag kommer vara helt död i morgon när jag kommer hem!
Så därför ska jag passa på att lägga mig i tid idag så jag kommer upp hyffsat tidigt i morgon så jag hinner duscha.
Därför avslutar jag nu =)
Hörs i morgon!
God natt!
Ta hand om er!

Nu har vi vaknat till liv igen

Oh herregud vad länge jag har sovit nu! Santo har legat jämte mig hela tiden så han har sovit lika länge han :P Nu får vi gå ut en rejäl runda med honom =)
Fick verkligen kämpa för att komma upp ur sängen nu :P Fick rulla över på Mickis sida och sen vet jag inte riktigt hur jag lyckades, men upp kom jag iallfall ^^,
Jag drömmer alltid så konstiga drömmar nu.. Det har jag gjort de senaste veckorna / månaden nu.. Ibland kommer jag ihåg dom och ibland inte. Men då vaknar jag upp med en konstig känsla i kroppen.. Precis som " Vafan hände?" haha
Nä nu ska jag ta mig något på mig mitt foglossningsbälte, varma kläder och sen bege mig ut i minusfraderna!
Jag får se om jag bloggar mer idag.
Annars hörs vi i morgon.

Hej svejs!

H*n vill inte växa som h*n ska.. =(

Jag e lite ängslig idag.. Var på återbesök på MVC där vi kollade så att den lille / lilla växer dom h*n ska.. Men h*n väger fortfarande för lite.. Jag trodde att allt skulle vara bra, men jag ska få komma på återbesök igen om två veckor.. H*n borde väga runt 1900 nu, men h*n väger bara 1300.. Iof är det  bara 3 hg det rör sig om och barnmorskan sa att det inte var något att oroa sig för, men dom kommer kontrollera mig nu för säkerhets skull.. Men man blir ju lite orolig endå..
Sen har jag haft så ont i höfterna idag med.. =( Går lika snabbt som en gammal tant med rullator.. Alltså inte så speciellt snabbt..
Höll på att bli påkörd idag av en gubbe när jag gick på ett övergånsställe.. Jag var över mer än halva, nästan över hela vägen då han kommer i full fart och saktar inte ner. Han trodde väl inte att jag gick så sakta. Det var nog bara en meter innan han hade kört på mig. Först blev jag bara förbannad! Men sen när jag kommit över vägen kom rädslan! Jag rös i hela kroppen och tänkte på hur det hade kunnat gå. Tänk så hade jag blivit påkörd.. Då hade det inte bara varit jag som hade skadats kanske..? Så nu ska jag vara extremt försiktig med allt.. Vill ju inte skada mig så vår lilla / lille skadas!

Idag ska jag nog åka hem till mamma. Tänkte städa bilen lite.
Sen ska jag bara ta det lugnt och ta hand om mig själv idag. Känner att kroppen börjar strejka lite nu..
Så jag ska gå och vila en liten stund nu, och se om man vaknar upp lite gladare och piggare..
Vi hörs sen!



Update: jag skrev fel innan.. H*n väger 1600 nu och inte 1300

Nu är han fin vår lilla vovvs =)

Nu är han fluffig och ren lilla Santo. Han var så duktig när mamma duschade honom. Han stod och tjurade hela tiden :p haha!
Nu är det bara jag kvar som ska duscha och sen är det sängen för min del. Men först måste jag ner i tvättstugan och hämta upp tvätten, sen ska jag kolla på Desperate Housewifes. Sen kan jag duscha =)
Idag har min rygg och höftvärk varit ganska lugn fram tills nu när jag var ute med Santo. Jag kunde knappt gå! =(
Ibland tycker jag synd om mig själv faktiskt ^^, Men det får man göra!
Ska försöka få tag i vaktmästaren i morgon ang tapetseringen i rummet.. Han har inte svarat nu när jag har försökt att nå honom i två dagar.. Ska nog ringa från dolt nr i morgon och se om han svara då :P haha!

Nej nu börjar Desperate!
Hej då!

"Ska vi bada"?

Och Santo springer och gömmer sig! haha!
Men idag kommer han inte undan. Mamma har kommit hit och ska hjälpa mig med att bada Santo. Kan ju inte lyfta i honom i badkaret själv så hon får använda sina muskler lite idag.
I morgon ska jag jobba på förmiddagen och sen får jag skynda mig bort till MVC innan 11 då jag ska på ultraljud igen för att kolla den lille / lilla. Kolla så att h*n växer som h*n ska. Sen när jag e klar där borta så ska jag storstäda här hemma. Måste ju vara fint inför heögen då det e dags för årets första julpynt och möjligtvis kanske årets första glögg? =)
Nej nu ska jag försöka fånga in Santo så vi kan duscha honom så han blir ren och snygg igen =)

Vi hörs lite senare.



Riskfyllt men berörande arbete

Har precis sett på dokumentären om Krigsrepotern Martin Adler som blev skjuten till döds 2006. Det var en väldigt berörande dokumentär där man fick se hans arbete. Både film och foto.
Man ser i media hur det är i fattiga och krigshärjade länder.. Tror man.. Men efter denna dokumentär så har man fått mer inblick hur det verkligen är runt omkring i världen. Det var en väldigt berörande dokumentär som satte sig i hjärtat.. Det kom några tårar när jag satt här och kollade.. Det gjorde så ont i mig att se hur människor har det.. Och så går vi här hemma i Sverige och klagar på det ena efter det andra! Jag ska inte klaga mer iallafall.. Det finns dom som har det 100 ggr värre än oss här i Sverige. Vi inser inte hur bra vi har det.
När jag såg programmet kom jag att tänka på Johanne Hildebrandt som oxå har följt krigen runt om i olika länder. Då hon var nere i Irak (tror jag det var) och följde soldaternas arbete, följde jag hennes blogg dagligen. Där fick man en inblick hur soldaternas arbete ser ut, hur farligt det är i krigshärjade länder och vilket bra arbete soldaterna gör. Vi skickar inte ner våra soldater till länder för att kriga. Vi skickar ner dom för en god sak. Att hjälpa till. Att hjälpa dom som hat det värre ställt än oss. Våra soldater gör ett bra arbete! En god gärning!
Det är ett riskfyllt arbete att jobba i ett krigshärjat land. Men de som gör det.. Gör det för en god sak.
Som Martin Adler. Han ville att folk skulle få upp ögonen för hur det verkligen ser ut i världen, det vi blundar för. Och han gjoirde ett bra arbete.
Tänk om Svenska folket kunde börja tycka att våra soldater oxå gör det..?

Hm, det blev visst lite mer skrivande än om Martin Adler. Men jag tycker att vi kritiserar det militära arbetet alldeles för mkt. Jag har alltid haft ett intresse för det militära. Vet egentligen inte varför. Ville bli militär när jag var mindre, men alla mina allergier sätter stopp för det. Brukar sitta och titta på dokumentärer på Discovery när det handlar om det militära. Det intresserar mig.
Micki kan bli ganska trött på mig ibland när jag börjar fråga om vad saker betyder och vad det är osv. :P haha Men som man har blivit lärd.. Frågar man inte får man inget veta ^^,

Med detta tackar jag för mig och säger god natt!

Ta hand om er!


Vad var det jag sa ( skrev )

Jag skrev ju innan att jag kommer vara hungrig igen om en timme.. Och vad tror ni jag är nu? Helt rätt.. HUNGRIG! Jag har nåt fel på min mage! haha! Jag vill ju inte äta för mkt heller, ska ju gå ner kilona sen efter förlossningen oxå.. Hmm.. Jobbigt!
Usch jag fryser så mkt! Var ute med Santo innan i skitvädret! Snöblandat regn är fan det tråkigaste väder som finns! Man bli så himla blöt! Och så blir jag på så dålig humör :P hehe! Men nu har jag tänt upp en massa ljus i hela vardagsrummet.. Rättare sagt 27 st =) Har tänt upp massa ljus i den öppna spisen så att det ser ut som ett hjärta =) hehe!
Nej nu måste jag sätta mig upp ett tag, mina höfter is killing me!
Skriver kanske mer sen.
Baj baj!

Rullar fram

Uuuäh jag är så mätt så jag rullar fram när jag ska försöka ta mig fram någonstans! Har precis äit hemmagjorda hamburgare med pommes!  Och jag vräker alltid i mig maten så jäkla snabbt! Så blir jag proppmätt och orkar och kan inte röra mig! Sen en timme senare är jag hungrig igen! Det känns som om jag äter hela tiden! haha! Det finns inget stopp i mig!
Tänk om bebisen kunde växa lika mkt som jag gör :P Då hade h*n inte varit förliten ;) Iof har jag bara gått upp 11 kilo hittills, och mer väntar väl =) Ska till MVC på onsdag och göra ett ultraljud till för att kolla så den lille / lilla växer som h*n ska. Sen på torsdag ska jag dit igen på en vanlig kontroll hos min barnmorska. Sen är det fredag =) Wohoo!! Och sen kommer söndagen och då jäkla ska det pyntas hemma! ( Med det lilla jag har ) haha! Har inte så mkt julpynt eftersom jag bodde i en liten etta innan och där fick det inte plats så mkt. Så jag får inhandla två adventsljusstakar till att ha i fönsterna för jag har bara en just nu ^^, Men julgardiner struntar jag i. Jag gillar dom vi har hemma och sen tycker jag inte att det finns så många fina julgardiner..
Usch nej nu ska jag försöka ta mig upp ur soffan och diska av tallriken.

Hörs sen!


Namnsdag =)

Idag har jag namsndag! Grattis grattis till mig själv :D Och jag firar min namnsdags med pepparkakor och mjölk och lyssnar på Tracy Chapman. Bebisen lyssnar oxå =) H*n sparkar och har sig! Mysigt! Vi har en skiva hemma med Tracy Chapman som Micki köpte när vi var i Thailand. Tänkte lyssna på den innan men jag kan inte hitta den någonstans.. Så jag får lyssna från youtube :P För hon har ju inga låtar på Spotify.. =(
Idag har jag jobbat lite.. På Fiskaregatan.. Uuuäh! Nä men det var  inte så farligt idag. Faktiskt ganska lugnt.
Sen när jag kom hem så hade Santo varit i min väska och tuggat sönder massa saker! En sån där roller som man tarbort hår från kläder, en kajalpenna och sen lite annat skit som jag hade där i, dock inget viktigt.
Men det absolut roligaste var ju när jag såg Santo..! haha!
När jag kom hem och upptäckte detta så sa jag " va ha du gjort Santo " Då sprang han till sin plats i sovrummet och satte sig, vilket han alltid gör nu när han gjort något som han vet är fel.
Jag började plocka upp allt papper och resterande.. Sen kommer han smygandes med huvudet böjt neråt och öronen bakåt vikta.. Och jag bara knäcker mig! Då sitter det klisterpapper under hans haka och på halsen! Som hade fastnat! Hahaha Det såg så roligt ut! Tog foto på honom, blev inte så bra kvalite, men det e ju ingen bra kamera i Iphonen heller så :P


Haha jävla klant!

Hahah jag satt och läste Hallandsposten precis och fick mig ett gott skratt!
Kolla denna artikel ;)
http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.1030367-skulle-ovningskora-hamnade-pa-altan
Jag kan ju inte hålla med om att det kan vara lätt hänt :P haha!

Idag har jag varit hemma hos familjen Sörum. Amanda bjöd på våfflor =) Sen när jag kom hem gick jag en lååång runda med Santo när jag kom hem. Vilket var jätte skönt! Hade klätt mig varmt, och Santo gick hur bra som helst! =)
Nu har jag tänt upp en massa ljus i vardagsrummet och lagt mig till rätta i soffan.. Mysigt =)

VI kanske hörs senare..
Hej så länge!

Massa mys!

Det blev rätt sent igår så därför skriver jag nu istället.
Kom hem efter äventyret i snöstorn på motorvägen till och från Gbg runt två tiden. Jag var helt slut! Satt och spände hela kroppen hela vägen och kunde inte riktigt slappna av. + Att jag hade så fruktansvärt ont i ryggen. Men det var bara att bita ihop! Jag ville ju inte köra av vägen om jag tappade koncentrationen.
Somnade direkt när jag kom hem och sov kanske lite för länge idag. Men jag hade ju nästan varit uppe i 24 timmar så jag behövde sova ut ^^,
Nu sitter jag hemma med tända ljus i hela vardagsrummet =) Satte in en massa värmeljus i den öppna spisen precis och fick en sån härlig julkänsla när allt var tänt! Åh jag längtar verkligen tills nästa helg!
Det händer mer roligt då än vad det gör denna helgen =)
Idag ska jag inte göra någonting. Bara slappa och... Ja inte göra någonting! =P

Jag skriver kanske lite mer senare.

Kalas

Ska snart bege mig bort till Trönninge på kalas! Lina har fyllt 10 =)
Dock kan jag inte stanna så länge, för jag och mamma ska hämta Caroline och Sarah i Gbg ikväll. Dom ska på konsert. Bullet for my valentine. SÅ vi ska köra härifrån vid nio. Då är vi nog framme vid elva nåt. Beror ju på hur väglaget är oxå. Hoppas det inte är mkt snö.. Inte kul att köra på motorvägen då...
Idag har jag jobbat lite.. Sen kom mamma, Sarah och Caroline hit med lite fika =) Och det tackar man ju aldrig nej till =) haha!
Vill ni veta en rolig sak?
Idag är det exakt två månader kvar tills bebisen kommer =) Åh jag längtar verkligen så himla mycket!
Tror jag kommer sakna min mage när h*n är född ^^, Ganska mysigt med en gravid mage nu =)

Nej gott folk, jag hinner inte skriva mer nu. Måste ut med Santo innan jag sticker iväg.
Ha en trevlig fredag så hörs vi kanske när jag kommer hem igen från Gbg.
Annars hörs vi i morgon.
Då ska Santo få bada ^^, höhö!

Hej då!




Vecka 32

Vecka 32

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.
På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.
Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.
Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln. Alla barnets 5 sinnen fungerar. Det saknas ett isolerande fettlager på kroppen för att kunna hålla värmen utanför livmodern. Om ditt barn föds nu, behöver det därför läggas i kuvös. Drick mycket vatten för att förhindra förstoppning. Ät många små måltider för att undvika halsbränna och dålig matsmältning.

Fostrets vikt: ca. 1950 g
Fostrets längd: ca. 40 cm


Fikabesök!

Mamma kom inom innan och skulle hjälpa mig med den sista touchen av gardinerna. Så nu ser det mkt bättre ut än innan. Och som tack för det så bakade jag en lite sockerkaka =)
Nu sitter vi och kollar på Förhäxad. Men ska snart åka till blomsterlandet.

Bebisen är i full gång idag. H*n sparkar och har sig, snurrar runt och trycker! =) Det e ganska mysigt nu.. Men det kan vara lite jobbigt när h*n håller på exakt hela tiden :P Men sen när H'n inte rör på sig liika mkt, då vill man bara att h*n ska röra på sig :P haha

Nej nu ska vi bort till blomsterlandet.
Vi hörs sen!

God morgon gott folk!

Idag e man uppe tidigt. Redan vid nio var jag uppe.
Men det var bara för att jag var tvungen att gå upp :P haha! Det var en tjej från ett företag som heter Realtail house som skulle ringa och ha en telefonintrevju med mig runt tio.
Men samtalet vara i kanske 8 minuter.. Eftersom jgag redan hade ett jobb så skulle hon återkomma efter nyår sa hon. För dom ville ha en som kunde komma in och hjobba varje gång dom ringde.
Iof så var det inget jobb som var så värst bra heller.. Det var bara två dagar i veckan och man tjänade runt 90 kr i timmen.. Lite som att jobba gratis =P

Idag tror jag faktiskt att jag ska bege mig in till försäkringskassa och prata lite med dom ang alla dessa blanketter man ska fylla i. Så kanske man får lite mer koll på allt.. :P Det är ju en djungel med allt detta med föräldrarledighet osv.
Tror att jag kanske ska ta och baka något gott idag med.. Får ju lite besök runt 2 tiden. =)

Nej nu ska jag och Santo äta lite frukost. ( han brukar alltid få lite yoggi eller fil när jag äter frukost =)  Han vet ju hur han ska titta på en när jag gör frukost :P

Vi hörs sen!


Hujeda mig!

Jag fick precis ett mejl från en sida som uppdaterar mig för varje ny vecka ang bebisens utveckling. Det som jag brukar lägga upp här i bloggen. Om ni vill gå in och kolla så är det www.babycenter.se Där kan ni se filmer vecka för vecka hur bebisen utvecklas osv. Väldigt intressant. Det finns en annan sidan jag är inne och kollar på oxå. www.mammasidan.se
Iallfall.. Jag var inne på babycenter och läste om min vecka. Sen kollade jag på en film om förlossningen.. heh! Det skulle jag kanske inte ha gjort.. När jag tänker på förlossningen blir jag grymt nervös! Men det är kanske inte mer än normalt för en förstföderska..?  Men lite läskigt är det allt.. Tänk att man ska trycka ut en liten människa på runt 3 kg!! Helt otroligt hur kroppen fungerar egentligen =)

Just i denna stund som jag skriver så sparkar den lille / lilla jätte mkt! Det kommer nog bli en kvällsmänniska =) Precis som sin mamma ;) För morgonmänniska är jag verkligen inte! haha! Micki är nog oxå kvällsmänniska, men han går upp tidigare än mig :P haha! Jag orkar inte gå upp på morgonen :P

Nej nu ska jag allt ta och gå ut med Santo och sen ska jag ta mig ett bad! Men jag ska vädra rummet med täcket vikt så att det kommer vara kallt i sängen när jag ska lägga mig =) Såååååå mys!

Natti natt på er!

Hej då!

Hej allesammans!

Nu har jag skickat iväg ett mejl till hyresvärden för att kolla med han så att dom tapetserar om den väggen som e skadad i bebisrummet. Vi hade ju inte tänkt tapetsera där inne, utan bara måla om. Så vi borde ju inte stå för att köpa tapeter osv. Jag ska inte ge mig i detta ärendet. Dom ska fasen komma och tapetsera. Det är ju trots allt bara en vägg så det borde gå ganska snabbt.

Idag har jag fixat och donat hemma. Lagt upp gardinerna, strukit dom och hängt upp dom. Är dick inte 100% nöjd med det, antagligen bara för att man är van att det inte varit gardiner i köket innan. Men vi vänjer väl oss tillslut :P Nu ser man iallafall inte in lika mkt som man gjorde innan.
Sen har jag städat och plockat hemma, bäddat rent sängen och hängt in tvätten i garderoben.
Så nu är det najs hemma hos oss.

Just nu sitter jag hemma hos mamma. Hon tyckte att jag skulle komma hem hit och äta lite mat. Jag har varit så sjukt sugen på Lassangette, och hon skulle göra det idag. Så jag och Santo fick pallra oss hit så hon blir glad :) hehe.

I morgon ska jag nog ge mig på att måla klart taket i köket, för sen är det helt klart!

Nej gott folk, jag måste lägga mig ner nu för min rygg tar kål på mig!
Jag skriver mer sen!

Hej så länge!

Jag är så gryyyym!

Fasen vad jag e bra på att lista ut saker ibland! Speciellt i filmer och sånt.. ( Men inte annars ) haha!
Som i Desperate Housewifes.. Jag visste sen två avsnitt tillbaka att det var hennes mamma! I knew it! haha!

Idag var det lite jobb på förmiddagen och sen bar det av till sjukgymnasten där hon gjorde en ordentlig koll på ryggen. Och det var inget mega fel på den. Det som spökar är att jag inte har en bra hållning nu när jag e gravid. Jag svankar ganska mkt och sen står jag inte rätt, och då arbetar min övre rygg mer än vanligt samt att ländryggen får ta ganska mkt. Men jag fick med mig några övningar hem som jag ska börja med och sen rekomenderade hon mig att börjar simma igen.
Så det e väl bara att sätta igång. =) Allt för att jag inte ska ha ont!
Sen har det hänt lite saker här hemma oxå. Vi ska få en ny fläkt! Och han ska göra ett mkt bättre arbete än vad det är nu sa han, för det är inte proffsigt gjort. " Här hänger det lite överallt " sa han när han kollade runt bland sladdarna.
Sen var vaktmästaren här och sprayade väggen och tog även med sig en bit av tapeten som han ska fixa fram till oss. Så förhoppningsvis blir det att vi får den snart så vi kan bli färdiga med bebisrummet.
Det känns som att saker och ting börjar rulla på lite nu. Allt börjar ta fart =) På fredag är det redan exakt två månader kvar tills den lille / lilla är beräknad! Ohhh! Jag börjar bli grymt nervös ska jag säga er! Satt och tänkte på det ganska länge innan, och tillslut började jag bli yr och må illa! hahahah! Kanske var för att jag kollade på 16 and pregnant?! höhö

Pappa har oxå varit här och hjälpt mig att sätta upp gardinfästena i köket samt fästa lite annat som var löst här hemma.. Så köket är till 96% klart nu.. Ska bara stryka och lägga upp gardinerna samt måla klart taket.
Sen är det projektet klart =)

Nej nu ska jag sova.
Vi hörs i morgon!
Ta hand om er!

Baj baj!

En snabbis innan jag ska sova

Det blir en liten snabbis här med bloggen nu innan jag ska lägga mig. Måste ju få sova lite innan jag ska upp igen :P Ska jobba i morgon, och börjar klockan 05.00. Jag brukar inte vara så trött när jag bärjar kl 5 som jag är när jag börjar 5.
Usch jag mår så illa.. Åt tacos innan, men sen blev jag så hungrig efter någon timme igen så jag kokade lite makaroner.. Men jag tror jag smörade dom för mkt, och det e nog därför jag mår så illa nu :P

Åh jag längtar så mkt till nästa vecka! Det kommer vara den bästa veckan på länge! Det händer massa saker då =) Woho!! =)

Nej nu måste jag faktiskt sova.. Detta var inget intressant inlägg endå! haha

Sov gott!
Ta hand om er!
HEj då!

Hold my hand

Hörde Michael Jacksons senaste låt idag och den fastnade direkt..


4 sorters kakor =)

Var som sagt hemma hos Amanda idag och bakade massa kakor :) Det blev schackrutor, drömmar, hallongrottor och sen en annan kaka med choklad i mitten! Och mums vad gott det var! Som vanligt äter man ju lite för mkt deg så när man väl ska fika så vill man inte ha några kakor för man har redan fått i sig lite deg och sen har man stått i lukten. Men jag fick med mig några kakor hem iallafall =)
Fick mitt foglossningsbälte på posten idag! Så vi får se om det hjälper mot värken.
I morgon ska jag jobba lite på förmiddagen och sen ska jag bort till sjukgymnasten och få tips och ryggen kollad. Jag fick ju Panocod utskriven av läkaren, och jag har pratat både med min barnmorska och med en läkare på sjukhuset och båda sa att jag kan ta det vid behov, men inte mer.. Men det känns endå inte bra, så jag tror inte jag ska äta dom. Får se hur sjukgymnastiken går först. Jag kanske inte ens behöver ta tabletterna.. ( hoppas )

Usch jag känner mig lite irriterad och på dåligt humör idag. Jag blir så irriterad på vissa saker som är så löjliga. Inget jag kan skriva om i bloggen dock. Men vissa kan ju inte acceptera vissa saker. Och sånt stör mig!
Nej usch! Nu ska jag fortsätta att se på Ghost Whisperer..

Ha det bra!

Jävla mardröm!

Usch! Jag hade en sån hemsk dröm innan!
Jag drömde att Micki var Petter?! Alltså.. Han var Micki, men han var känd som Petter..
Iallafalll.. Jag åkte taxi till Östergårds skolan för jag skulle följa en kompis en liten bit påväg in till stan för hon skulle bädda ett jour rum?!
Så helt plötsligt så hade Micki gjort slut med mig.. För några månader sen?!! ( fattar ingenting )
Så jag ringde till honom för att kolla hur det var med honom och om han ville ta en fika i stan. Jag ringde honom och då svarade en präst, som sa att Micki ringer snart upp mig för han höll på att byta om.
Sen helt plötsligt var jag hemma hos honom och vi satt i soffan och pratade och drack te.. Jag var fortfarande gravid, men han ville inte vara tillsammans med mig för han kände inte för att bli pappa?!; han ville vara känd istället..
Usch fyfasen vad jag lipade när jag vaknade!! Sjuk jävla dröm!
Det är ju inte första gången jag drömmer sjuka drömmar.. Tycker jag drömmer det hela tiden..

Igår jobbade jag, sen efter jobbet åkte jag hem till svärmor på lite söndags middag och lite fika på det efteråt =)
Jag var nog hemma vid halv elva, och då var jag så trött så jag orkade inte blogga..
Idag ska jag hem till min underbara kusin Amanda! Vi ska baka massa kakor :D Och sen ska vi ha en fika med alla kakor och dricka te :D haha! Så himla mysigt!
Så nu ska jag bara äta lite frukost och sen ska jag hoppa in i duschen för att sedan bege mig till Amanda.

Jag skulle visst ha tvättat igår, men det hade jag total glömt bort så fick boka en tid tills i morgon!
Och i morgon ska jag bort till sjukgymnasten och sen när jag kommit hem igen kommer vaktmästaren och ska fixa väggen.


Nej nu skriker magen efter mat!
Vi hörs sen!



Live from sängen!

Nu har jag lagt mig tillrätta i sängen efter en bra bio kväll!
Unstoppable var en sevärd film. Men ingen jag tycker man ser mer än en gång. Som vanligt levererade Denzel Washington! En riktigt bra skådespelare måste jag säga! Han gjorde hela filmen! =)
Borde egentligen försöka att sova istället för att blogga då jag ska börja jobba 06.00 i morgon bitti. Men jag märker att jag skriver mindre och mindre i bloggen och jag vill ju inte tappa mina läsare.. Så jag får offra lite av min sovtid till er =)
Dagen i sig har varit helt okej. Jag vaknade innan klockan ringde! Var inte speciellt trött då, men somnade om i 20 min och sen var det kört! :P Det var riktigt jobbigt att gå upp.. Inte bara att jag var trött utan höfterna bestämde sig för att inte hänga med idag.. Men det är ju bara 9 veckor kvar så det e bara att bita ihop ^^, hehe!
Så i morgon ska jag gå upp direkt när klockan ringer eller om jag vaknar innan.
En annan tråkig sak som jag drabbats av är att min axel börjar strejka.. Vet inte vad som är fel, men det gör satans ont uppe på axeln och sen strålar det ner i hela armen.. Först trodde jag att jag hade sovit fel, men det kan väl inte göra ont i nästan två veckor efter? Eller?
Äh, som mamma och pappa sa när vi var små och hade ont.. " Det går över när du gifter dig "
Så Micki.. Du vet vad du ska göra ;) hahah!

Nä skämt och sidor, nu måste jag faktist sova..
Hoppas ni haft en mysig lördag!
Ta hand om er!

Snabbmat!

Just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar :) Det blir kycklingklubbor med pommes! Yummie!
Det var ganska lugnt på jobbet idag. Kunde ta det i min egna takt och inte stressa.
Men fyfasen vad mör jag var i kroppen när jag kom hem! haha! La mig i soffan i 15 min och sen var det kört! Höfterna värkte och jag kom knappt upp ur soffan! haha! Lyckades stappla mig till sängen där jag la mig tillrätta för en stunds vila. Kände mig som en gammal skrupplig tant som hade gjort i brallan när jag gick! Det såg nog ut så oxå! haha!
Men jag har beställt ett foglossningsbälte nu så det kommer nog nästa vecka någon gång.

Ikväll ska jag på bio med mamma och Caroline. Vi ska se unstoppable med Denzel Washington!
Så det blir en liten tjejkväll =) Mysigt!

Nej nu e maten klar!

hörs sen!

Alla är vi olika..

Alla blir inte enorma under sin graviditet, vissa blir lite mindre och andra blir större. Jag tillhör inte den gruppen som blir stora. Vår bebis e lite mindre än vanligt, men det är inte mkt och det är ingen fara. Jag var inte stor innan jag blev gravid heller och kommer antagligen inte bli så mkt större heller. Så ni behöver inte kommentera hela tiden att jag är " liten " och " kommer du inte bli större ". Det kan vara ganska irriterande när folk kommenterar hela tiden. Alla är vi olika. 
Jag själv tycker att jag har hyffsat stor mage. Och det tycker våra nära och kära oxå.
Så behåll era åsikter för er själva istället för att gång på gång påpeka att ni tycker jag är liten.
Visst, vänner som man inte träffat på ett tag som kanske tror att man skulle vara lite större, gör mig inte något att dom säger att jag inte är så stor. Men folk man träffar dagligen som kommer med kommentarerna.. Det är ganska tröttsamt att höra det nu..

Iallafall..
Idag har jag jobbat. =)
Först var jag i Harplinge och städade. Tog jobbe bilen dit, en volvo v50! Hur skön som helst att köra!
Sen tillbaka till sjukhuset där jag var på en avdelning för första gången på vääääldigt länge! Hade nästan glömt hur det var att städa på en avd.. Många grisiga lukter när patienterna gör på sig eller slabbar ner.. Men det e ju inget dom an hjälpa. Men jag var inte riktigt beredd på lukterna :P
Efter jobbet åkte jag hem och gick ut med Santo och sen åkte jag och mamma in till stan för en fika med Marje och Lisbeth. Mycket trevligt =)

Har faktiskt lagt mig till sängs nu eftersom jag ska jobba i morgon. Känner mig helt slut i kroppen.
Jobb hela helgen :D Najs!

Jag återkommer nog i morgon när jag sovit efter jobbet ;) höhö


Natti natt på er!

Full fart

Idag har det varit full fart i magen! Den lille / lilla har hållt igång hela dagen! =)
På ultraljudet så fick barnmorskan kämpa för att få en bra bild när hon skulle mäta och ha sig =P
Vi har en liten vild envis bebis i magen ;)
Jag har faktiskt inte gjort så mkt idag, har helt enkelt inte haft ork till någonting.. Jag vill bara sova hela tiden :P
Men i morgon blir det lite jobb och sen ska jag in till stan med mamma och hennes kompisar och fika =) Myyysigt!
Sen på lördag och söndag ska jag jobba. ÄNTLIGEN! Jag blir så rastlös här hemma när det inte finns jobb på sjukhuset.. Jävla piss att dom ska ha den där två års gränsen!

Usch det är så varmt i sovrummet! Men öppnar jag fönstret så blåser väl allt ner från fönsterbrädan! Det är ju full storm ute! Det kanske hjälper om jag stänger av elementet!? hahah!
Nä fy jag får värmeslag! Jag måste kyla ner mig..
Vi hörs i morgon!

Natti natt!

Vecka 31

Vecka 31

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.
En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.
Du har förmodligen gått upp ganska mycket i vikt denna månad -- normalt 1,4-1,8 kg. Det är helt normalt att gå upp nästan ett halvt kilo i veckan under de sista tre månaderna. Bebisen behöver mer näring än någonsin tidigare under den sista trimestern.

 


Förmiddagen på MVC

Då har man kommit hem från MVC, spenderade hela min förmiddag där =) Det gör inte så mkt eftersom man blir bemött på ett sånt bra sätt där och man känner sig välkommen!
Dagen började med glukosbelastnings testet.. Det var bara jag som skulle göra det så jag hade hela rummet för mig själv. Ganska trist :P haha! Men sen kom det en tjej som skulle amma sin lilla dotter.. Så vi satt och pratade ett tag. Jätte trevlig tjej =) Hon sa att hon skulle hålla utkik då vår lille/ lilla bebis kommit så skulle hon gratta oss =)
Efter att de två timmarna hade gått kom skäöterskan som tar blodproven på min och gjorde det sista provet. Och det såg bra ut sa hon! SÅ det verkar inte som om jag har graviditetsdiabetes ^^, Woho!
Sen var det dags för ultraljudet. Jag fick ju komma tillbaka för att kolla så att moderkakan låg rätt för hon kunde inte riktigt se det på första ultraljudet. Sen kollade hon vikten på den lille / lilla . Och det visade sig att h*n vägde lite mindre än vad bebisarna brukar väga vid denna tiden av graviditeten.. Men jag ska komma tillbaka om två veckor och göra ett ultraljud till så att vi ser att h*n växer som h*n ska. Men hon sa att det är inget att oroa sig över. För det var precis på gränsen att jag skulle få komma tillbaka. Det rörde sig bara om några 100 gram. Hon sa oxå att det är ju olika för olika graviditeter.. Är mamman smal och liten så blir bebisen oftast liten.. Och är mamman större så blir ju bebisen större oxå. Så man kan ju inte förvänta sig att alla graviditeter är lika. För det är som verkligen inte.

Nej nu ska jag ta och äta min frukost, eftersom jag inte fick äta efter 20.00 igår. Så magen e allt tom mu.

Men vi hörs lite senare.

Soffläge!

Nu har vi intagit soffläge, jag och bebisen! H*n ligger och sparkar och har sig medans jag slumrar till lite då och då.. Jag är helt slut efter en stund på stan med anna och dex :P haha! Känns som om man varit ute och gått flera mil!
I morgon ska jag spendera nästan hela dagen på MVC.. Iallafall hela förmiddagen. Ska dit redan 08.15 för att göra det förbaskade glukosbelastningstestet ( graviditets diabetes ) Då sticker dom en i fingret och sen får jag dricka en sockerlösning och ska sedan sitta still i en soffa och inte göra någonting. Får gå på toa om jag behöver men inget annat. Enbart för att inte sockret lr vad det nu är ska sprida sig. Sen efter två timmar kommer dom och sticker mig i fingret igen för att kolla värdena..
Efter jag är klar med glukosbelastningstestet ska jag direkt till ultraljudet. Dom ska kolla så att moderkakan ligger rätt och sen kolla så att bebisen växer som den ska.

Nej nu börjar höfterna och ryggen strejka.. Dags att gå och lägga sig tillrätta i sängen och sova lite =)
Vi hörs i morgon!

En varm kopp te

Sitter med en varm kopp te och skriver lite blogg.. Känner mig så frusen idag så jag måste värma mig lite. Ska snart hoppa in i duschen och duscha lite extra varmt =) Sen blir det en runda med Santo. Även fast det e han som e ute och går med mig numera ;)
Hemskt vad mörkt det blir ute snabbt nu.. Klockan är bara lite över två och det börjar redan skymma lute.. Inte så konstigt att man är trött hela tiden..

Nej jag fryser ihjäl snart! Måste värma mig lite nu..
Vi hörs senare.


Bilder på väggen

Innan vi rev bort hela tapeten..







Efter rivningen av tapeten..





Ja som ni ser så ser det inte så fräscht ut.. Man ser ju vart skadan är någonstans.. Förstår bara inte hur man kan missa en sån sak?
Att vi aldrig ska kunna flytta in i en lägenhet där man inte behöver fixa och ha sig!
Tacka vet jag lägenheten på Brömsebrogatan! Det var en utav den mysigaste och finaste lägenhet jag bott i! Jag trivdes hur bra som helst i den!

Nej nu ska jag sova!
Natti natti på er!





Till Malin..
Nä jag är inte inne så mkt nu, men det e ju för att jag närmar mig min två års gräns..
Är inte du heller inne så mkt?

Rivningsobjekt!

Bebisrummet har idag varit ett rivningsobjekt! Jag och mamma tog på oss våra munskydd och satte igång med att riva tapeten! Och fy fan vad äckligt det var ska sni veta! Massa mögel och silverfiskar! Fy fasiken! Ni ska få se lite bilder sen. Haha en rolig sak hände.. Jag pratade med Micki i telefon, och helt plötsligt hör jag mamma skrika!!
"Åh det är en mus! Det är en muuuus!" Jag kommer inspringandes och frågar vad som står på..?!
" Ser du mus svansen?! Fy fan vad äckligt!"
Jag tittar upp mot ventilen och ser något som hänger ut.. Jag tar på mig handskar och klättrar upp på stegen så att jag kommer upp i höjd med ventilen.. Öppnar försiktigt den och ser att det inte är en mus svans! hahaha! Men mamma gav sig inte! Hon trodde det var en mus!
Men det var bara något äckligt kletigt spindelväv eller något! haha! Ni skulle sett hennes min! Hon var alldeles röd i hela ansiktet och man såg paniken i ögonen!

Den lilla/ lille har varit i full gång idag! Mysigt när h*n sparkar och har sig =) Man vänjer sig allt mer och mer och njuter av varje gång h*n rör på sig =) Men än sålänge har vi inte sett en fot eller hand.. =P

Åh vill ni veta en annan sak som gör mig så himla glad?!
Jag ska få Tiger tavlan som jag så gärna vill ha av mamma och pappa i julklapp :D Jag är den lyckligaste i hela världen!!! Jag sa att jag bara önskar mig den i julklapp, vill inte ha något annat än den tavlan!

I morgon kommer Dex hem till mig. Vi ska äta lite mat och se på film. Mysigt! =)
Nu ska jag laga mat!

Hörs sen!

Gert Fylking

Haha jag ligger och lyssnar på rix fm nu. Och Gert Fylking har ett program där på kvällarna efter 22.00.
Som jag skrattar! Gert e ju hur rolig som helst, och folket som ringer in! Vissa har ju verkligen inte alla hemma! hahah! Programet handlar ikväll om att man ska ringa in och berätta om sina intressen.. Vissa har extrema intressen! haha! Jag skriver inte vad det e folk ringer in om, ni får lyssna själva. ( Jag vet ju inte heller ålderna på alla som läser min blogg, så det är bäst att avsluta där )

Jag tog ett härligt bad innan. Och ryggen känns faktiskt lite bättre varje gång jag badat varmt. Det känns som hela kroppen mjukas upp och slappnar av. Jag får lite egentid när jag badar.. Som ett litet spa =)

Nej nu ska jag fortsätta att lyssna på Gerts program!

Hörs i morgon!

Läkarbesök

Idag var jag hos läkaren och kollade ryggen. Och tydligen så är det mina diskar och musklerna runt om som tar stryk. Så jag ska få gå till en sjukgymnast nu och sen fick jag panocod utskrivet som jag ska ta vid behov. Han sa att han kunde sjukskriva mig, men försäkringskassan kommer inte att godkänna det. För dom anser inte det som allvarligt då det är såpass vanligt med ryggvärk under graviditeten. ( vilket är ganska sjukt, med tanke på att det finns såna som har ett ansträngande jobb.. Tänk dom som jobbar på lager te.x ) Men men, tror faktiskt att sjukgymnastiken kommer hjälpa. Det är riktigt duktiga på Nyhems VC, vilket känns skönt.

Nu till en annan sak.
Jag kan äntligen slappna av ang bebis rummet! Vaktmästaren var där idag och kollade. Och jag ska riva ner tapeten där det är skadat och sen låta det lufta i några dagar, för att sen ringa upp honom igen. Och då ska dom komma och spraya väggen med något och sedan tapetsera om den.
Det känns skönt att allt kommer att ordna sig med rummet. Har ju varit lite nere ang det, för jag har inte haft så bra vibbar om det. Ibland ska man inte lita på magkänslan trots allt ;)

Nej nu ska jag fortsätta att titta på AFV!

Hörs sen!

Jag vill bara sätta mig ner och gråta!

Jag vill bara sätta mig mer och gråta! Jag har så ont i ryggen så jag vet inte vad jag ska göra! Kan inte sitta normalt, inte stå normalt eller ligga normalt utan att det värker! Det är skit jobbigt! Jag hade lite på känn att ryggen skulle börja krångla under graviditeten.. Har ju haft problem med den innan så det var egentligen inget oväntat..
Sen har denna dagen varit ganska tråkig oxå.. I början av dagen var den helt okej, men sen försvann det och blev en riktigt tråkig dag.
Jag tycker det är så tråkigt med bebisrummet oxå. Det känns som om att vi kommer få vänta länge med det, och sen att det inte kommer bli bra gjort.. Jag vet inte, har dåliga vibbar för det arbetet..
Sen är det massa annat oxå.. Men inget jag ska skriva om i bloggen direkt. Inget kul med depp inlägg..
På tal om något helt annat!
Fy fasen va kallt det är ute nu! Det är iof bara -1 grad ute, men jag fryser ju stjärten av mig! Brr, jag fryser bara jag tänker på att jag måste ut med Santo tidigt i morgon innan jag ska till läkaren! Det är ju nästan dags för termobyxorna snart ju!
Men men, nu är det ju snart vinter så då får man räkna med kyla! Jag trivs endå med våra årstider.. Det blir sån skön omväxling. Visst hade det varit skönt med lite värme, men jag hade nog inte velat ha det varmt året om.. Det hade nog blivit för mkt tror jag..

Nej nu ska jag spela lite spel på datorn innan jag ska sova.
Ha det så bra så hörs vi i morgon!

Hej då!

Jäkla hund!

Var ute med Santo innan för en stund sen. Och han är ju alldeles tossig nu när alla tikarna löper! Han drar och springer fram och tillbaka! Helt tokig! Och till råga på allt så får man sammandragningar då och då under promenaden! Det måste se ganska roligt ut om man ser oss komma gående! haha
Men nu är det lugnt! Vi är ju inne nu :P
Santo ligger och sover och jag sitter och lyssnar på Erik Grönwall och söker jobb. Mysig söndag!
I morgon ska jag till läkaren och kolla ryggen. Hoppas man kan få lite tips lr något på hur man kan dämpa smärtan..

Åh jag är så sur över möglet i bebisrummet! Detta är just en sådan dag som man kan sitta där inne och pyssla och måla och ha sig. Men det går ju inte nu.. Jag hoppas verkligen att dom komme roch fixar detta snarast. Man vill ju ha det klart innan bebisen kommer! Vi vill ju inte ha massa gubbar springades här när vi kommit hem från BB med bebisen.. Då vill vi ju ha lugn och ro..
Så jag ska allt vara på dom!

Nej nu ska jag fortsätta att söka jobb!
En sak innan jag avslutar.. Amanda! Dina muffins är suveräna! Så himla goda! =) Tummen upp för dig! ♥

Andra kvällen nu

Nu är det andra kvällen som jag mår så illa när jag ska lägga mig.. Känns som om jag ska kräka vilken sekund som helst! Tycker fakiskt lite synd om mig själv :P
Vi skulle sett på Terror on Elmstreet innan, men det krånglade en massa så det blev inget med det. Tur var väl det, för jag hade nog egentligen inte vågat se den.. Den karln skrämmer mig! Usch!

Nej nu ska jag försöka sova lite..
Vi hörs i morgon!



891379

Vattenskada?!

Innan idag när vi skulle måla om i bebis rummet såg vi att det var en stor luftbubbla på ena sidan av väggen.. Så jag skar upp tapeten för att limma fast det som var löst. När jag böjer upp tapeten ser vi hur det verkligen ser ut där bakom! Det var alldeles mögligt och tapeten var alldeles fuktig! Sen till råga på allt så kommer det silverfiskar krypandes! Fy fan vad vidrigt! Mejlade hyresvärden så vi får väl se vad han säger om det.. Han ville ju inte tapetsera om i hallen hos oss.. Men detta får dom fasen fixa! Det är ju mögel! Och det rummet ska vår bebis ha sen!
Jag såg att dom har tapetserat för en ventil oxå. Inte så speciellt smart! Det är säkert därifrån det har blivit fuktskador..

Ikväll blir det nog filmkväll.. Med lite chips och godis till =)
Det är ju trots allt helg =)



Obehagligt..

I natt när jag vaknade för att gå upp och kissa var jag så svullen om fötterna att jag knappt kunde gå! hahaha! Båda mina armar hade somnat och fingrarna såg ut som prinskorvar! Det var riktigt obehagligt! Nu har armarna vaknat men svullnaden har inte lagt sig! :P
Får väl gå in och ta mig en iskall dusch så kanske svullnaden lägger sig? Hmm Det låter absolut inte lockande! :P
Åh, jag kommer ihåg när jag och Micki var i Thailand och jag fick vätskebrist! Fy fasen! Det var ett utav det obehagligaste jag varit med om! Vi hade ridit på elefanter och var på väg hem då vi gick inom en liten lokal bar för att ta något att dricka. Jag beställde en juice men fick en öl! hahah! Eftersom jag inte är så glad i öl kunde jag inte dricka så mkt av den.. Och helt plötsligt började jag må riktigt illa, det blev alldeles suddigt för ögonen och jag hörde inte vad människorna sa.. Det lät som alla bara svamlade! Jag blev riktigt rädd! Som tur var hade jag Micki med mig som visste vad som höll på att hända så han fixade fram vatten till mig som jag drack upp på några sekunder! Det var det godaste vatten jag druckit! haha! Och sen bara på någon minut blev jag bättre!
Så vad lärde jag mig av den upplevelsen? Jo, ha ALLTID vatten i väskan med dig när du är utomlands!

Nu ska jag ta mig något att äta och sen ska jag duscha!
Hörs sen!

P.s!
Vad glad jag blir att mina trogna läsare håller med mig =) Ni är bäst!

Någon tycker visst inte om mig ^^,

Såg precis att någon anonym person som inte vågar säga vem den är tycker att jag är dum i huvet?! HAHAHAH!! SO?! Jag får skriva vad jag vill i min blogg, och gillar du inte det, så kan man ju undra varför du läser  bloggen? *skrattar* Du har väl antagligen en sån liten skit hund och tog åt dig av vad jag skrev..?
Nog om den personen, han / hon har fått sin tid i rampljuset nu ;)

Det var en hård dag på jobbet idag! Känns ju i kroppen.
Först var jag på Mittpunkten och städade.. MVC, Ungdomsmottagningen och BUP. Hissen fastnade när jag skulle slänga soporna, fick ta en annan hiss och springa fram och tillbaka.
Sen upp till sjukhuset för att hjälpa till med möbeltvätt..! Det låter kanske slappt, men det e ganska strängt att tvätta möbler! Speciellt sängarna! Som man får putsa! Usch! Men men, jag fick ihop lite timmar iallafall.. 9 h för att vara exakt :D höhö
Efter jobbet åkte jag hem och duschade, gick ut med Santo och sen la vi oss och vilade i en halvtimme! Och det var den bästa halvtimmen på denna dagen! Så gött det var!
Sen åkte jag och  mamma och handlade på Eurostorp. Först gick vi runt lite och kollade på lite bebiskläder ^^, Jag tror vi gick runt i en timmme, sen var jag helt slut i fötterna! Så vi gick och tog en kaffepaus!
Man känner verkligen i kroppen hur trött man blir för ingenting nu. Det blir ju inga långrundor med Santo precis.. Får bli korta rundor lite oftare. Men han e lika glad för det =)

Ni får ursäkta att jag inte uppdaterar bloggen så ofta längre, men jag har ingen ork till att göra saker ibland. Det blir att jag sover bort min lediga tid ibland :P
Och jag ska faktiskt gå och lägga mig nu.. Orkar knappt hålla ögonen öppna..
Men jag lovar att blogga mer i morgon! kanske slänger in en bild oxå? :)

Sov så gott och ha en trevlig helg allihopa! ( Utom den anonyma som kommenterade )
Ta hand om er!


Vecka 30

Vecka 30

Tänk nu går du in i den sista fjärdedelen av havandeskapet! Om 8-12 veckor kommer du att sitta med ett litet nyfött barn i dina armar! Fostret fortsätter att öva på att andas genom att röra bröstkorgen in och ut. Det kan kissa och dricka ca 1/2 liter fostervatten om dygnet. Fjunhåret på kroppen reduceras. Benmärgen producerar nu de röda blodkropparna. Graviditetshormoner gör dina ledband mer elastiska och mjuka. På grund av detta kan du uppleva ryggsmärtor. Försök räta upp ryggen när du sitter och står, även om du nu har olika vikt fram och bak på kroppen. Bli medveten om din hållning!

Aptiten ökar, men försök att äta hälsosam mat, snarare än sötsaker och skräpmat. Se till att du får i dig tillräckligt mycket järn, eftersom bebisen producerar röda blodkroppar. Järn som kosttillskott kan ge dig förstoppning så försök få i dig huvuddelen genom att äta järnrik mat som kött, blodpudding, ärtor, bönor, gröna bladgrönsaker, aprikoser och berikade fullkornsprodukter. På så sätt får du dessutom i dig kostfiber.

Fostrets längd: ca. 37,5 cm
Fostrets vikt: ca. 1550 g

 

Nu är det bara 10 veckor kvar!!! ♥


KÄRRINGJ*VEL!

Åh jag är så förbannad på alla dessa jävla kärringar som tror att dom har världens sötaste lilla hund! Som tror att dom har pli på sin hund och låter dom gå lösa!
Jag och Santo var ute på vår kvällsrunda nu precis. Jag såg kärringen längre fram med hennes fula skabbiga hund, så jag gick över på andra sidan gatan.. Sen såg jag inte henne mer så jag och Santo började busa som vi alltid gör ( Måste ju trötta ut honom ) haha!
Helt plötsligt från ingenstans så kommer denna fula lilla skit hund springandes lös mot Santo och skäller och går till attack! Kärringen står bara där och kläcker sen ur sig " Håll koll på din hund"
Och där small det till! Jag kommer inte ens ihåg vad jag skrek till henne! Jag blev så förbannad! Jag såg svart! Hade hundjäveln kommit närmare igen så hade jag fotat till den så in i helvete! Hon ska inte be mig hålla koll på min hund som är kopplad och leker snällt med sin matte! När hon kommer där med sin hund okopplad och inte har den minsta pli på sin hund!
hade inte Santo haft nosgrimman på sig så hade hon nog inte haft sin kära lilla hund längre!
Vad är det med Kärringar och deras jävla småhundar?! Eller rättare sagt råttor! Dom är ju så små att man inte ser dom! Det kallar fan inte jag hund!!

Nä nu ska jag försöka lugna ner mig och lägga ut lite fakta om vecka 30..
Återkommer snart igen!


Snipp snapp slut..

Snipp snapp snut.. Så var föräldrargruppen slut!
Sista mötet idag med föräldrargruppen. Tycker det har gått hur snabbt som helst! Hade gärna gått på fler möten! hehe! Tycker att 4 ggr är lite lite kanske.. Men vad vet jag?
Dagen har varit en bra dag! Stressig på morgonen bara då jag var tvungen att hinna klart med jobbet innan halv nio då jag skulle på mötet. Och jag hann! Sen cyklade jag hem och gjorde mig iordning. In i duschen och sen ut med Santo!
Som förövrigt är hur j*vla extremt jobbig när man går ut med han nu! Alla dessa Tikar som löper! Han springer fram och tillbaka, slickar och kissar överallt! Kan inte bestämma sig vart han ska bajsa eller om han ska bajsa! Åhh! Jag har varit så irriterad på honom idag!
Men iallafall.. Vid halv ett kom Amanda hem till oss och vi spatserade in till stan. Gjorde ett ärende på banken och sen tog vi oss en välförtjänt fika på Robert's! Väldans trevligt! Sen gick vi runt i stan och kollade =)
Men efter ett tag så gick vi hem! Fötterna började göra ont :P Och mina var svullna! hahah! Kom hem och slängde oss i soffan och kollade på tv och hade det trevligt!
Så jag vill tacka Amanda för en underbar dag! Du är guld värd!
I morgon blir det jobb på MVC igen. Sen antagligen upp till sjukhuset för mer jobb.. Antagligen..
Det är ju så att jag börjar närma mig min två års gräns nu, och eftersom dom har anställnings stopp så får dom inte anställa mig. Så nu ringer dom inte in mig så mkt. Dom ringer bara in mig så jag får jobba ca 65h i månaden! Vilket är fruktansvärt lite! Och jag är så ledsen för detta! Jag vill verkligen jobba där uppe! Jag trivs så bra där uppe! Men men, det är bara att bita i det sura äpplet.. Det finns andra jobb därute!
Ja just det! Kom på nu att jag ska söka två jobb nu! Hittade några intressanta på internet!

På  månadag ska jag till läkaren för att kolla min rygg.. Hoppas inte det är något illa.. Ibland har jag så ont att jag mår illa! Inatt har jag inte kunnat sova alls! Hoppas på bättre sömn inatt.

Bebisen har varit / är i full gång idag! Så mkt som h*n sparkar har jag aldrig varit med om! haha! Det känns som om h*n slår kullerbyttor! Läskigt men samtidigt spännande =)

Nej nu blir det lite mat i magen! Så kanske h*n lugnar sig? ^^,
Ha det så bra!

Ingen ork

Idag har jag ingen ork till att blogga, har ingen ork till någonting egentligen.
Rygger värker, höfterna värker och livet känns allmänt surt!
Så jag ska gå och lägga mig nu och hoppas på att morgondagen kommer kännas bättre!
Ska jobba lite på MVC i morgon och sen när jag e klar där ska jag på föräldrargruppen.
Sen ska jag träffa min underbara kusin Amanda ♥

På måndag nästa vecka ska jag till läkaren och kolla min rygg..

God natt på er!

Förvirrad? Ja en aning!

Ringde till mammas mobil nyss.. Samtidigt som jag satt och läste på internet. Hörde bara att det var någon som svarade så jag började babbla på. Berättade att mina pannkakor blev bra. Men personen som svarade förstod inte riktigt vad jag pratade om lät det som.. Tillslut fattade jag att det inte var mamma jag pratade med, utan pappa! haahah! Lite förvirrad? Jao! *skrattar*
Iallafall, pannkakorna blev bra, lite brända bara. Men ätliga!
Nu ska jag ner i källaren och ta upp den sista tvätten och sen ska jag ta mig en dusch och sen ett bad! Så e man lagom klar till Desperate Housewifes! Sen är det bara att gå och lägga sig!
Ska ju jobba i morgon :D

HA det så bra!


Hej då !

Euuu!!

Om det finns något jag ogillar väääldigt mycket så är det att bli kletig på kroppen!
Så då kan ni kanske förstå hur äckligt jag tycker det är att vara ute i detta små regn! Man bli så äckligt blöt och kletig i ansiktet! Och det spelar ingen roll om man har luva på sig!
Jag är absolut inte finkänslig av mig, men att bli kletig.. Det är inget jag är så värst förtjust i!
Men har man hund som man måste gå ut med i vilket väder som helst så har man inget val! Det är ju  bara att bita ihop!
Nej nu ska jag göra pannkakor!
Återkommer sen med hur det gick! Håll tummarna att dom går att äta! :P

Högvakten nästa?

Denna lilla killen är bara 6 år =) Högvakten nästa kanske? :P



En man som fick mig må bra

För kanske 6 -7 år sen, var vissa dagar jobbigare än andra..
Och då fanns det en man som fick mig att känna mig starkare och må bra. Och det var ingen mindre än självaste James Blunt! Hans låtar har verkligen satt sig i hjärtat.
Tänk att en artist kan hjälpa så mycket med låtar..
Jag sitter faktiskt och lyssnar på honom nu. Och jag känner mig så rofylld.
Inget eller ingen kan trycka ner mig igen! I'm in the top of the mountain! =)
Tänk så mycket som kan ändras på så många år. På hur en människa ändras på de åren.
Då var jag den blygaste tjejen som inte vågade stå upp för mig själv och säga ifrån. Jag ville vara alla till lags och var allmänt feg! Jag vågade inte göra fel och jag satt mest bara tyst.. Tog emot skit och mådde dåligt för det sen.
Nu.. Visst, bland nya människor kan jag fortfarande vara blyg. Men det är bara i början, sen babblas det på! Jag vågar stå upp för mig själv och säger ifrån när jag tycker att saker och ting är fel. Att vara rädd för att göra fel sitter väl fortfarande fast lite. Kan inte riktigt komma ifrån det. Men jag lär mig för var dag som går. Man kommer ju ingenstans om man inte vågar i livet. Som Micki säger om något går fel.. "Gör om, gör rätt"
Jag tar ingen skit längre! Abslout inte! Ingen ska få mig ner till botten igen! Det har jag lovat mig själv!
Allt kallas ju egentligen mognad. Och jag känner själv hur mycket jag har mognat och växt till mig! Och jag är så glad över den människa jag är idag! =)
( Lite självpepp om dagen skadar aldrig ) =)

Där fick ni lite historia om hur jag var när jag var runt 17.. =P

Idag har jag målat lite i bebisrummet. Men jag fick lägga av efter ett tag för jag blev snurrig av lukten! haha!
Så jag började rensa ut all skit som stod där inne som ska ner i källaren. Får kolla med mamma om hon kan hjälpa mig att bära ner det i morgon. Annars kommer det bara stå i hallen! hahah!
I morgon ska jag inte göra så mkt faktiskt.. Eller jag har inget bestämt än sålänge. Kanske måla en andra gång.
På onsdag ska jag in till stan med "Fisen" ( Caroline ) Vet inte vad vi ska göra där, men det är mysigt att umgås lite med sina systrar ♥

Nej nu ska jag spela lite spel på Facebook och fortsätta att lyssna på James Blunt!

Vi hörs sen!




RSS 2.0